Cea mai buna veste din lume
Autor: John Piper  |  Album: În sfârşit viu  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 28/09/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi
Cea mai buna veste din lume

CEA MAI BUNA VESTE DIN LUME - iar vestea este aceasta: Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a murit in locul nostru - a devenit inlocuitorul nostru - pentru a plati pretul pentru toate pacatele noastre, pentru a realiza o neprihanire desavarsita, pentru a suferi mania lui Dumnezeu, pentru a o indeparta de la noi si pentru a invia din morti, triumfator asupra mortii pentru viata noastra vesnica si pentru bucuria noastra vesnica in prezenta Lui - toate acestea fiind oferite fara plata doar prin credinta numai in Iisus Hristos. Aceasta este vestea buna. Pana in ziua de azi, doua mii de ani mai tarziu, aceasta ramane cea mai extraordinara veste din lume. Si exista milioane de oameni (aproape si departe) care nu cunosc aceasta veste.

   Prin urmare, iata care este ideea - si ea are o importanta extraordinara daca exista o persoana pe care o iubesti ( sau mii de oameni pe care-i iubesti ) si pe care vrei sa o vezi nascuta din nou la o speranta vie: daca oamenii sunt nascuti din nou, acest lucru are loc prin auzirea Cuvantului lui Dumnezeu, concentrat in jurul Evangheliei lui Iisus Hristos. Ei vor fi "nascuti din nou prin Cuvantul lui Dumnezeu, care este viu si care ramane pe vecie...Evanghelia." Lucrarea lui Dumnezeu si a ta se impletesc in felul urmator:

   - Dumnezeu cauzeaza nasterea din nou prin samanta Cuvantului lui Dumnezeu, Evanghelia;

   - Dumnezeu produce nasterea din nou prin faptul ca tu le spui oamenilor Evanghelia;

   - Dumnezeu regenereaza oamenii prin vestea referitoare la identitatea lui Hristos, la lucrarea Lui pe cruce si la inviere;

   - Dumnezeu ofera viata unor inimi moarte prin cuvintele tale atunci cand tu proclami Evanghelia.

   OFERIND VIATA PRIN EVANGHELIE

   Prin urmare, intorcandu-ne la intrebarea noastra originala:

- ce ar trebui sa facem noi pentru a-i ajuta pe necredinciosi sa fie nascuti din nou?

   Raspuns: spune oamenilor vestea buna a lui Hristos dintr-o inima de dragoste si dintr-o viata de slujire.

.............................................................................................................

   Dumnezeu te-a adus din intuneric la lumina Sa minunata prin Cuvantul lui Dumnezeu, Evanghelia. Iar acum, ce trebuie sa facem in aceasta lumina minunata? De ce suntem aici? Un motiv de importanta cruciala cat suntem in vremea aceasta: "Ca sa vestiti puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din intuneric la lumina Sa minunata."

  Noi ne aflam in lumina minunata a dragostei Sale, a puterii si intelepciunii lui Hristos pentru ca bucuria noastra in aceasta lumina minunata sa fie umpluta prin proclamarea puterilor minunate ale lui Hristos.

   De ce? Pentru ca in felul acesta, altii vor fi nascuti din nou - prin auzirea vestii bune. Iar atunci cand ei sunt nascuti din nou, ei trec din intuneric la lumina minunanta, Il vad pe Hristos asa cum este EL, Il pretuiesc pentru tot ceea ce este El, si, de aceea, Il proslavesc pentru ceea ce este El. Iar bucuria noastra este desavarsita cu bucuria lor.

Un cuvânt plin de har și putere divină care se potrivește tuturor categoriilor de cititori; orice om are ceva de învățat și poate trage foloase pt. veșnicie din acest cuvânt. Domnul Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Adăugat în 28/09/2013 de Ioanhapca
Aleluia, vestea minunata-Evanghelia, nasterea din nou, prezentate pe intelesul tuturor!
Adăugat în 05/10/2013 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1317
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni