Hristos a inviat!
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU  |  Album: Meditatii  |  Tematica: Paște
Resursa adaugata de elveniva in 29/04/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Hristos a inviat!

Hristos a înviat !

    Învierea Domnului Isus Hristos reprezintă piatra de temelie a credinţei creştine. Fără nici un fel de îndoială, evenimentul acesta dă sens, valoare şi putere creştinismului. Minunea învierii Domnului nostru ne dă bucurie, ne captivează mereu şi ne motivează să trăim sub puterea învierii Lui.
    Mă gândesc mereu ce-ar fi fost de n- ar fi înviat Hristos? Cu siguranţă în cazul acesta pot fi identificate câteva răspunsuri:
    Pentru credincioşi - Dacă Hristos Domnul n- a înviat, atunci mărturia noastră este falsă, credinţa noastră este fără conţinut semnificativ, şi asteptările noastre pentru viitor sunt lipsite de speranţă  (1 Cor. 15: 13- 19). Dacă Hristos n-a înviat, atunci credincioşii care au murit ar fi morţi în sensul absolut al cuvântului, fără nici o speranţă de înviere. Iar noi care trăim suntem vrednici de milă, fiind înşelaţi crezând că există o înviere viitoare pentru ei.
    Pentru Evanghelie-  În pasajul clasic, 1 Cor. 15: 3- 8, se spune că moartea şi învierea lui Hristos sunt de primă importanţă. Evanghelia se bazează pe două fapte mari: un Salvator a murit, şi El trăieşte. El a murit şi a fost înmormântat. El a inviat şi a fost vazut. Ap. Pavel a scris în Romani 4: 25 despre acelaşi dublu accent: El a fost dat la moarte din cauza păcatelor noastre şi a înviat pentru îndreptăţirea noastră. Fără înviere nu există Evanghelie.
    Pentru lucrarea Sa- Dacă Hristos n- a înviat dintre cei morţi, atunci, desigur, El n- ar fi viu ca să facă toate lucrările Sale de după înviere. Lucrarea Sa s-ar fi sfârşit odată cu moartea Sa. Ca urmare, noi n- am avea acum un Mare Preot, un Mijlocitor, un Apărător, un Cap al Bisericii. Mai mult decât atât, n- ar exista o Persoană vie care să locuiască în noi şi să ne dea putere (Romani 6: 1- 10).
    Să ne bucurăm de un Hristos viu, să trăim pentru un Hristos viu şi să aşteptăm revenirea Celui viu !
                       

Pastor Ioan Cocirteu



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1994
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni