Rugăciunea transcede distanţele
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Mărturii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 14/04/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Rugăciunea transcede distanţele

   Ai persoane dragi care trăiesc la mare distanţă de tine? Poate un fiu sau o fiică... Între mine şi mama mea era întreg statul Wisconsin şi, dincolo de el, imensitatea Lacului Michigan. Totuşi, în rugăciune, amândouă simţim unitatea care străbate kilometrii dintre noi.

   Dumnezeu nu e limitat de spaţiu aşa cum suntem noi. El poate să coboare până la noi şi să dea acest sentiment al unităţii nu doar celor de care ne despart continente; am dovedit această realitate în anul 1965 printr-un experiment.

   După ce m-am rugat cu cele două partenere ale mele de rugăciune în fiecare după-amiază de joi, timp de un an de zile, eu şi soţul meu am plecat să vizităm câteva zone de misiune. Înainte de a pleca, am notat când suntem programaţi să aterizăm în Addis Ababa, Etiopia, localitate în care locuia Shirley, fiica uneia dintre partenerele mele de rugăciune împreună cu soţul ei. Urma să sosim cu câtva timp înainte ca Lorna şi Sig să se întâlnească la rugăciune în Rockford, deşi cu o diferenţă de opt ore în fusul orar. Am calculat că, dacă avionul ajunge la timp şi dacă totul se desfăşoară conform planului noi vom ajunge în Addis Ababa să ne rugăm cu fiica lui Sig şi cu soţul ei, exact când cele două prietene ale mele se vor ruga împreună.

   Am ajuns la Addis Ababa epuizaţi, deoarece nu dormisem decât două nopţi din patru, dar la timp, conform planului. Toţi oaspeţii s-au dus la culcare cu excepţia mea. După ce în casă s-a lăsat liniştea, împreună cu Shirl şi Cliff ne-am dus în sufragerie să ne rugăm. Ne rugam de puţin timp când, am simţit un sentiment copleşitor de unitate cu cele două prietene de rugăciune de acasă. Parcă cele două erau cu noi în aceeaşi încăpere!

   Dumnezeu a străbătut jumătate din continetul american, întregul ocean Atlantic, mare parte a continentului african şi ne-a dăruit unitate în Duhul Său, prin rugăciune.

   Când ne-am întors acasă am fost nerăbdătoare să aflu ce s-a întâmplat la Rockford în după-amiaza acelei joi. Au simţit oare şi ele legătura în unitate care a străbătut distanţele, înlăturându-le?

   Sig mi-a spus atunci şi a repetat de foarte multe ori:

   "Ev, de-a lungul anilor de trăire creştină, n-am fost mai conştientă  de Dumnezeu şi de puterea Lui, mai conştientă de realitatea prezenţei Sale ca atunci când am simţit unitatea deplină în El, chiar dacă ne despărţeau mii de kilometri."

   Şi aceasta este dimensiunea orizontală a rugăciunii care îi leagă pe mijlocitori prin omniprezenţa lui Dumnezeu.

De-am simtii si noi unitatea in Duhul Domnului la mii de km distanta...!
Adăugat în 16/04/2016 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 822
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni