Cum sa-l accepti, asa cum este?
Autor: Narci  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 21/08/2008
    12345678910 0/10 X
Cum sa-l accepti, asa cum este?

                E minunat sa iubesti,nu-i asa?E extraordinar!! e fantastic,numai cand te gandesti la el...cat de mult ti-ai dori sa impartasesti cu el, macar o clipa din viata...cu el, cel la care poate numai visezi adesea,si sperantele tale raman incatusate intre teama si esec.El ,te priveste, te admira,ar vrea sa-ti spuna cat de deosebita esti, insa e mai timid decat tine.

Inima iti spune sa vorbesti cu el, sa-i spui totul, insa mintea te atentioneaza sa ramai la locul tau.Ce e de facut, atunci cand atatea dorinte neimplinite, se rascolesc in inima ta, in mintea ta in tot ce esti tu?

tu esti femeie, iar el e barbat.ok, dar cu toate aceatea, cu ce ne incalzeste pe noi, femwile, faptul ca iubim daca nu speram, macar o clipa ca si ei sa ne iubeasca?

Raspuns categoric: Atunci cand lasi la o parte nesiguranta, frica, dezamagirea, devii o fire puternica, doritoare de a trai pozitiv.Este scris in cantarea cantarilor, fiice ale Ierusalimului, nu starniti dragostea pana nu vine ea.Ok, pana aici e bine, in regula,si clar, dar de aici in colo ne intrebam,;Oare cum ne dam noi seama ca dragostea nu a si venit deja?

Dumnezeu ne da o calauzire clara cu privire la acest aspect.Atunci cand incepi sa il cunosti pe el tot mai mult, incepe sa iubesti caracterul lui, asa cum este el, sa accepti asa cum este si sa-l iubesti cu tot ce este el.Intreaba-te dar, ca o femeie matura si credincioasa, oare ai fi tu dispusa sa-ti petreci restul vietii cu el?

Esti tu gata sa-l faci fericit asa cum iti doresti sa-l admiri? Il accepti tu, cu toate slabiciunile pe care le are? Te simti bine in prezenta lui? Te respecta,atunci cand esti in preajma prietenilor, rudelor sau cunostintelor, dar chiar si cand sunteti voi doi, intamplator?Respecta alte persoane?

Daca el este vrednic sa-l iubesti, atunci recurge la urmatorii pasi:

1:INTERESEAZA-TE DACA ESTE SINGUR, CI NU ESTE IMPLICAT IN VREO RELATIE.

2:OBSERVA DACA COMPORTAMENTUL LUI, PRIN FELUL CUM ITI VORBESTE, TRADEAZA SENTIMENTELE LUI PENTRU TINE.

3:TREBUIE SA AI CEL PUTIN 5 MOTIVE INTEMEIATE PENTRU A FI SIGURA CA EL DORESTE O RELATIE SERIOASA CU TINE.

Poarta-te cu el, naturala, plina de convingere, tandra, dar nu exagera in ceea ce faci.Fii tu insati mereu, fara prefacatorii, fara imbracaminte extravaganta,nu cauta sa-l impresionezi cu machiaj foarte strident,deoarece te va considera lipsita de caracter si astfel se va indeparta de tine.

Zambeste mereu atunci cand e nevoie, fii calma si cu simtul umorului, evita glumele proaste care nu aduc nici un folos.

 

Va urma.

eu am o intrebare...am si raspunsu personal al acestei intrebari...dar vreau sa primesc pareri, poate ca ma vor ajuta.
ce credeti despre...prorocia in relatii...mai bine zis..sa mergi la proroc pentru a afla daca Dumnezeu va vrea impreuna sau nu....daca aveti o intreaga teorie despre asta vreau s-o ascult, scrieti-mi la adresa de e_mail de mai sus pentru ca vreau sa ascult parerile a cat de multe persoane.multumesc anticipat tuturor care vor fi interesati sa ma ajute:)
Adăugat în 22/08/2008
draga dammy
Te inteleg foarte bine , atunci cand iei aceasta decizie, de a merge la prooroci.Este bine, insa proorocul, niciodata nu trebuie sa fie calauzirea principala spre viitorul tau,ci in primul rand, proorocia este o confirmare ulterioara a unor descoperiri de care nu esti sigura.Ca sa intelegi mai usor, proorocia este doar o mica atentionare cu privire la viitor, insa nu este nicidecum o sursa sigura si nici o regula precisa de a gasi raspunsul initial.Dumnezeu vorbeste uneori prin proorocie pentru a confirma alta descoperire daca este adevarata sau falsa. Sper ca am reusit sa fiu intelesa.
Adăugat în 22/08/2008
Intrebare
As avea o intrebare pentru autoarea articolului.Poti sa mai ai incredere in fete daca timp de 10 ani te-au respins in mod continuu,doar pentru faptul ca faci fapte bune,fiindca refuzi sa mergi la discoteca/chefuri si fiindca desii te-ai nascut intr-o familie instarita ti-ai folosit banii pentru a ajuta/proteja si forma profesional saracii/copiii in loc sa-ti cumperi lucruri scumpe si sa-ti petreci timpul cu gasca.Am 24 ani din care 23 mi i-am petrecut ca si ortodox.Teama mea cea mai mare e ca daca m-as implica intr-o relatie cu o fata(exista o fata de care-mi place la biserica penticostala in care sunt) sa nu cumva sa alunec pe calea raului,sa devin egoist,lacom.Cu alte cuvinte,cum poti face pace cu cineva pe care il vezi doar ca si inamic.
Adăugat în 25/08/2008
Buna, Adrian
Ma voi stradui pe cat posibil sa-ti fie de ajutor raspunsul meu. Si imi face plaxcere sa discut cu persoane atat de deschise ca tine.In general, fetele , mai ales cele pretentioase resping baietii din anumite motive. Nu pentru faptul ca ai fost generos cu ea, ci pur si simplu,fetele asa au fost create de Dumnezeu, fiind mai retinute, mai discrete, cand e vorba de cealalta persoana.Exista si exceptii, insa majoritatea fetelor, sunt sentimentale, deaceea sunt foarte greu intelese de voi, baietii.Daca te-ai gandit ca ai fost respins de aceasta fata, doar pentru ca ai facut bine in viata, vreau sa te incurajez, si sa-ti spun ca nu acesta e motivul.Daca ea este credincioasa cu adevarat, si la locul ei, inseamna ca nu e inca pregatita pentru o relatie de prietenie, sau pur si simplu te respecta.Daca ai avut conflicte cu ea,sau daca nu te-a inteles prin faptul ca tu tii la ea, inseamna ca trebuie sa iei o decizie importanta.Incearca sa stai de vorba cu ea, sa-i explici, sa rezolvi problemele care te framanta. E imposibil sa te refuze,atata timp cat tu esti sincer si la subiect.Daca tu esti cel care i-ai gresit cu ceva, fii cavaler,si incearca sa-ti ceri iertare,si ea te va aprecia.Daca ea este cea care ti-a gresit, atunci roaga-te lui Dumnezeu pentru inima ei, ca sa se schimbe, si El va interveni in viata ei asa cum nici nu te astepti. Daca totusi nu se va schimba nimic,inseamna ca nu e voia lui Dumnezeu ca voi doi sa fiti impreuna.Sau mai este o varianta:Cel mai important lucru, si pe primul loc, este, sa faci tot posibilul sa devaniti buni amici, iar Dumnezeu te va ajuta sa rezolvi ceea ce ti se pare imposibil.Crede pe cuvant.Sper ca am reusit cat de cat sa te ajut, daca ai nevoie de alte raspunsuri, iti stau la dispozitie cu placere
Adăugat în 25/08/2008
Fetele care m-au respins pe mine ,nu erau cele credincioase.Dupa cum spune-am mai sus 23 ani mi le-am petrecut in lumea ortodoxa,doar ca n-am vrut sa fac faptele lor. Ca sa ma apar de orotodcsi am facut si 5 stiluri de arte martiale.(stiu ca violenta nu e o cale de a rezolva problema dar in lumea ortodoxa,cei care vor sa faca fapte bune ,trebuie sa se apere.Nu am citit biblia atunci)Am fost un fel de Batman. La noi in Romania ,in liceu si in facultate exista un curent periculos:Daca ai bani,trebuie sa-i dai pe lucruri scumpe si pe chefuri ca altfel esti numit tradator.Si-ti spun sigur ca asa e.Sa sti ca fetele despre care vorbesc,mi-au facut observatie despre faptul ca de ce ma joc cu copiii,de ce-i invat sa stea departe de discoteci,de ce-i invat sa nu asculta muzica dinaia si de-alalta si de ce le spune-am altceva decat ceea ce primeau de la televizor.Mi s-au dat si ultimatumuri:Ori faci ca noi,ori nici o fata nu va vorbii cu tine.Chiar si colegele de serviciu mi-au spus clar si raspicat ca daca ma pocaiesc va trebuii sa ma obisnuiesc cu ideea de a ramane singur. Eu unul chiar m-am bucurat ca scap de ele.Mi-am facut botezul pe 3 august,insa vezi tu,eu pastrez o anumita distanta fata de fetele din biserica chiar daca pana acum n-am gasit nici o vina in ele.Vezi tu,cand timp de 10 ani ti se declara razboi ,incepi sa vezi inamici peste tot.Adevarul e ca nici nu am vorbit cu fata in cauza tocmai datorita trecutului meu.Am fost chiar surprins ca sa aflu ca aici la biserica penticostala exista fete care iubesc copiii si care nu umbla prin discoteci.Pana acum un an eu ma gandeam ca fetele sunt cele mai proaste educatoare din lume,se uitau la copii mici cu dispret(ma uitam la colegele mele de scaola/liceu/facultate/serviciu).referitor la Dumnezeu,pot sa spun ca de 3 ori i-am cerut sa mi-o scoata din cap ca sa nu am probleme.Problema e ca una e sa-ti placa de o fata,alta e sa ai incredere in ea.Daca e sa cititm sfanta scriptura Eva a ales un sarpe in loc de om.Si eva era totusi neprihanita.Prin urmare ,cred ca-mi intelegi dilema.
Adăugat în 25/08/2008
Adrian,
Incep sa inteleg mai bine despre situatia ta.Din moment ce L-ai cunoscut pe Dumnezeu si ai incheiat un legamant cu El prin botezul in apa,tu automat, nu mai traiesti ca sa placi altor persoane, ci doar trebuie sa placi lui Dumnezeu.Si daca El e mutumit de tine, si lumea va vedea ca tu traiesti in lumina.Este adevarat, vor fi persoane, mai ales fete care te vor respinge, care vor fi total impotriva ta fiindca ai facut o alegere neinteleasa pentru lumea aceasta.Oricum, nu inseamna ca nu trebuie sa vorbesti cu aceste persoane, insa nu trebuie sa ai nici un fel de relatie stransa cu astfel de persoane care te conduc inspre rau.Acum, eu nu stiu cu ce fel de persoane ai de-a face, dartu, fiind acum, un copil al lui Dumnezeu, trebuie sa-i indrumi si pe ceilalti, si sa le arati adevarata fericire, prin felul tau bun de a trai pentru Dumnezeu, cu toata inima.Stii, cunosc unii ortodocsi mult mai pocaiti decat unii care pretind ca-s pocaiti, deaceea trebuie sa cunosti bine fiecare persoana cu care ai de-a face.Depinde de fiecare in parte.Fiindca a fi credincios cu adevarat nu inseamna neaparat sa indeplinesti anumite obiceiuri, sau porunci, din obligatie, doar ca asa trebuie, ci faptul ca il iubesti pe Dumnezeu cu toata inima ta, te conduce la a trai o viata dupa voia Lui.Tot asa este si cu o fata pe care o iubesti cu adevarat. Daca o iubesti,o vei respecta, o vei astepta, vei avea deplina incredere in ea si ea trebuie sa fie vrednica de a fi iubita.Aici e cea mai mare greseala la cele mai multe persoane.Cei mai multi isi leaga inima de cealalta persoana, inainte sa o cunoasca,si cade adesea in esec.
Este nevoie de calauzire de la Dumnezeu pentru a incepe o relatie sanatoasa.Sunt multe de spus,dar pentru inceput cel mai bine este,sa fii absolut convins ca Dumnezeu te-a indrumai spre acea persoana.
Adăugat în 25/08/2008
PS..Inca ceva foarte important care nu trebuie sa uiti: sa nu iti faci griji, nu vei ramane singur, fiindca poti sa-ti faci o gramada de prieteni intr-un anturaj bun, prieteni care te indruma spre adevarata viata.Si Dumnezeu se va ingriji si iti va da multa intelepciune sa-ti alegi cea mai potrivita prietena cu care, bineinteles doresti sa-ti petreci restul vietii.
Adăugat în 25/08/2008
ciao ...in legatura cu prorociile...eu am cunoascut un baiat si fiind si el pocait la fel ca mine ne-am gandit sa punem inaintea Domnului sa vedem daca e voia Lui sa fim impreuna sau nu...el a sunat la un proroc ca sa intrebe daca e voia Domnului sa fim impreuna..raspunsul prorocului a fost da...noi am incaput sa iesim impreuna dar parca lucrurile nu erau asa cum trebuia ,in sensul ca,imi era drag dar nu asa de mult incat sa pot sa ma casatoresc cu el,il vedeam mai mult ca pe un prieten ff bun la care tineam mult...am fost fustrata mult timp si apoi intr-o zi mi-am luat inima in dinti si i-am zis ce este in inima mea...si ne-am despartit...Dupa ce ne-am despartit m-am simtit ffff rau spiritul pt ca ma gandeam mereu :oare am facut bine ca m-am despartit de el chiar daca raspunsul prororcului a fost da?am incalacat eu oare voia Domnului?era ca si cum am trecut peste voia Domnului...am trecut peste aceasta situati cu greu dar si acum ma gandesc oare am gresit ca m-am despartit de el chiar daca raspunsul prororcului era da?....ajutati-ma va rog pt ca gandul acesta ma framanta mereu...
Adăugat în 15/10/2008
Buna,Laura
Doresc sa te incurajez, si sa ioti spun ca niciodata voia lui Dumnezeu nu te va obliga sa faxci ceea ce nu iti doresti cu adevarat. Voia lui Dumnezeu este buna, placuta si desavarsita, apoi, El lucreaza dupa voia lui, si Tot El te va determina sa-ti placa voia lui, dar daca acest baiat nu te-a interesat nici pe departe ca barbat, fii sigura ca nu voia lui Dumnezeu te-a condus, ci doar ascultarea ta de acel prooroc... Niciodata Dumnezeu nu iti daruieste un lucru sau o binecuvantare pe care tu sa nu ti-o doresti tu mai intai, iar daca ar fi fost voia lui Dumnezeu ca tu sa fii impreuna cu acest baiat, El ti-ar fi pus in inima din nainte atractie fizica si spirituala.
Adăugat în 04/01/2009
Buna!
Eu as vrea sa-i multumesc autoarei care a publicat acest articol...Prin aceste randuri am intelese multe legate de prietenia cu un baiat.Chiar si eu de multe ori ma gandeam la aceasta dak trebui sa mergi la prooroc....dar parerea mea este k dak esti un adevarat copil al Domnului,El iti da raspunsul tie nu prin altii.....sau poate gandesc eu gresit....eu una asa cred
Adăugat în 11/01/2009
Mult har si pace!
Eu pot spune ca atunci cand il gasesti pe acel cineva alatauri de care esti chemat/a sa formezi o familie, institutia sfanta creata de Domnul pe langa ca prin lucrurile marunte (vorbesc din experienta) intelegi ca e voia Domnului ...toate se leaga intre ele, insa ce este esential, amandoi sa aiba prioritatea numarul 1 a fi pe placul Domnului si a lasa totul in bratul Sau...in ce priveste proorocia Domnul spune sa nu dispretuim proorociile deci daca tu ai avut o lucrare trebuie sa o ai in vedere insa toate trebuie facute cu randuiala si nu in graba. Dumnezeu descopera copiilor Sai toate lucrurile care dupa cum stiti lucreaza spre binele celor ce Il iubesc. Deci rugati-va si lasati-va in bratul Domnului toate lucrurile El se va ocupa in chip minunat si veti vedea mana Lui cum randuieste totul spre binele vostru. Fiti binecuvantati!
Adăugat în 19/02/2009
Multumesc
Multumesc pentru acest eseu !!!! :)
Adăugat în 14/08/2009
in legatura cu prorociile
In 99% din cazuri prorocul vine la credincios ,nu credinciosul merge la proroc.Cel putin asa era in majoritatea cazurilor din Biblie.Isaia,Ezechiel si Ieremia sunt proroci trimisi,nu proroci la care sa trimiti un sms ca sa-ti zica viitorul.
Daca baiatul cu care vrei sa te unesti nu e aprobat de Dumnezeu,va venii prorocul sa te informeze,nu trebuie sa mergi tu la el.
Adăugat în 12/11/2009
prorociile in casatorie
vad ca sunt mai multe persoane care isi pun intrebari in legatura cu prorociile, atunci cand este vorba de o relatie de casatorie. Este un lucru foarte bun ca doi oameni care se iubesc si IL iubesc pe Dumnezeu sa doreasca sa afle voia Lui in legatura cu relatia lor. Dar... daca doi aomeni se iubesc sincer si isi doresc sa traiasca impreuna tot restul vietii, Il iubesc pe Dumnezeu si vor sa-L slujeasca impreuna, ar trebui sa fie deja un "semn" ca aceasta relatie este dupa voia lui Dumnezeu. Dar, cum suntem oameni si mereu ne punem intrebari, ne paste uneoi nesiguranta si este oarecum normal. Adevarul este ca Dumnezeu vorbeste in multe feluri... iar prorocia este doar unul dintre aceste moduri prin care Dumnezeu Isi reveleaza voia. Dumnezeu vorbeste inimii omului: atunci cand stai aproape de Domnul, faptul ca ai sau nu pace de la Dumnezeu in legatura cu relatia in care esti sau vrei sa te implici, poate fi un semn de la Domnul ca este sau nu voia Lui ca sa mergi mai departe. Unora Dumnezeu le vorbeste prin Scriptura (nu in ce priveste relatiile, dar mie mi-a vorbit Dumnezeu asa; unii deschid Biblia la intamplare si pun degetul :) nu recomand; cine are credinta ca Dumnezeu ii vorbeste asa, faca-i-se dupa credinta; cine se indoieste, mai bine sa se abtina; eu, citind din lectura mea obisnuita a Bibliei, sau citind fara a cauta in mod deosebit sa-mi vorbeasca Domnul cu privire la un lucru, mi s-a intamplat sa ajung la unele pasaje care imi pareau ca sunt exact raspunsul la anumite framantari); altora Dumnezeu le vorbeste prin semne (nu neaparat sa se dea soarele inapoi :) dar unii pun semne inaintea Domnului, chiar pentru subiectul casatoriei; la fel: cine are credinta din toata inima ca asa ii vb Domnul, faca-i-se dupa credinta; cine se indoieste, sa se abtina)... Ca sa n-o mai lungesc (pentru ca Domnul vb si prin oameni si prin alte metode si imprejurari), Domnul vb si prin PROROCII. In legatura cu subiectul casatoriei, nu as incuraja sa va luati de manutza si sa va duceti la proroc si sa intrebati "oare vrea Domnul sa fim impreuna sau nu?". Nu as recomanda nici sa mearga unul (sau sa sune) si sa spuna ca vrea sa stie daca e voia Domnului sa se casatoreasca cu X sau Y de care ii place... Parerea mea (fara a o impune nimanui) este ca prorocii sunt oameni si pot fi tentati sa dea un raspuns sau altul... nemaivorbind ca sunt si unii proroci mincinosi... Asa ca, atunci cand vrei sa mergi la proroc pentru a afla voia lui Dumnezeu in casatorie, recomand sa nu mergeti amandoi. Fie ca mergi cu o prietena (daca esti fata) sau cu un prieten (daca esti baiat) sau singur(a)... sau intr-un grup mai mare... recomandarea mea este sa nu spui si nici macar sa nu sugerezi pentru ce te-ai dus si sa nu faci nici cea mai mica aluzie la casatori. De ce? Din motivele enumerate putin mai sus... si sa nu ai dupa aceea indoieli daca a fost chiar Domnul care ti-a zis DA sau NU... Totul sa fie intre tine si Dumnezeu. Daca El vrea sa-ti vorbesca despre asta, El iti va vorbi; nu trebuie sa stie prorocul dinainte pentru ce te-ai dus tu; ajunge ca stie Dumnezeu. Alte cateva sugestii: daca tot te duci, du-te la cineva care are o buna marturie, prin care Dumnezeu a mai vb si s-a implinit, nu la persoane de care nu stie nimeni sigur cine-s; daca ceea ce ti se spuen ti se pare cam ambiguu, nu incerca sa scoti din "prorocie" ceea ce ti-ar placea sa spuna; cum spuneam, nu toti sunt ai Domnului... Accepta doar ceea ce e clar si fara urme de indoiala ca ar fi sau ca n-ar fi... am zis destul, poate prea mult. Domnul sa va (si sa ne) calauzeasca in gasirea unui partener/unei partenere dupa voia Lui!
Adăugat în 22/02/2010
Statistici
  • Vizualizări: 4313
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 14
Opțiuni