Puritatea morală a copiilor noştri
Autor: David G. Burkholder  |  Album: "Şi voi părinţilor"  |  Tematica: Familie
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 15/07/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Puritatea morală a copiilor noştri

Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu

   Curăţia morală este o comoară nepreţuită. Este una dintre elementele cele mai valoroase, mai durabile şi mai împlinitoare ale moştenirii pe care vrem să o lăsăm copiilor noştri. Copiii vor preţui orice efort pe care-l facem pentru a-i scuti de hoarda de imoralităţi care-i ameninţă. Întrebaţi pe oricine şi-a pătat curăţia - ne va spune că s-ar fi meritat orice efort pentru a-i păzi de cădere.   Pe de altă parte, imoralitatea este una dintre cele mai eficiente şi mai distrugătoare arme ale umanităţii. Gândiţi-vă pentru o clipă câte vieţi de bărbaţi şi femei au fost distruse datorită impurităţii sexuale? Istoria este presărată cu dovezile puterii distructive ale patimii neînfrânate. Oameni renumiţi, care au rezistat multor obtsacole, au căzut pradă acestei maladii. Multe cămine - ca şi ale noastre - au fost ruiante din cauza infidelităţii.

   Ba şi mai mult, ne confruntăm cu o societate care devine tot mai curajoasă, mai îngăduitoare şi mai neruşinată când este vorba de imoralitate. Oamenii consideră imoralitatea ca fiind normală şi acceptabilă. O prezintă ca fiind mai atractivă şi mai împlinitoare decât curăţia morală. Ce minciună!

   Nu este nevoie să mai petrecem timp vorbind despre răutatea altor oameni. Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem este următoarea: CUM PUTEM SĂ NE CREŞTEM COPIII ÎN CURĂŢIE ÎN MIJLOCUL CORUPŢIEI ŞI A RĂUTĂŢII?

   Dacă cel mai mare duşman al nostru ar răcni într-un anumit loc, ne-am putea retrage într-un alt loc, departe de toată răutatea. Mulţi au încercat această metoda. Au descoperit însă că duşmanul i-a găsit şi acolo. Cum aşa? Deoarece duşmanul cel mare - natura păcătoasă cu care ne naştem noi şi copiii noştri - pândeşte din interior.

   Prin urmare, avem de-a face cu un duşman care ne ameninţă atât din interior cât şi din afară. Forţele din exterior alimentează tendinţele din interior. Ele creează o combinaţie puternică care necesită atenţia noastră trează.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1682
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni