Toate lucrurile pentru toți oamenii
Autor: Greg Koukl  |  Album: Diverse  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Mada_O in 05/09/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Materiale preluate de pe www.str.org.
Subtitrarea este furnizata de colaboratorii site-ului www.resursecrestine.ro
Toate lucrurile pentru toți oamenii

Apostolul Pavel a zis că ar trebui să devenim totul pentru toți. Deci cum putem să facem asta în așa fel încât să nu ne compromitem convingerile noastre?

De exemplu o persoană mă întreabă: "Dacă trebuie să merg la o înmormântare budistă? Vreau să arăt respect față de acea persoană, dar în același timp nu vreau să fac ceva care l-ar ofensa pe Dumnezeu și ar contrazice convingerile mele, deci unde este linia de demarcație?"

Pavel a zis că a devenit totul pentru toți, aceasta înseamnă că se referea că prin toți poate să câștige pe câțiva din ei. Deci începe să descrie că era evreu care a venit sub lege, deși nu era sub lege, a acționat sub lege neamurilor, în mod opus și a încercat să se adapteze cât de mult a putut - și aici e cheia – normelor sociale ale grupului, el a încercat să se adapteze sau să se integreze și să arate cât mai asemănător cu grupul social pe care vroia să îl câștige pentru Hristos cât mai mult posibil. În ceea ce privește lucrurile despre moralitate, acolo a trasat linia. El nu a făcut lucruri care nu erau bune din punct de vedere moral, a făcut lucruri care erau neutre cultural, care i-au permis să fie ca acel grup social. Cred că acesta este un bun ghid și nu știu... este destul de dificil să determini că ceva este greșit sau doar diferit din punct de vedere cultural. Cred că este destul de drept, corect.

Totuși, este destul de înșelător când vine vorba de un serviciu de înmormântare sau de nuntă sau altceva care are un conținut spiritual care este menit să fie parte dintr-o sărbătoare în comunitate. Apoi devine și mai înșelător cred și cred cel mai bun lucru pe care poți să îl faci este să faci lucrurile față de care te simți comfortabil să le faci ca și creștin, participând într-un fel în care și ceilalți din grup partcipă, atât timp cât nu este nimic teologic în ceea ce faci. Deci dacă ai un serviciu budist sau ceva de genul, care necesită ca grupul să îngenuncheze sau să se aplece sau să se închine la idoli, creștinii nu pot face asta. Poate în altă denominațiune să trebuiască participi la anumite rugăciuni care sunt teologic neauzite, nu ai voie să faci nici acest lucru. Unii ar putea să se supere și să zică: "De ce nu arăți respect față de religia mea participând la acele lucruri?"Acest lucru e o nebunie pentru mine deoarece mie îmi pare că respectul e valabil în amândouă părțile. Ei se așteapă să participi la sărbătoare și atât timp cât îți permite conștiința ta și dacă nu poți merge mai departe, spune: "Mulțumesc! Nu, multumesc!" Dacă nu ești sigur ce să faci la un asemenea serviciu și vrei să stai în spate încât oamenii nu vor observa că nu particpi la fel ca toți ceilalți, poți să stai acolo, să faci liniște și să arăți respect, dar nu este nici o obligație să mergi mai departe de atât. Pentru persoana care zice: "M-ai jignit pentru că nu ai participat", cred că e corect să zici: "Nu am vrut sa te jignesc, dar mai bine este să risc în a te ofensa pe tine decât a-L ofensa pe Dumnezeu."

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1005
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni