Faptele mărunte contează!
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Raysa in 17/02/2008
    12345678910 0/10 X

Zicea cineva atât de frumos: "Lucrurile mici produc bucurii mari!". Şi într-adevăr, este aşa. 

Ceea ce ţie îţi pare mărunt poate fi ceva uriaş în ochii altcuiva, întreabă-l pe Bohn Fawkes.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost pilotul unui B-17. Într-una din misiuni el a ţinut piept artileriei antiaeriene din partea naziştilor. Deşi rezervoarele cu combustibil au fost lovite, avionul nu a explodat, iar Fawkes a reuşit să aterizeze. În dimineaţa care a urmat, Fawkes i-a cerut şefului de echipaj glonţul german, ca să-l păstreze drept suvenir pentru norocul avut. Şeful i-a explicat că nu a fost numai unul, că s-au găsit unsprezece gloanţe în rezervor, dintre care nici unul nu a explodat. Tehnicienii au deschis gloanţele şi au descoperit că nu erau încărcate cu explozibil. Erau goale şi inofensive, cu o singură excepţie. Excepţia conţinea o bucată de hârtie rulată cu grijă. Pe ea se afla un mesaj în limba cehă. "E tot ce putem face pentru tine deocamdată". Un grănicer curajos se ocupa cu dezamorsarea bombelor şi cu înscrierea acestui mesaj. Nu putea pune capăt războiului, dar a putut salva un avion. Nu putea face totul, dar a putut face ceva, şi a făcut-o. Aşadar, trimite acel mesaj. Dă acel telefon. Completează acel cec. David a avut o praştie. Rahav a avut o funie. Dorca a avut un ac. Toţi au fost folosiţi de Dumnezeu. Tu ce ai?

John Wesley spunea: "Fă tot binele de care eşti în stare, prin toate mijloacele posibile, pe toate căile posibile, în toate locurile posibile, la orice oră posibilă, tuturor oamenilor posibil, atâta vreme cât poţi".

Cu Dumnezeu, faptele mărunte contează!

Lucrurile mărunte sunt cele pe care le foloseşte Dumnezeu de cele mai multe ori pentru a produce bucurii mari celor din jur şi chiar poate unor oamnei pe care noi nu-i cunoaştem!

Deci nu uita: "Este preţuit de Dumnezeu şi ceea ce faci tu contează!!!"

"Căci cine dispreţuieşte ziua începuturilor slabe?..." (Zaharia 4:10)
Faptele marunte conteaza
Foarte frumos si incurajator.
Acesta este un mare adevar.
De multe ori ,oamenii se scutura si zic:
"E problema lui,nu a mea!"
"Fiecare cu problemele lui!"
"Eu nu am resurse,nu va bazati pe mine!"
Altii zic:
"Stiti ceva?Sa se increada in Dumnezeu!"
"Pe mine nu m-a ajutat nimeni,asa ca nici mie nu-mi pasa!"
Dar nu suna aceste afirmatii,a minciuna?????????
1.Problema ta oare nu este inaintea Domnului?Daca El ar raspunde la fel?
2.Daca Dumnezeu ar spune ca nu are resurse?
3.Chiar nu te-a ajutat nimeni?Poti sa sustii ca nu te-a ajutat niciodata nimeni?Daca,Da...attunci esti intr-o mare orbire...
"Dumnezeu este un ajutor nelipsit in vremuri de nevoie"
Problema celor ce gandesc asa,este ca ei,poate,nu s-au increzut in Domnul,in nevoile lor,si asa se intampla...vei fi dezamagit.
De unde stiu???
Pai este scris ca:"El nu da de rusine pe cei ce se incred in El":Ps.22:5
Da...poate ca oamenilor chiar nu le-a pasat de tine cand ti-a fost greu,dar asta nu este o scuza ca tu sa te inchizi in tine si sa faci la fel.
Si plus de asta ,numai cei carora le pasa de altii(atitudine care iL caracterizeaza pe Dumnezeu),sunt cu adevarat binecuvantati.
Este mai ferice sa-i ajuti pe altii.
Este mai ferice sa dai.
Este mai ferice sa iubesti.
Oamenii care se au pe sine in centrul atentiei lor,de obicei sunt persoane nemultumite si nefericite si-i poti recunoaste foarte usor.Ei totdeauna,sau de cele mai multe ori,vorbesc despre sine,despre:nevoile lor,despre cum sunt deranjati de altii,despre cum ar trebui sa se poarte unii,sau toti,cu ei...despre catelul,purcelul si pisica lor si asa mai departe.
Oamenii care sunt procupati de binele altora,in general vorbesc despre cum ar putea sa ii ajute pe acestia si este evidenta procuparea lor pentru altii.
Concluzie:
"A te gandi numai cum sa-ti mearga tie bine,cum ar fi putut sa te ajute pe tine altii,cum ar fi trebuit sa te iubeasca pe tine altii,cum ar fi trebuit sa aibe grija de tine toti,...este "Egoism".
Dar unii pot spune:
In biserica unde merg,nu exista "iubire"!
Bine! sunt de acord cu tine!Dar nu exista biserica perfecta,daca ar exista una(ceea ce nu se va intampla),atunci cand tu vei pasi in ea,isi va pierde perfectiunea pentru ca tu esti om si nu esti perfect.
Daca nimic nu merge bine in jurul tau,este cazul sa incepi tu sa faci ceva,
"Dar cum?"Eu sunt asa de neputincios...
Cunosc atat de putin din Cuvant...
Sunt atat de sarac...
Nu am studii...
"Ajunge cu vaicareala!"
"Aceasta vaicareala te face neputincios!"
"Pana cand privesti la tine?"
"Pana cand privesti la altii?"
Daca Dumnezeu s-a folosit de un magar pentru a-si duce planul la indeplinire,cum nu te va pute folosi pe tine daca asta doresti cu adevarat?
Numeri.22:28:"Domnul a deschis gura magaritei...""Nu magarita,printr-o conditie sociala excelenta sau prin studiile ei sau prin intelepciunea ei nemaiintalnita,sau prin marea ei putere de a vedea si intelege lucrurile lui Dumnezeu...Nu!Ci..."Dumnezeu" prin magarita!
Cu ocazia acestui material,de mai sus,la cre adaug acest comentariu,indemn pe toti cei care citesc:
"Haidem sa ne uitam dupa ocazii,pentru a fi o binecuvantare cat de mica!"
Pentru ca daca ne uitam dupa cum putem sa-i binecuvantam pe altii,Dumnezeu ne va da ocazii sa o facem si vom fi folositori pentru imparatia Sa si atunci cand te vezi folosit si realizezi ca esti folositor Lui Dumnezeu,asta iti aduce fericire si aceasta fericire te motiveaza sa faci si mai mult si Dumnezeu iti va da ocazie dupa ocazie ,ca tu sa ii ajuti pe altii,pentru ca in felul acesta esti cu adevarat binecuvantat.
Adăugat în 27/05/2009
Statistici
  • Vizualizări: 2926
  • Export PDF: 4
  • Recomandări email: 1
  • Comentarii: 1
Opțiuni