Despre ingeri si numarul de copii
Autor: Andrei T  |  Album: fara album  |  Tematica: Familie
Resursa adaugata de carmelimltd in 25/11/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Despre ingeri si numarul de copii

Stateam odata de vorba cu un om in varsta si-mi spunea povestea vietii lui. A avut un singur copil la viata lui. Acesta, inainte de 1989, a vrut intr-o zi sa treaca granita la sarbi, prin Dunare, si se pare ca s-a inecat sau l-au impuscat in Dunare ca n-a mai primit nicio veste de la el din ziua aceea. Trist. Acum la batranete (parca sotia divortase de el) ajunsese aproape pe drumuri caci nici rude nu prea avea. Atunci mi-am zis in sine: "Omule, in tinerete D-zeu ti-a dat o familie dar n-ai stiut s-o apreciezi cum trebuie." Nu oricui D-zeu ii da o familie. Apostolului Pavel, profetului Ieremia, lui Ilie si la multi altii, D-zeu nu le-a dat o familie. Daca omul acesta isi facea mai multi copii la tinerete si daca reusea si sa-i educe bine, poate mai era acum la batranete cineva sa-i deschida usa. 

Dintr-un copil poti sa faci un inger, ceea ce nu-i lucru mic. Cei mantuiti vor fi asemenea ingerilor dupa moarte si inviere, vor fi ingeri in Rai. D-zeu ti-a dat o sansa enorma in viata: sa faci ingeri. Vrei sa faci doar unul? Doar pentru unul vei fi rasplatit. Vrei sa faci 2 sau 3 sau...10, tot pentru atatia vei fi rasplatit. (D-zeu vede cand cineva este bolnav sau are alte neputinte). Si nu doar ca vei fi rasplatit, dar ei vor face parte din familia ta cereasca in eternitate. Si aceasta nu-i lucru mic. In cer, in eternitate vor fi "ingeri saraci si ingeri bogati", ingeri care-au fost mantuiti ca prin foc, fara nicio rasplata, sau ingeri bogati, rasplatiti de D-zeu pentru toata slujba lor facuta cu dragoste si daruire pe pamant. Tu de care inger vrei sa fii? Sunt femei credincioase care simt ca slujba lor (de baza) pe pamant este aceea de mama. Ele vor primi o rasplata mare pentru aceasta. Si ce bine este sa mai ai un frate in viata! Cand ai o nenorocire, daca ti-e frate bun, ai la cine cere un ajutor, dar vai de cel ce-i singur si cade in groapa. 

Eu cred ca in principiu, copii faci atati cati iti permiti sa cresti sub aspectul resurselor de timp, de energie, financiare sufletesti. Oricine pe lumea asta, cand vrea sa inceapa o lucrare, isi face, mai intai socoteala cheltuielilor ca sa vada daca are cu ce sa sfarseasca, pentru ca nu cumva, dupa ce i-a pus temelia, sa nu poata sa sfarseasca, si toti cei care-l vor vedea, sa inceapa sa rada de el si sa zica, ''omul acesta a inceput sa zideasca si n-a putut ispravi''.
Sunt de acord ca nu e bine sa fi copil unic la parinti, dar sa nu uitam ca remediul pentru singuratate, in cazul adultului, este partenerul de casatorie, iar in caz de neaz, eu i-as sfatui pe toti oamenii sa se bazeze mai degraba pe Dumnezeu decat pe oameni, caci El este un prieten care tine mai mult la tine decat un frate (Prov 17:17). Adica eu nu neg ca mamele vor primi o mare rasplatire in cer, dar numai pt o lucrare buna(1 Cor 3:14-15).
Adăugat în 29/11/2013 de Teodorax36
Statistici
  • Vizualizări: 1399
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni