copetitie vs competenta
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de Ana_Maria08 in 13/08/2013
    12345678910 0/10 X
copetitie vs competenta

                  Competitia  vs.  Competenta

     Suntem  intr-o continua  cautare.    Cautam:  in  curtea  vecinului, in viata lui, in faima  lui, in masina  lui, in banii  lui… si intram  in competite.  Vrem mai mult, mai bun, mai frumos  … si suntem  nemultumiti ;  vesnic  nemultumiti .  Cum ar fi daca am intra in competitie cu  noi insine?    Cu omul de ieri, sa intram in competitie azi! 

 De ce sa fim  nemultumiti  uitandu-ne la altii? De ce sa nu  fim nemultumiti   uitandu-ne la noi? La ce suntem azi in comparatie cu ceea ce am fost ieri.    Azi sa tanjim sa fim mai buni decat ieri, iar maine mai buni decat azi!   De fapt El nu  ne- a chemat  sa fim competitivi  cu cei din jur…                                                                  

El ne-a chemat sa fim  competenti!   Competenti cu ceea  ce ne-a promis: competenti cu cerul, cu El!    Si aceasta  nu  se poate intampla decat daca intram  intram in competitie cu noi insine ,  nu  cu ceilalti !!!

Dragilor, competenta  noastra depinde de competitia cu eul nostru!    Si fericirea  si auto multumirea  in  aceeasi  masura.  Un suflet linistit si impacat cu Dumnezeu este leacul  si  odihna  trupului!                          Numai  asa  vom   fi  plini  de încredere, şi nădejdea nu  ne  va fi zadarnică. Ne  vom  uita  în  jurul  nostru  şi vom vedea că ne  putem  odihni liniştiti.

 Sa ne auto-analizam   deci si sa facem o comparatie cu omul de ieri.   Suntem mai buni?    Mai “straluciti”?     Mai buni  in sluja  la care am fost chemati,  mai buni in viatza sociala, personala… spiritual vorbind,  suntem la un nivel mai inalt, “am mai crescut”?

      Va invit sa  intram  in competitie  cu  eul  nostru!   Competenta   depinde  de asta… azi  sa  castigam  lupta  iar  maine … razboiul!!!

                                                                    Doamne  ajuta-ne!!!

                                           Fragment din:  “Sclipiri de suflet avantat spre nemurire”

                                           Cu drag pt voi ,

                                                           Ana-Maria   Mariuta

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1032
  • Export PDF: 3
Opțiuni