Nu insist prea mult pe tema sexualității?
Autor: Teofil Gavril  |  Album: Sexualitate Maritală  |  Tematica: Sexualitate
Resursa adaugata de victor_802006 in 01/10/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Nu insist prea mult pe tema sexualității?

Una din recentele întrebări care mi-a fost adresată este, dacă nu mi se pare că vorbesc prea mult despre sexualitatea creștinilor? Pentru că venea de la o persoană bine intenționată, consider că e necesar să formulez un răspuns și să îl public, întrucât nu este o întrebare izolată, ci apare des.

Cred că fiecare din noi are o menire pe acest pământ. Unii o descoperim, alții nu. Unii o împlinim, alții nu, iar unii o împlinesc parțial. Neîmplinirea menirii de multe ori are ca și motiv, ceea ce ar spune alții despre menirea noastră. Un exemplu uşor de înţeles: fiecare din noi avem menirea să spunem altora despre mântuirea oferită de Domnul Isus Hristos, puțini o fac, cei mai mulți au rețineri, din cauză că oamenii i-ar brusca sau ironiza. Ei bine, acesta este motivul, cu variaţiile sale imens de multe, pentru care mulţi oameni nu au curajul să-şi împlinească menirea sau unii falimentează în a o face.

Dacă aş afirma că nu îmi pasă de ce zic oamenii, aş minţi. Niciunul din noi nu este imun la afirmaţiile celorlalţi, dar am ales să suport consecinţele împlinirii menirii. Una din chemările mele care este clară şi despre care nu mă îndoiesc deloc, este să scriu şi să vorbesc despre subiectul sexualităţii maritale, curate şi corecte, fără ocolişuri şi tradiţii nefondate biblic. Asta mă costă, unii oameni m-au penalizat dramatic, totuşi voi continua. Nu o voi face din încăpăţânare, din revoltă, din aflare în treabă sau alte motive puerile. O voi face pentru că văd nevoia şi pentru că văd dezastre care nu ar trebui să se întâmple.

O sexualitate corectă între soţi ar avea avantaje infinite. Ar însemna împlinirea Scripturii, ar însemna să te bucuri de viaţă, ar însemna reducerea stresului, ar însemna condiţie fizică bună, ar însemna diminuarea atracţiei pentru alte persoane decât soţul şi soţia, ar însemna diminuarea tentaţiei pentru pornografie, ar însemna pace şi armonia în casă, ar însemna senzaţii unice şi plăceri imense. Ar însemna familii mai puternice, soţi mai împliniţi, soţii mai iubite, ar însemna evanghelizare prin trăirea Scripturii. Atenţie, nu susţin că sexul este totul, susţin că avantajele unor relaţii intime corecte şi de calitate, sunt tocmai ceea ce râvnim cu toţii.

Nu mă tem că o să trec limitele. Chiar dacă aş scrie zilnic pe tema asta, tot ar mai trebui sute de oameni să facă la fel, pentru a umple vidul de informare corectă. Aşadar, pot scrie liniştit că nu am cum forţa limitele.

Uneori mă simt aşa de necăjit, când văd cât profită cuplurile necăsătorite de plăcerea sexuală, creată strict pentru cei căsătoriţi, încât îmi vine să trag pocăiţii de mânecă, să le atrag atenţia. Din păcate nu pot face asta. Avem bagajele noastre din tradiţie pe care le cărăm cu noi şi care ne încurcă rău. Unii fac sex îmbrăcaţi, alţii nu se ating, alţii o fac doar pentru a face copii, alţii o fac dar se simt vinovaţi, multe femei nu simt plăcerea, mulţi bărbaţi au disfuncţii erectile. Mintea ne e preocupată de sex, dar ne vedem paralizaţi în a obţine ce e de drept al nostru. De asta scriu, scriu pentru cei ce caută soluţii, scriu pentru cei ce vor căsnicii fericite, scriu pentru cei ce vor familii puternice.

Dacă te deranjează subiectul, nu insist să citeşti, nici nu te judec, dar totuşi, te-aş ruga să încerci să gândeşti doar biblic şi nu religios această temă. Religiile au distrus sexualitatea, au distrus ceva lăsat de Dumnezeu să fie sfânt, de aceea încearcă să gândeşti biblic.

Eu… nu mă opresc deşi am adversităţi. O să scriu pentru că asta îmi e una din chemări. Voi, aveţi mare grijă să împliniţi Scriptura şi nu tradiţiile. Dumnezeu vrea să binecuvânteze relaţiile voastre de căsnicie, nu refuzaţi oferta. Una din modalităţi este unirea sexuală.

[Copyright © 2015 Teofil Gavril. Acest articol a apărut iniţial pe site-ul autorului – www.sexualitatemaritala.ro (Sexualitate Maritală). Teofil Gavril este consilier creştin şi trainer la Asociaţia Consilierilor Creştini din România. Poate fi contactat prin e-mail la adresa [email protected] sau telefonic la numărul 0744201601.]

Sunteti casatorit, DL Gavril si implinit din acest unghl? Cred ca fratii au inceput sa. Va creada frustrat si obsedat...Sa stiti ca dragostea adevarata e de ajuns pt ca o femeie sa se simta si implinita sexual.
Adăugat în 02/10/2015 de loredanam
Dacă ar fi să dau un răspuns tot așa de răutăcios aș putea, nu o sa fac asta.

Sincer, nu mă obosesc deloc cu ce cred alții despre mine, nu îmi pasă chiar deloc, asta se vede clar din scrierile mele. Singurul de a cărui părere îmi pasă este Dumnezeu. Se pare că frustrarea e în altă parte, nu la mine :)

E ciudat că o femeie mă întreabă dacă sunt împlinit sexual și mai ciudat e că ea reprezintă vocea „fraților” :)
Adăugat în 02/10/2015 de rofilu
Bine ai răspuns, rofilu.
Adăugat în 03/10/2015 de victor_802006
Statistici
  • Vizualizări: 988
  • Comentarii: 3
Opțiuni