Ieșiți la întâlnire cu soția
Autor: Ben Reaoch  |  Album: Diverse  |  Tematica: Familie
Resursa adaugata de Mada_O in 02/03/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Referințe
Ieșiți la întâlnire cu soția

    Bărbaților, aduceți-vă aminte de lucrurile extravagante pe care le-aţi făcut pentru a o impresiona pe femeia care acum e soția voastră. Amintiți-vă gândurile şi energia pe care aţi pus-o în a plănui întâlniri romantice şi distractive.

    A fost un vis? O altă viață? Acum că aveţi o slujbă solicitantă, sunteți dedicați unei slujbe în comunitate şi în biserică, poate aveţi copii, plănuirea unei întâlniri romantice cu soția poate unul din cele mai neglijate gânduri din mintea voastră.

    E adevărat că există diferite sezoane ale vieţii. A ieşi la întâlnire cu soția va fi diferit în funcţie de sezonul în care sunteţi. Dar atenția şi intenţia nu ar trebui să nu dispară niciodată. Una din scriitoarele mele preferate (soția mea) dă această definiție simplă şi ajutătoare pentru o seară de întâlnire: Dacă vă imaginați că o întâlnire e doar cea într-un restaurant de cinci stele, închiriat o dădacă scumpă şi apoi să mergeți la teatru pentru un spectacol Broadway, prea puțini dintre noi ne-am putea permite! Ce ar fi dacă am defini întâlnirea prin a petrece în mod intenționat timp cu perechea (fără copii)?

    Aceasta este atmosfera în care noi, ca soţi, putem crește în a fi lideri mai iubitori şi sacrificatori. Şi, pe măsură ce facem asta, căsătoriile noastre vor deveni mai puternice şi mai dulci. Cuvântul lui Dumnezeu te cheamă să îţi iubești soția precum Hristos a iubit Biserica şi Şi-a dat viaţa pentru Ea (Efeseni 5:25). Aceasta este una din fețele relației voastre în care poţi trăi asta.

    Iată şase moduri specifice prin care poţi lua conducerea în a face din acele momente intenționate o realitate - şi o bucurie.

    1. Odihnă

    Pentru a avea un timp dedicat soției voastre, este cel mai bine ca amândoi să fiţi trezi şi alerţi. Ştiu că acest lucru este greu atunci când aveţi copii mici. Așadar, un lucru pe care îl puteți face ca soţ este să faceţi sacrificii pentru somnul soției dumneavoastră.

    Dacă te poţi trezi la bebelușul care plânge noaptea, sau să îţi laşi soția să respire strângând tu farfuriile după cină, sau să pui tu copiii la culcare, acest lucru va face ca timpul vostru împreună să aibă mai multă însemnătate. Epuizarea este cea mai mare dificultate, în special pentru mame.

    Care sunt lucrurile pe care le poţi face pentru a mai uşura această povară?


    2. Realism

    Desigur, nu doar copiii mici sunt cei ce contribuie la epuizarea cuplului. Sunt, de asemenea, orarele ieșite de sub control. Avem nevoie de ceva realism în planificările noastre pentru a păzi limita de care avem nevoie pentru timpul special pus deoparte pentru a sta împreună.
   
    Poate că sunteți activi și ambițioși. Poate aveți una sau două hobby-uri. Nu-i nimic rău în asta. Poate sunteți, de asemenea, niște tătici implicați. Acest lucru este important! Și puteți fi implicați în mod semnificativ în familia voastră din biserică. Acest lucru este și el valoros. Dar dacă ținta carierei voastre, hobby-urile, activitățile copiilor și calendarul bisericii vă depășesc (pe voi și pe soțiile voastre), atunci ceva trebuie să se schimbe.

    Preluați conducerea în a spune „nu” numitor lucruri. Faceți-vă priorități din cele mai importante lucruri. Apoi spuneți „nu” unor anumite lucruri, chiar dacă asta înseamnă să fiți întrecuți de vecini.

    3. Amintiți-vă
   
    Există ceva romantic în a-ți aminti anumite lucruri. Câteodată noi ne uităm la filmările de la căsătoria noastră. Altădată frunzărim albumele foto sau ne uităm la scurtele filmulețe pe care le-am făcut eu de prin călătoriile în care am fost. Din timp în timp, scot unul din jurnalele mele din anii `90, vremea în care am început să ieșim și când ne-am logodit.

    După ce ai schimbat un scutec sau ai curățat voma de pe bluză, e amuzant să evadați într-o viață anterioară.

    4. Înlăturați distragerea

    Aparatele noastre electronice ne pot da de furcă atunci când vine vorba de a întreține o conversație semnificativă. Dacă un mesaj apare pe ecran, dacă sună cineva sau dacă televizorul este pornit, va fi greu să vă concentrați unul pe celălalt. Noi ne bucurăm când ne uităm pe Facebook și Twitter, ne relaxăm când ne uităm la Netflix. Dar știm că sunt anumite momente în care toate acestea trebuiesc stinse.

    O casă în care e dezordine poate fi și ea un obstacol în calea timpului vostru petrecut împreună. Dacă întreaga casă este plină de haine pentru spălat, teancuri de hârtii și plin de Lego peste tot, acest lucru va face și el grea concentrarea unul asupra celuilalt.

    Luați-vă puțin timp să vă gândiți la casa voastră și la orice proiecte pe care e nevoie să le abordați. Un refugiu, o casă de vacanță, un loc unde vă place să fiți împreună. Atunci când noi ne-am mutat în casa unde locuim acum, dormitorul principal avea o imagine pe unul din pereți ce semăna cu ceva ce ar trebui să vezi mai degrabă într-o cafenea a unui azil. Nu era prea relaxant sau romantic. Așa că l-am dat jos și am renovat camera cu o culoare drăguță pe care soția mea a ales-o.


    5. Îndepărtați-vă de treabă

    Majoritatea ştim că mormanele de rufe şi teancurile de hârtie nu vor dispărea niciodată complet. Am văzut anumite persoane care, chiar şi având mai mulţi copii, sunt capabili să rămână foarte organizaţi. Dar noi nu suntem astfel de oameni. Deci este important ca noi să ne îndepărtăm periodic de treburile casei.
   
    Aceasta e ceea ce numim noi o întâlnire tradițională. De câteva ori pe lună ieşim în oraş pentru o seară specială împreună. Nu e nimic extravagant de obicei. Principalul lucru este să petrecem timp împreună, fără copii. Şi, din nou, aceasta e o situație frumoasă în care puteţi prelua conducerea.

    În loc să așteptați ca soția să tragă de voi să ieşiţi, luaţi voi iniţiativa. Gândiți-o puţin dinainte. Aranjaţi cu o dădacă. Studiați-vă soţia pentru a afla ce ar bucura-o. Şi pregătiți-vă ceva idei de acasă ca să nu ajungeţi în situaţia să vă întrebați unul pe altul, „Ce să facem?”


    6. Romantism

    Nu m-aş putea numi un expert în romantism. Dar cred că învăţ să îmi ascult cu adevărat soția. Şi cred că ea vede lucrul acesta romantic.

    Când mă uit în ochii ei şi rămân atent la lucrurile ce vrea să mi le povestească despre cum a fost ziua ei, despre lucrurile cu care se confruntă, despre bucuriile ei, acest lucru întărește legătura dintre noi. Majoritatea bărbaților nu au tendinţa asta. Nici eu nu o am. Deci cere ceva efort şi sacrificiu. Nu poţi să vorbești doar despre tine tot timpul. Nu poţi să te uiţi la telefon sau la televizor şi să citeşti o carte în același timp. Trebuie să te uiţi în ochii soției tale, să asculți cu grijă şi poţi chiar să pui întrebări ca să îi demonstrezi că îţi pasă într-adevăr. Apoi spune-i cuvinte de încurajare, de compasiune, de adevăr şi de dragoste.

    O întâlniere cu soția poate părea un lucru din trecut. Va fi diferit în timpul cât aveţi de crescut copii. Dar nu lăsați acest lucru să dispară. Bucurați-vă de munca epuizantă şi entuziasmantă, de slujirea ce o faceţi, de copii şi de activități. Dar asiguraţi-vă că vă faceţi timp în mod intenţionat pentru a sta faţă în faţă cu soţia  dumneavoastră.

    Arătați-i că o iubiți prin a face sacrifici pentru a da viață acelor întâlniri.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1578
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni