Reflecţii asupra deciziei Curţii Supreme a Statelor Unite de a legaliza căsătoria între persoane de acelaşi sex
Autor: Contra Curentului  |  Album: Contra Curentului  |  Tematica: Homosexualitate
Resursa adaugata de victor_802006 in 24/09/2015
    12345678910 0/10 X
Sursa originală: www.contracurentului.com
Reflecţii asupra deciziei Curţii Supreme a Statelor Unite de a legaliza căsătoria între persoane de acelaşi sex

de Dan Hitz

Dragi prieteni, a trebuit să-mi acord timp ca să stau deoparte, să mă gândesc bine şi să mă rog cu privire la decizia Curţii Supreme a Statelor Unite de a legaliza căsătoria între persoane de acelaşi sex în SUA. Decizia Curţii Supreme a Statelor Unite îmi întristează inima, aşa cum cred că întristează inimile multora dintre voi. Cred, de asemenea, că întristează inima lui Dumnezeu. Să fiu sincer, decizia nu m-a luat prin surprindere, şi nici pe Domnul nu L-a luat prin surprindere. Poate că eu sunt înclinat spre descurajare şi anxietate, dar ştiu că Domnul nu este. El se află în control şi are pace. Vreau să vă fac cunoscute câteva gânduri despre această chestiune, după ce am stat un timp departe de furtuna mediei sociale.

Mai întâi de toate, legile omului nu anulează legile lui Dumnezeu. Pentru mulţi din cultura noastră s-ar putea să le anuleze, dar pentru creştinii care cred în Biblie nu le anulează. Cred că decizia s-ar putea să influenţeze pe mulţi care erau indecişi dacă să adopte homosexualitatea sau să accepte pe deplin problemele specifice pentru persoanele LGBT. În loc să vedem comunitatea LGBT (care îi include pe mulţi dintre cei dragi ai noştri) ca fiind duşmanul nostru, ar trebui să-i vedem cu ochii şi inima lui Isus se afla pe cruce, când a spus: „Tată, iartă-i, că nu ştiu ce fac. ” (Luca 23: 34) Ei nu sunt duşmanul nostru. Sunt bărbaţi şi femei făcuţi după chipul lui Dumnezeu, care nu realizează impactul deplin a ceea ce fac, adoptă şi/sau promovează. În ciuda durerii şi fricii pe care poate că le simţim în inimă, haideţi să continuăm să rostim adevărul în dragoste pentru cei pe care îi iubim şi care se luptă – şi acceptă – o largă varietate de păcate. Amintiţi-vă, toţi suntem oameni şi ne luptăm şi noi cu propriul nostru păcat.

În timp ce comunitatea LGBT şi susţinătorii ei sărbătoresc, creştinii conservatori au intrat în ciclul întristării. Cei mai mulţi nu sărbătoresc că li se freacă sare pe răni. Decizia are un sens atât de diferit pentru ei, faţă de sensul pe care îl are pentru noi. Ei sărbătoresc ceva ce văd ca libertate şi egalitate pentru nişte oameni de mult timp discriminaţi. Să fiu sincer, pot să înţeleg şi să le respect perspectiva şi bucuria, chiar dacă nu sunt de acord cu ele. Creştinii conservatori sunt în doliu. Noi vedem aceasta ca pe o adoptare naţională a păcatului, care are consecinţe atât temporale, cât şi eterne. Nu ştiu dacă ei pot înţelege şi respecta perspectiva aceasta, dar chiar dacă nu pot, noi ne putem strădui să îi iubim.

Creştinii conservatori sunt, de asemenea, preocupaţi de efectele pe termen lung ale deciziei asupra multor libertăţi pe care le-am avut în Biserică în mod tradiţional. Există îngrijorări cu privire la statutul scutirii de taxe al bisericilor şi altor organizaţii religioase, ca şi ameninţări referitoare la statutul de acreditare pentru universităţile creştine care nu acceptă în mod deschis persoanele LGBT ca studenţi sau ca angajaţi. S-au impus deja daune legale unei organizaţii religioase care oferea consiliere celor care încercau să învingă atracţia faţă de persoanele de acelaşi sex şi restricţii legale la consilierea minorilor pentru schimbarea orientării sexuale în California, New Jersey şi Oregon. Cadrul legal pentru organizaţiile creştine se schimbă, într-adevăr, în America.

În sfârşit, cum vom trăi acum? Trebuie să ne trăim viaţa cum trebuia să o trăim şi până acum – conduşi de Duhul Sfânt şi făcând tot ce putem ca să trăim pentru El. Trebuie să folosim Biblia ca bază pentru fiecare aspect din viaţa noastră. Trebuie să dăm formă caracterului creştin potrivit, să căutăm să învingem provocările noastre personale şi să împărţim harul lui Dumnezeu celor pe care El ni-i aduce în cale. Trebuie să-L căutăm pe El, ca să înţelegem calea pe care o are El specific pentru viaţa noastră. Trebuie să-i iubim pe alţii cu aceeaşi dragoste pe care o are Isus pentru ei, indiferent de tipul de păcat pe care îl practică. Toţi suntem nişte păcătoşi care au nevoie de un Salvator.

Vă încurajez să vă acordaţi timp ca să staţi o vreme departe de vârtejul mediei sociale, să recunoaşteţi orice temere, mânie şi anxietate pe care le aveţi şi să vă îngăduiţi să fiţi înrădăcinaţi în siguranţa şi adăpostul prezenţei lui Cristos. Acordaţi-vă timp ca să auziţi inima Lui şi să primiţi tăria Lui.

În Cristos,

Dan Hitz, Director la Reconciliation Ministries din Michigan

[Dan Hitz, Reconciliation Ministries Newsletter for July 2015. Copyright © 2015 Reconciliation Ministries. Tradus şi publicat cu permisiune. ]

Clic aici pentru mărturia lui Dan Hitz!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 793
Opțiuni