Alfabetul Dragostei
Autor: Cristina Magdalena Francu  |  Album: fv  |  Tematica: Dragoste - prietenie
Resursa adaugata de francu.cristina in 26/03/2008
    12345678910 0/10 X
Alfabetul Dragostei

Dragostea este aşa cum ţi-o închipui: adevărată. Ea niciodată nu blestemă, doar binecuvântează.

Dragostea inspiră credinţă celui ce-o are şi-o simte; ea este de fapt un dar oferit fără plată, este ca şi o evanghelie ce poate fi citită, auzită şi văzută de oricine.

Dragostea nu este făţarnică. Ea s-a arătat în modul cel mai glorios pe Golgota. Dragostea înseamnă Golgota şi har şi poartă un nume: Isus.

Dragostea nu judecă. Ea este lumină şi miracol, luceşte ziua şi noaptea, oriunde.

Dragostea preţuieşte puritatea trupului şi a sufletului. Ea dă putere inimii firave, pentru că oferă şi primeşte.        

Dragostea se aseamană cu roua, care înviorează petalele adormite, şi cu soarele, care încălzeşte pământul.

Dragostea vorbeşte în şoaptă, ca şi cum ar vrea să îţi destăinuie cel mai mare secret. Ea tace când forţa inimii o cere, nu ţipă ca pescaruşii ce zboară deasupra apelor învolbutate.

Dragostea este una: inconfundabilă, sensibilă, pură... Ea dă sens vieţii şi face din fiecare zi o floare care răspândeşte un parfum unic.

Dragostea este - aţi ghicit - este în noi. O arătăm?

da asa este...
este adevarat:)dragostea e in noi...Domnul sa ne ajute sa o aratam:)
Adăugat în 27/03/2008
God's Love
Dragostea nu e in noi, ci vine din Dumnezeu, este Dumnezeu, si doar contactul cu El ne poate face sa iubim cu adevarat.
Adăugat în 28/03/2008
pentru: Ganditor
Daca citesi bine, in eseu vei gasi scris cum ca dragostea "poarta un nume: Isus". Daca esti din El, atunci dragostea Lui este in tine. Depinde de tine daca o arati sau nu. Corect?
Adăugat în 29/03/2008
dragostea
Dragostea este darul pe care il primim atunci cand il primim pe EL si EL traieste in noi.Dragostea se desfata in bucuria celor iubiti.....
Adăugat în 29/03/2008
What Love Is
Daca esti intrutotul dedicat lui Hristos atunci cu siguranta dragostea pe care o ai in inima o arati in tot ceea ce faci, oriunde, oricand in orice moment.
Dragostea pe care "o ai" si nu o arati nu se poate numi dragoste,deoarece adevarata dragoste sufera totul, crede totul, acopera totul ARATA TOTUL !
"Dragostea e Dumnezeu si cine ramane in dragoste ramane in Dumnezeu si Dumnezeu ramane in el. "( 1 Ioan 4:16 )
Trebuie sa crestem in acest fel de dragoste. Slava lui Dumnezeu pentru ca ne-a aratat cea mai mare dragoste : Domnul Isus.
Adăugat în 29/03/2008
pentru Ganditor
De acord cu tine dar cum iti explici atunci versetul din Scriptura care spune ca DRAGOSTEA CELOR MAI MULTI SE VA RACI?
Adăugat în 30/03/2008
Dragostea nu va pieri niciodata
\"Si, din pricina inmultirii faradelegii, dragostea celor mai multi se va raci\" (Matei 24 :12)
Dragostea pe care Dumnezeu ne-a turnat-o in inima noastra, dupa ce am fost nascuti din nou, nu mai poate pieri, ea va birui vesnic. Faptul ca dragostea celor mai multi se va raci, este o dovada clara a prezentei pacatului in viata omului, si o decadere care pentru multi va insemna pierea.
Insa aceasta afirmatie ca dragostea celor mai multi va pieri, imi confera speranta sa afirm ca dintre acesti multi, vor fi cativa care nu-si vor pierde credinta, nadejdea si dragostea, acestia vor birui alaturi de Hristos.
Uitandu-ne in context putem observa ca versetul urmator din Matei ne spune : \"Dar cine va rabda pana la sfarsit, va fi mantuit\"
Facand un paralelism cu biserica din Sardes, cred ca asa va fi si la sfarsitul lumii, multi isi vor pierde dragostea si vor alerga in zadar, spre nicaieri, dar dupa cum este scris in Apocalipsa : \" Totus ai in Sardes cateva nume, cari nu si-au manjit hainele Ei vor umbla, impreuna cu Mine, imbracati in alb, fiindca sunt vrednici.
Cel ce va birui va fi imbracat astfel in haine albe. Nu-i voi sterge nicidecum numele din cartea vietii, si voi marturisi numele lui inaintea Tatalui Meu si inaintea ingerilor Lui\".
Trebuie sa ne incredintam viata in mana lui Hristos si sa ne dedicam viata in totalitate Lui, doar atunci vom cunoaste dragostea plenara si neconditionata.
Multi se vor amagi,se vor indeparta de pe calea dreptatii si adevarului, insa noi trebuie sa ramanem aproape de Domnul, stiind ca nimeni si nimic nu ne poate desparti de dragostea Lui eterna.
Noi vom invinge cu Isus!

Adăugat în 30/03/2008
De multe ori mi se pare ca vorbim atit de usor despre dragoste, ca imi vine sa ma intreb de am inteles macar un strop din ia, dar tot eu imi raspund " dragostea o voi intelege sus gand voi fi cu El ......cu dragostea. Domnul sa ne binecuvinteze si sa faca El sa avem cu adevarat dragoste in viata noastra, stii ce se va intimpla atunci? nu te vei mai certa cu nimeni, vei lasa capul jos chiar de vei avea dreptate, si te vei lasa calcat in picioare chiar de esti mare......si acum tu vei raspunde ca nu asta-i dragostea.....esti sigur? cerceteaza-te.
Adăugat în 31/03/2008
Dragostea nu are nevoie de cuvinte, insa cuvintele au intotdeauna nevoie de dragoste. Aici cunoastem in parte dar cand va veni ce este desavarsit vom cunoaste pe deplin.Dragostea inseamna Golgota.
Dumnezeu este dragoste.
Adăugat în 03/04/2008
\"de as grai in limbile oamenilor si ale ingerilor,iar dragoste nu am facutu_m_am arama sunatoare si chimval rasunator.si de as avea darul prorocie si tainele toate le-as cunoaste si orce stiinta,de as avea atata credinta incat sa mut si munti,iar dragoste nu am,nimic nu sunt.si de as imparti tioata avutia mea si de as da trupul meu sa fie ar iar dragoste nu am,nu-mi foloseste la nimic.DRAGOSTEA INDELUNG RABDA:DRAGOSTEA ESTE BINEVOITOARE,DRAGOSTEA NU PIZMUIESTE,NU SE LAUDA,NU SE TRUFESTE,NU SE POARTA CU NECUVINTA,NU CAUTA ALE SALE,NU SE APRINDE DE MANIE,NU GANDESTE RAUL,NU SE BUCURA DE NEDREPTATE,CI SE BUCURA DE ADEVAR.TOATE LE SUFERA,TOATE LE CREDE,TOATE LE NADAJDUIESTE,TOATE LE RABDA.DRAGOSTEA NU VA CADEA NICIODATA
Adăugat în 06/04/2008
dragostea
Am căutat dragostea şi nu am găsit-o,deci nu am nici un drept să comentez,sunt supărată,dragostea...nu există
Adăugat în 11/09/2008
dragostea
dragostea trebuie s-o găseşti şi apoi să vorbeşti despre ea...
Adăugat în 11/09/2008
dragostea
Dragostea!ce e asta?cînd voi iubi şi voi fi iubită,atunci voi şti cei dragostea...
Adăugat în 11/09/2008
dragostea
dragostea e într-un loc bine ascuns...
Adăugat în 11/09/2008
imi place
totul este apsolut drept
Adăugat în 12/02/2009
ASA-I,CE E AIA DRAGOSTE?IUBESTI SI NU ESTI IUBIT,SUNT DEZAMAGITA,AM IUBIT SI NU AM FOST IUBITA,UNDE E DRAGOSTEA ASTA CARE SE SPUNE CA NU VA PIERI NICIODATA?VA SPUN EU,NU EXISTA DRAGOSTE ADEVARATA INTRE OMENII CI DOAR INTRUN SINGUR LOC GASIM ACEA DRAGOSTE,SUS IN CERURI ALATURI DE ISUS,DAR PENTRU ASTA VA TREBUI SA INDURAM SI SA SUFERIM MULT.
Adăugat în 23/02/2009
dragostea
"......noi, care suntem multi, alcatuim un singur trup in Hristos; dar fiecare in parte, suntem madulare unii altora....." [Rom: 12-5] sa iubim pe aproapele nostru ca pe insusi trupul nostru....IMPOSIBIL ve-ti zice, dar un copil daca ii cere tatalui sau o paine nu se poate ca tatal sa ii dea o piatra! totul depinde de noi............daca VREI sa iubesti o poti face! Cere din dragostea Lui si iti va da!
Adăugat în 06/05/2009
Есть только одна великая преображающая сила-ЛЮБОВЬ!11111
Adăugat în 06/05/2009
Statistici
  • Vizualizări: 7850
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 5
  • Comentarii: 18
Opțiuni