Planul lui Dumnezeu
Autor: Petrisor Flavius  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de flawyl31 in 04/04/2016
    12345678910 7/10 X
Media 7 din 2 voturi

Incă din Genesa, Dumnezeu face promisiuni peste promisiuni cu privire la Fiul Său, față de Noe sau mai târziu față de Avraam, când prin „sămânța” lui vor fi binecuvântate toate neamurile pământului. Apoi Mesia este prezent cu fiecare carte din Vechiul Testament.

Își alege un popor, în fața căruia face atâtea minuni. În sfârșit, îi trece prin tot felul de încercări, îi curăță, îi spală, le dă legi, îi învață să vorbească, să cânte, să facă bani și cum să trăiască; le dă mâncare, le-o dă toată, îi învață să nu poftească, ci să se mulțumească doar cu unele animale. Le mai dă oameni viteji, înțelepți, împărați mari și puternici, scrie cu Israel istorie, le dă proroci, efectiv coboară Dumnezeu în fața lor dar ei, ei tot nu ascultă. Le zidește Solomon un Templu pe care mai târziu babilonienii îl jefuiesc, apoi Zorobabel construiește și el un lăcaș închinat Domnului, pe care Irod cel Mare avea să-l extindă.

Pe vremea nașterii lui Mesia imperiul roman stăpânea peste Israel, trecuse 400 de ani când vocea lui Dumnezeu nu s-a auzit, mai erau doar prorociile de dinainte cu privire la Isus deja uitate. Iesle, fecioară, fiul lui David, moștenitor al tronului lui Israel, Ioan Botezătorul (în Duhul și puterea lui Ilie), dar Isus nu a fost recunoscut. Totul a fost încă de la începutul lumii știut de Dumnezeu, așa a găsit El cu cale să ne lase nouă astăzi Cuvântul (Biblia), așa a trebuit să treacă 5776 de ani pentru ca Cuvântul să rămână și noi să îl putem cunoaște ca să avem viață. În sfârșit Isus moare, orice om(neam) are intrare liberă la Dumnezeu prin această jertfă a Fiului Său. Se ridică la Cer și ne lasă Duhul Sfânt, acel Duh care a fost în vechime cu Noe, Avraam, Moise, David, Ilie și toți ceilalți.

Acum Dumnezeu n-o să mai locuiască în case, ci El va fi direct în om prin noul legământ făcut cu orice om care crede și se botează.

Apostolul Pavel are o chemare sfântă pentru a duce Evanghelia la toate neamurile pământului. Astăzi epistolele sale ghidează peste 1 miliard de oameni, Israel însă rămâne cu mahramă pe ochi și încă îl așteaptă pe Mesia, o să revină, dar a doua oară când va răpi mireasa, Biserica Sa, însă până atunci… rugăciune.

Să ne numărăm bine zilele.

 

L i n u s _ F l a v i u s



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1653
Opțiuni
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.