Fiind căsătorită cu un pedofil: O soţie vorbeşte deschis şi oferă speranţă altor soţii de pedofili
Autor: Contra Curentului  |  Album: Contra Curentului  |  Tematica: Sexualitate
Resursa adaugata de victor_802006 in 24/09/2015
    12345678910 0/10 X
Sursa originală: www.contracurentului.com
Fiind căsătorită cu un pedofil: O soţie vorbeşte deschis şi oferă speranţă altor soţii de pedofili

de Julie Anne

„Iată, Dumnezeu este izbăvirea mea, voi fi plin de încredere şi nu mă voi teme de nimic; căci Domnul Dumnezeu este tăria mea şi pricina laudelor mele, şi El m-a mântuit. ” (Isaia 12: 2)

Unii dintre voi poate că aţi citit comentariul de mai jos, de noaptea trecută, dar mie efectiv nu mi-a ieşit din minte. O femeie curajoasă, Anon 3, care a fost căsătorită cu un pedofil, a acționat adresându-se soţiilor pedofililor implicate în litigiul judiciar al Soverign Grace Ministries. Cuvintele ei au fost frumoase şi au dat speranţă. Într-un comentariu ulterior, ea a spus că era prima oară când a dezvăluit asta în public şi că a simţit că poate Dumnezeu o îndemna să facă astfel. Iar eu m-am simţit obligată să transform comentariul lui Anon 3 în postare, pentru a ajunge la un public mai larg, prin căutările pe internet, şi astfel să nu rămână îngropat doar în zona comentariilor.

Cei care v-aţi oprit asupra acestui subiect prin căutare pe internet, bine aţi venit! Poate că sunteţi într-o situație foarte dificilă. Nimeni nu cunoaşte calea pe care o urmează altcineva. Unele femei sunt în agonie luni şi chiar ani de zile, încercând să decidă dacă să rămână sau să plece. Pe acest blog am vorbit mult despre abuzul spiritual, dar nu am studiat amănunţit cum este să fii căsătorită cu un pedofil. Se întâmplă să cunosc o soţie căsătorită cu un pedofil şi care a rămas căsătorită cu el. Deşi ea ar spune că lucrurile merg bine, când mă uit la căsătoria lor, eu nu văd asta. Văd durere şi distanţă emoţională. Nu există intimitate, ci doi oameni trăind două vieţi separate. Nu a avut niciodată curajul să plece, iar asta a făcut ravagii asupra întregii familii, inclusiv asupra familiei extinse. Dar ea crede că a luat decizia corectă.

Nimeni nu poate să ia o asemenea decizie pentru altcineva. Decizia vine cu un cost. Poate de aceea comentariul lui Anon 3 m-a atins profund. Această femeie curajoasă a ales o cale dificilă, de a lăsa ce îi era familiar în urmă şi de a se aventura pe cont propriu împreună cu copiii ei. Cuvintele ei vorbesc de la sine. Dacă eşti soţia unui pedofil, să ştii că în timp ce scriu aceste cuvinte, rugăciunile mele sunt cu tine – pentru a deveni capabilă să iei cea mai bună decizie pentru tine şi familia ta, şi pentru a continua, de asemenea, să te înconjuri cu suport iubitor de la prieteni/membri de familie cărora le pasă. Nu ar trebui să te afli singură în acest proces, fie că decizi să rămâi, fie că decizi să pleci.

– Julie Anne

O scrisoare de la soţia unui molestator de copii

De fapt, simt compasiune pentru familiile făptaşilor. Şi am un mesaj pentru soţii.

Vreau să ştii cât de rău îmi pare pentru situaţia ta – atât pentru tine, cât şi pentru copiii tăi.

Nu eşti singura femeie creştină care s-a căsătorit cu un pedofil. Şi eu am făcut-o. L-am părăsit cu mai mult de un deceniu în urmă, fiindcă am ştiut că într-o zi aveam să ajung în titlurile de la ştiri, la fel cum ai ajuns tu. Îmi pare atât de rău pentru ruşinea şi umilinţa pe care le-ai suferit.

Fiecare dintre noi ia propria sa decizie. Şi eu am stat un timp îndelungat cu soţul meu. Probabil sunt de vârsta ta. Am sperat că dragostea mea avea să umple acel loc gol din inima lui. Nu a făcut-o. Am postit şi m-am rugat întreaga perioadă a căsniciei noastre. Am mers ani de zile la consiliere şi chiar la un centru de tratament cu internare. Soţul meu a obţinut un masterat în terapia pentru căsătorie şi familie la o universitate creştină. Nu a ajutat.

Într-o zi am auzit despre un nou incident şi am realizat că trebuia să plec, de dragul copiilor mei şi a oricui altcuiva din jurul nostru.

Am simţit că Domnul îmi spunea: „Eşti o pasăre în colivie. Dar vezi? Am deschis uşa. Poţi să zbori sau să rămâi înăuntru. Dar uşa nu se va mai deschide. ”

Am zburat. Şi sunt atât de fericită că am făcut-o! I-am cerut soţului meu să plece, arătând o tărie şi o duritate pe care nu am ştiut niciodată că le aveam. L-am făcut să plece din casa mea, din biserica mea, din cartierul meu şi din oraşul meu. Nu l-am urât; dar am ştiut că el era un dezastru umblător.

Da, primii doi ani au fost dificili din punct de vedere financiar, dar Dumnezeu a fost credincios. Copiii mei au suferit la început, dar au devenit oameni minunaţi şi sănătoşi. Sunt biruitori în toate sensurile: personal, academic şi spiritual. Nu au în vieţile lor nivelul de vătămare pe care îl are tatăl lor. Ei îl iubesc, dar îi văd limitele. Le-am spus adevărul când au împlinit douăzeci și unu de ani. (Nu au fost ei înşişi victime şi nu ştiuseră. )

Vreau să îţi dau speranţă că dacă vrei să zbori prin uşa deschisă, viaţa afară este minunată. Da, te va durea mult un an, poate doi. Dar bucuria de a trăi fără povara unui pedofil în viaţa ta este incredibilă.

• Am crezut că Dumnezeu nu mă mai putea folosi niciodată. Dar a făcut-o.

• Am crezut că nu voi mai sluji în misiune. Dar o fac, chiar mai mult decât înainte.

• Am crezut că oamenii de la biserică mă vor condamna. Dar nu au făcut-o. M-au înconjurat cu dragoste.

• Am crezut că nu voi mai avea niciodată siguranţă financiară. Dar am. De fapt, am de zece ori mai multe bunuri decât aveam atunci când m-am căsătorit, iar viitoarea mea pensie este aproape complet finanţată.

• Am crezut că eram descalificată pentru ce este mai bun de la Dumnezeu. Dar ştiu că sunt o fiică a Domnului şi sunt binecuvântată.

• Am crezut că copiii mei vor fi vătămaţi şi că vor fi disfuncţionali fără nicio nădejde. Nu sunt. Ei îmi spun că se simt la fel ca oricine altcineva. De fapt, ei privesc la mamele prietenilor lor şi văd mult mai multă disfuncţionalitate.

• Am crezut că nu voi mai avea vreodată parte de o poziție onorabilă. Am fost numită în multe borduri corporatiste şi nonprofit, şi am slujit în mult mai multe poziţii de conducere în biserică decât atunci când eram căsătorită.

• Copiii mei sunt mândri de mine pentru ce am făcut.

Orice decizi, alegerea este cu adevărat a ta. Sunt încântată că am fost eliberată. Viaţa mea este incredibil de fericită. Există lucruri mult mai rele în lume decât divorţul.

[Julie Ann, Being Married to a Pedophile: A Wife Speaks Out and Offers Hope to Other Wives of Pedophiles. Copyright © 2013 Spiritual Sounding Bank. Articolul în limba engleză a fost publicat inițial pe site-ul www. spiritualsoundingboard. com. ]

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1218
Opțiuni