Căsătoria
Autor: Alexandru Cherecheş  |  Album: Şaizeci de ani de experienţe cu Dumnezeu  |  Tematica: Dragoste - prietenie
Resursa adaugata de ancabordea in 20/01/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Căsătoria

“Însă dacă te însori, nu păcătuieşti. Dacă fecioara se mărită, nu păcătuieşte. Dar fiinţele acestea vor avea necazuri şi eu aş vrea să vi le cruţ” (1Corinteni 7:28)

După terminarea armatei, orice tânăr se gândeşte la căsătorie. Căsătoria este un act solemn, încheiat între un bărbat şi o femeie care se învioesc să convieţuiască împreună pentru a constitui o familie; a naşte şi a creşte copii, prin care se înmulţeşte şi se perpetuează omenirea. Ajungând la vârsta hotărâtă de Dumnezeu pentru căsătorie, am început să mă gândesc la felul cum se va împlini această lucrare. Citind în Biblie, “am să fac un ajutor potrivit pentru el” (Geneza 2:18) , am înţeles din aceste cuvinte că Dumnezeu se ocupă de problema partenerului de viaţă al fiecărui om şi mi-am zis: “Dumenzeu îmi pregăteşte soţia şi tot El ne oferă prilejul de a ne cunoaşte şi căsători. Dar cum o voi cunoaşte pe partenera mea de viaţă şi unde să o caut?"        

Dumnezeu mi-a vorbit prin aceste cuvinte: “Isus a răspuns: nu sunt doisprezece ceasuri în zi? Dacă umblă cineva ziua, nu se poticneşte, pentru că vede lumina lumii acesteia; dar dacă umblă noaptea, se poticneşte, pentru că nu are lumină în el.” (Ioan 11:9-10). De aici mi-a venit gândul să umblu numai ziua, nu şi noaptea, pentru că am văzut prea multe familii care s-au poticnit după căsătorie, pentru că au umblat noaptea:”dar cine urăşte pe fratele său, este în întuneric, umblă în întuneric şi nu ştie încotro merge, pentru că întunericul i-a orbit ochii” (1 Ioan 2:11). Întunericul prezintă păcatul iar lumina înseamnă neprihănire: “şi am văzut că întelepciunea este cu atât mai de folos decât nebunia, cât este mai de folos lumina decât întunericul.”(Eclesiastul 2:13).         

Am înţeles că, pentru a nu mă poticni, am nevoie de înţelepciune şi de lumină. Ziua se vad lucrurile altfel decât noaptea, chiar dacă folosim felinarul. Tineri care au umblat în întuneric ca să nu-i vadă nimeni, au fost văzuţi în timpul zilei cum nu era bine. Am văzut tineri umblând noaptea şi făcând o nuntă ca-n poveşti, cu angajaţii lui Satana la dispoziţia lor. Dar nu după multă vreme îi vedeai singuri, pe furiş, umblând pe la tribunale, implorând divorţul, motivând şi spunând: “eu nu am ştiut cutare şi cutare lucruri”. De ce nu au ştiut? De ce nu au vazut? Pentru că au umblat noaptea.         

Am văzut căsătorii simple, fără mult alai, între tineri care au umblat ziua şi au rămas toată viaţa unul lângă altul, iubindu-se şi ducând cu bucurie, până la adânci bătrâneţe, viaţa în doi. Toate acestea m-au îndemnat să caut soarele dreptăţii care să îmi dea lumină pe cărare. Am ocolit întâlnirile şi discuţile cu vreo fată, până când am primit lumina verde pentru căsătorie. Eram sigur că Domnul ştie să răspundă oamenilor sinceri şi simpli. S-au găsit şi intermediari care au încercat să îmi caute o “partidă potrivită”, dar le-am refuzat serviciile, pentru că aşteptam răspunsul direct de la Dumnezeu. Şi într-adevăr, Domnul nu a întârziat. A venit cu paşi siguri şi mi-a dat răspunsul precis, exact la timpul potrivit.         

Cineva mi-a făcut o propunere cu privire la o fată.

-Vom vedea!, am răspuns.

Am pus înaintea Domnului trei semne, nu numai două, cum se obişnuieşte, procedând în felul următor: m-am dus în satul unde era fata, bineînţeles însoţit de un grup de tineri din biserică, fără ca ei să-mi ştie scopul. Ne-am bucurat în biserică şi, înainte de întoarcere, am pus semn înaintea Domnului, cum a cerut şi Ghedeon răspuns la semnul cu lâna. Am invitat pe tinerii din comuna aceea la noi, ca să ne întorcă vizita în duminca următoare. După ce ne-am înţeles cu ei, ne-am întors acasă. Am pus înaintea Domnului un semn zicând: dacă fata respectivă este rânduită să fie soţia mea, atunci să vină şi ea, deşi pe ea nu o invitasem. Dacă va veni, atunci fata va fi soţia mea. Dacă nu este rânduită pentru mine, atunci să nu vină niciunul din tineri. Al treilea semn era că, dacă vor veni numai tinerii pe care I-am chemat, aveam să înţeleg că nu am primit nici un răspuns. Ne-am pregătit pentru musafiri în duminica următoare dar, spre marea mea mirare, n-au  venit nici cei invitaţi, care-mi promiseseră, măcar că era ruşinos ca cineva să promită şi să nu se ţină de cuvânt. Pe vremea aceea calea pocăinţei era mai îngustă decât acum. Din acesta am înţeles că fata respectivă nu era rânduită pentru mine.    

A urmat apoi al doilea caz. Eram la camp, la întors fânul pentru uscat, şi după ce am întors un timp brazdele de fân, m-am întins puţin pe iarbă şi am aţipit. Deodată apare în vedenie o persoană cu o mieluşea, care avea o panglică albă la gât. Am vrut să întreb numele a două fete pe care le cunoşteam şi la care mă gândeam într-o oarecare măsură. Le-am amintit pe nume. Răspunsul a fost, “Nu, ci este Iuliana”. Am sărit în picioare şi m-am uitat în jurul meu. Totul era în regulă, nu era nimeni prin apropiere. Foarte mirat, mi-am văzut mai departe de brazdele de fân, cugetând în taină la răspunsul Domnului, mulţumit că El a zis: ”Nicidecum n-am să te las”; “Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează şi să nu aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuş Eu nu te voi uita cu nici un chip: Iată, te-am săpat pe mâinile Mele şi zidurile tale sunt totdeauna înaintea ochilor Mei” (Isaia 49:15-16). După aceea am aşteptat al treilea răspuns, care avea să urmeze. Într-o noapte am văzut în vis o fată îmbrăcată cu o haină pestriţă, care spăla rufe la pârâu. Am privit-o, dar nu am vorbit cu ea. Era al doilea pas făcut spre cunoaşterea viitoarei partenere de viaţă. Căutam de acum o fată cu haină pestriţă, care purta numele de Iuliana. Dumnezeu mi-a pregătit şi acest lucru, potrivit cuvântului Bibliei: “Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa, şi înfăptuirea” (Filipeni 2:13).

Dezvăluirea tainei a venit în felul următor: familia nostră era cu casa în construcţie şi aveam nevoie de două mii de bucăţi de ţiglă pentru acoperiş. Pentru a le procura, trebuia să facem o deplasare la Câmpia Turzii, unde se găsea fabrica de ţiglă. Dar fiindcă solicitările erau foarte mari, conducerea fabricii a luat următoarea măsură: cât producea într-o zi se împărţea în mod egal la toţi cumpărătorii. Conform acestei rânduieli, a trebuit să stau două săptămâni la Câmpia Turzii, până am reuşit să obţin cele doua mii de ţigle. În timpul acesta am vizitat adunările din jurul oraşului, ajungând şi la Turda, oraş despre care ştiam numai de la geografie, pentru că nu era pe traseul de cale ferată Bucureşti-Cluj, pe care obişnuiam să călătoresc. Pe vremea aceea biserica din Turda era mică, dar acolo am văzut-o pe fata cu haina pestriţă din visul meu. Interesându-mă de numele ei, mi s-a spus că o cheamă Iuliana şi că este fata prezbiterului din Turda. Ca să îmi încep demersurile în vederea căsătoriei, mi-am făcut planul în felul următor, zicându-mi: ”Am nevoie de un frate păstor care mă cunoaşte şi pe mine, şi familia fetei”. Am găsit pe fratele Ioan Sima, care era preşedintele filialei Cluj, şi i-am spus:

- Frate Sima, am nevoie să mă însoţeşti la o cerere în căsătorie. Este vorba de Iuliana, fiica fratelui Alexandru Deac.

El mi-a răspuns:

- Pentru tine, merg bucuros, căci te cunosc.

Am plecat împreună într-o seară ca să cerem fata în căsătorie. Când am discutat problema cu familia, fratele Deac (tatăl fetei) m-a întrebat:

- Măi frate, oare lucrarea este de la Domnul?

- Optzeci la suta este de la Domnul, restul ne înţelegem între noi, a fost răspunsul meu.

Când a auzit vorba aceasta, lucrarea a ajuns deja pe făgaşul cel bun. Căci îmi zisesem: ”vreau să umblu ziua, ca să nu mă poticnesc.”

Ei au răspuns:

- Avem o singură condiţie de pus. Nu o lăsăm pe fată să plece de acasă, numai dacă vrei să vii tu aici.

Această condiţie se încadra în cei douăzeci la sută de care nu eram sigur, pentru că nu puteam să dau răspunsul fără să mă sfătuiesc cu părinţii mei. Dar ştiam că hotărârea Domnului se duce la îndeplinire. Le-am spus că trebuia să mă consult cu părinţii mei. Deşi aveam douăzeci şi şase de ani, nu doream să fac nimic fără aprobarea părinţilor mei, pentru că ştiam din Cuvântul lui Dumnezeu, de la Efeseni 6:1-3, care este datoria copiilor: ”Copii, ascultaţi în Domnul de părinţii voştri, căci este drept. Să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta este cea dintâi poruncă însoţită de o făgăduinţă, ca să fii fericit şi să trăieşti multă vreme pe pământ.” Tinerii de azi nu se mai consultă cu părinţii lor, decât după ce se aude în şapte sate, fără ca părinţii lor să ştie ceva. Numai după ce dau de necazuri vin la părinţi după ajutor, dar nici atunci după sfaturi. Pentru că umblă noaptea, de aceea se poticnesc ziua: “Bâjbăim ca nişte orbi de-a lungul unui zid, bâjbăim ca cei ce nu au ochi, ne poticnim ziua-n amiaza mare, ca noaptea; în mijlocul celor sănătoşi, suntem ca nişte morţi.” (Isaia 59:10). Am plecat spre casă şi, măcar că ştiam că părinţii mei doreau să rămână cu mine la bătrâneţe, totuş nu am refuzat să le cer sfatul. Am întrebat pe tata cu privire la plecarea mea de acasă, zicând:

- Tată, dacă numai cu o jumătate de vorbă zici nu, eu nu mă duc.

După o gândire mai adâncă a zis:         

- Dacă tu vrei, eu nu te opresc.

M-am dus şi la mama cu aceleaşi cuvinte, primind acelaş răspuns:         

- Eu nu îţi stric voia.

Astfel s-a împlinit şi diferenţa de douăzeci la sută şi am stabilit căsătoria. Am înaintat actele pentru căsătorie şi, la vremea potrivită, am stabilit nunta. Cu ocazia ceremoniei nunţii, mă întâlneam cu viitoarea soţie a şaptea oară. De atunci au trecut 49 de ani.   

Preluată din volumul "Şaizeci de ani de experienţe cu Dumnezeu" - Alexandru Cherecheş     



Ce frumos!! Ai nevoie de o relatia adevarata cu Dumnezeu si de multa incredere in El pentru a lua astfel de decizii. Important e ca Dumnezeu mai lucreaza si astazi
Adăugat în 21/01/2008
dragul meu tanar,as dori sa-ti dau un mic sfat.O casatorie o faci pentru toata viata dar nu uita ca nu te poti juca cu sufletul unei fete, apropie-te de Domnul in vremea aceasta mai mult si cere-i lumina in privinta aceasta si daca vei simti ca fata nu este pentru tine va trebui sa-ti repari gresala in asa fel incat fata sa nu sufere si despartirea sa fie mai putin dureroasa.Domnul sa te ajute dar apropiete de Domnul!
Adăugat în 22/01/2008
SANDUSZEL
CE-A MAI BUNA ALEGERE PE CARE O POTI FACE,E SA CERI RASPUNSU DE LA DOMNU NU DE LA OAMENI.CE MARE LUCRU CREZI TU CA E ATI DA VIATA PTR UN PRIETEN,FRATE?DACA O DAI PTR UN VRAJMAS DAR DIN DRAGOSTE POSIBIL SA FIE CEVA
.FII VEGHEATOR
,SI INTELEPT
DOMNUL SA-TI LUMINEZE MINTEA SI SA-TI DEA PACEA SA.
Adăugat în 22/01/2008
woow
wow..oare mai exista si astazi astfel de baieti si fete care isi pun atat de mult increderea in Dumnezeu pt o relatie de casnicie fericita ?? Eu una ma rog pt asta si doresc din toata inima mea ca viata mea sa -i fie placuta lui Dumnezeu..
cu multa admiratie,
emma din us
Adăugat în 22/01/2008
SANDUSZEL per sa-ti fie de folos ceea ce-ti voi spune,cu cateva zile o persoana mi-a facut o marturisire (acum are vreo 60 de ani)s-a casatorit cu o prietena(nu cu una care o iubea)in urma cu vre-o 35 de ani,o fata de treaba,harnica chiar frumoasa,au avut si copii impreuna dar, imi marturisea caci ii pare foarte rau caci nu s-a castorit din dragoste,ci din prietenie si fiind incurajat de cei din jur.Daca te vei casatori din dragoste vei trece usor peste intemperiile vietii.dragostea nu este ca pofta de mancare(daca n-o ai iti vine).Dragostea nu este doar prietenie,este ceva mult mai mult,este ceva ce trebuie ca cei doi sa simta reciproc, care trebuie sa fie simtita de ambela parti .Dumnezeu sa te lumineze in alegerea ta ca sa alegi DIN DRAGOSTE .
Adăugat în 23/01/2008
Nu imi vine sa cred cat de superficiali putem fi in felul in care gandim si iubim.Lumea aceasta cu gandirea ei isi pune tot mai mult amprenta peste crestinismul nostru. Eu stiu ca dragostea este o decizie, o alegere libera, decid sa iubesc, de aceea avem nevoie de legamant inainte de casatorie. Asta ne diferentiaza de animale care sunt conduse de instinctul placerii, instinct care conduce vietile multor oameni. De aceea se aud vorbe de genul:"l-am iubit pe sotul meu, insa dragostea a plecat...".Sau cum spunea cineva scuzandu-si pacatele, ca "lui Dumnezeu ii place mai bine sa te desparti de o persoana pe care nu o iubesti, si sa stai cu alte persoane pe care le iubesti". Foarte egoista gandire deoarece sentimentele nu sunt stabile de aceea nu ne putem baza deciziile pe ele. Ele pleaca si revin, de aceea este esential sa le controlam rational-respectiv cu mintea noastra decidem ca o persoana are calitatile care ne-ar place pentru viitorul partener de viata si apoi sa dam sau sa nu dam drumul sentimentelor. Si nu putem sa identificam aceste calitati decat prin prietenie.Oameni apropiati cu care comunicam, care ne inteleg, ne sustin,la care le pasa. Asta inteleg eu prin prietenie, si nu imi pot imagina o viata de casatorie fara ele. O relatie doar de iubire fara prietenie produce in special pentru partea feminina un sentiment ca este abuzata. Ce vreau sa spun este ca nu putem rupe prietenia de casatorie. De aceea e gresita exprimarea nu e dragoste e doar prietenie. Si...hei baieti despre voi se spune ca sunteti rationali, de aceea sunteti buni conducatori...asa ca ganditi mai mult cu capul si lasati-ne pe noi fetele sa gandim cu inima. Iar despre tine SANDUSZEL e absurd sa intrebi pe niste straini care nu te cunosc daca e bine sa te casatoresti cu "o fata care si-ar da viata pentru tine" sau nu. Asta trebuie sa decida Dumnezeu daca i-ai dat acest drept, sau tu! Si daca nu poti lua decizia singur intreaba-ti parintii tai,sau oameni maturi care te cunosc si pe tine si pe ea. Si citeste 1 Corinteni 13 sa vezi ce este dragostea...nu cauta folosul ei, se bucura de adevar, crede totul, sufera totul...dragoste nu inseamna ce primim ci ce daruim...daca ne gandim doar la ce primim suntem egoisti si trebuie sa ne pocaim. Domnul sa ne ajute!
Adăugat în 25/01/2008
Sinceritate!
Un sfat sincer pentru "SANDUSZEL":
Nu, dragul meu companion!Nu te casatori cu fata aceasta !
De ce? Pentru ca si mii de cupluri care au plecat de la iubirea sincera( asa spuneau ei), echitabila, altruista a amandurora, au esuat dupa un timp, din varii motive!Dar in situatia voastra? Deja plecati "ca jumatate", in dulcele "supliciu" al casatoriei!
Stii si tu ca, in casatorie, este nevoie, nu numai "sa fiti in cuplu", ci si "sa simtiti in cuplu "! Deci este nevoie de 2 : EL si EA!Dar neaparat sa se iubeasca, la fel de mult, unul pe altul, cu o insignifianta diferenta!
Daca tu, barbatul ei, nu o iubesti, poate fi ea.... NEVASTA PLANETEI, iar daca pe tine nu te-a fascinat si nu te fascineaza spiritual, fizic si sexual, este ca si cum ai convietui cu o persoana, necunoscuta, dar pe care o respecti si atat !

Sunt casatorita de 41 de ani! Imagineaza-ti cate au trecut peste noi!
Stii cum e sotul meu, si acum???? Stii cum a stiut sa tina faclia iubirii, vesnic aprinsa si cand mancam 5 pui la 1 kilogram, si cand treceam pe langa un restaurant si simteam miros de gratare, dar nu intram, ca n-aveam bani! Stii cum ne-am ingrijit - unul pe altul - cand am mai semnat condica si prin spitale??? Stii tu oare ca EL a fost cel care a tinut cu dintii sa fim asa mereu???
Stiti voi oare, barbatii, ca voi sunteti artizanii pacii in cuib? Ca de la voi, 80%, pleaca relele in cuibul in care se afla o femeie superba???
Daca te-ai casatori, SANDUSZELule, dragul meu, cu fata asta care te iubeste, iar tu ...NU, ce viata ai avea tu??? Ai mai avea curaj sa spui ca esti IMPLINIT??? Ca zbori spre casa, la iubita sotie a ta ??? Ce viata ar avea si ea langa un "actor"! Ar degenera totul in"Mariaj de fatada"!
Praful s-ar alege, in timp, de relatia voastra! Si mai vin, si copiii!
NU! De milioane de ori NU !NU o lua de sotie daca nu o iubesti si tu , la fel de mult!
Cu sinceritate !
Adăugat în 28/01/2008
casatorie
Domnul sa-i ajute pe totii tineri sa se consulte din cuvantul sau si sa ia decizia corecta in viata.Pentru ca,casatoria poate fi o binecuvantare s-au un blestem.D-zeu sa fie cu totii acei ce vor sa faca acest pas important pentru totdeauna si prin viata noasta sa fiim o binecuvantare pentru alti! PACE multa la totii!
Adăugat în 07/05/2008
parere sfat solicitare
eu iubesc o fata din tg Mures si as vrea sa stiu cum se poate afla de iubirea sincera dintre noidaca e de la Domnul sau nu de doua ori mam intilnit cu ea si mie mie dor de ea si ei e dor de mine dar daca e pasiune si nu e ceva superficial chiar am sarutato si cred ca avem pace si binecuvantare de la domnul dar nu cam repede cu aprinderea dragostei?
Adăugat în 07/05/2008
Dragostea
Să ridicăm stindardul sus si-n sfântă curăţie
Moralitatea, să ne fie, din principiu o arvună!
Şi astfel dragostea, si între soţ şi între soţie,
Va fi-ntre cei doi, cea mai puternică cunună.

Am redat această strofă din poezia ,,Căsătorie Sfântă" Fii cu luare aminte!
Adăugat în 08/05/2008
Personal nu cred ca e bine sa ne dăm drumul sentimentelor, să avem tot felul de manifestări romantice, să facem declaraţii, apoi să ne oprim să ne întrebăm oare care o fi voia Domnului...? pentru ca relaţiile romantice ne încarcă aşa de tare emoţional, încât e prea greu să descifrăm altceva decât propriile dorinţe. Eu cred că trebuie să avem răspunsul Domnului înainte să începem o relaţie romantică dacă vrem ca aceasta să fie în voia Lui, apoi să mergem mai departe...cum ştim care este Voia Lui? să ne rugăm să o cerem să stăruim şi încă ceva ce e f. greu: să aşteptăm! Dumnezeu nu poate fi pus în timpare, dacă la bunicu Domnul i-a descoperit prin vis, nu va face pentru toată lumea la fel. E surprinzător şi asta cred eu că este cel mai extraordinar lucru. Ştiu însă că El este credincios şi ne va răspunde dacă îl vom striga din toată inima. Uneori dacă noi avem răbdare, poate ne va deschide ochii să vedem anumite aspecte din viaţa unei persoane care să ne facă să înţelegem că e sau nu e potrivită pentru noi. Dumnezeu niciodată nu ne va forţa să ne despărţim de cineva sau nu...dar ne va vorbi dacă vom vrea să îi ascultăm vocea...şi atunci doar noi avem de pierdut sau câştigat!!! tot ce a creiat în lumea aceasta este pentru binele nostru...de ce ne este aşa de greu să ne punem încrederea în El? El ştie ce e mai bine pentru noi şi vrea pentru noi ce e mai bun...eu zic că El e vrednică de încrederea noastră în acest domeniu...
Adăugat în 08/05/2008
Alexandru Chereches este bunicul meu, adica un bunic cum si-ar dori sa aiba oricine. Mai rar am intalnit pe cineva sa il slujeasca pe Domnul cu atata predare si daruire cum o face el si cu bunica. Nu cu mult timp in urma am avut ocazia sa mai vorbesc cu el despre alegerea aceasta atat de importanta din viata lui, si mi-a spus ca niciodata nu a stat sa analizeze daca i-ar place sau nu bunica sau altcineva cu care s-ar fi putut casatorii. bunica este o femeie frumoasa e adevarat, dar ea mi-a spus ca si ea a ales la fel increzandu-se in Domnul.Mi-a spus ca era curtata de mai multi baieti atunci si a ales ziua de marti si s-a rugat si a zis Doamne, marti eu o sa ma rog si o sa postesc special ca pe acela pe care tu il vrei sotul meu sa ma ceara in casatorie chiar in ziua de marti. Si s-a intamplat ca ziua aceea de marti sa fie exact ziua in care bunicu cu fratele Sima au venit sa vorbesca cu familia ei. Am intrebat-o dar ti-a placut de bunicu cand l-ai vazut, iar ea mi-a spus: "o era plin de noroi pe bocanci, camasa lui era murdara la guler, eu asteptam altceva, eram dezamagită" dar a ales nu pe baza sentimentelor ei sau a gandurilor ei ci a planului Divin, si au trait o viata binecuvantata, si niciodata nu si-au pus intrebarea oare cum ar fi fost cu altcineva? oare il cunosteam noi pe Domnul suficient de mult incat sa ne incredem total in acest domeniu? ei nu sunt singurul exemplu de incredere in acest sens Elisabeth Elliot si altii despre care eu nu stiu au trait aceasta experienta...
Adăugat în 06/06/2008
calauzire si maturitate
Fain ce citesc....calauziri supranaturale, evenimente providentiale, raspunsuri la rugi exact in felul si la timpul cerut....Din pacate, multi tineri si-au nenorocit viata facand la fel - punand semne de felul celor de mai sus etc. E adevarat, fiecare isi are incredintarea personala ca face voia D-lui sau ca o intelege in acest fel.
Totusi, caracterul lui Hristos, inima, slujirea, comportamentul ar trebui sa fie la baza cautarii voii Domnului in privinta unui partener de viata. Daca Domnul da si semne supranaturale si evenimente providentiale, cu atat mai frumos ! Daca nu, pe ce baza se face alegerea ??? Pe ce baza se afla \"voia Domnului\"?
Si mai ales, de unde atata graba cu casatoria???
Adăugat în 16/06/2008
Foarte frumos....sper ca si eu sa umblu in lumina,si sa nu ma poticnesc!
Adăugat în 16/08/2008
foarte incurajator!!!
Frumoase indemnuri, Domnul sa va binecuvinteze pe toti! unele pe mine ma ajuta foarte mult!
Adăugat în 08/12/2008
căsătoria
minunat!mă bucur căci mai sunt cei ce cred în călăuzirea Domnului,dar acei ce încearcă cumva săşi clădească singuri viitorul sărmanii nu înţeleg căt pierd.ce binei lîngă Domnul şi ce puţini văd lucrul acesta.dacă persoana pe care o iubeşti cel mai mult nare deplină încredere in tine nu te jigneşte aceasta?Dumnezeu te iubeşte cel mai mult,cu ce răspunzi?IZVORUL DRAGOSTEI ar putea să_ti ofere altceva decât dragoste???
Adăugat în 12/01/2009
buna.sunt casatorita de un an si aproape 4 luni si ma inteleg bine cu sotul meu...dar cand vine vorba de familia mea si in special de fratele meu pe care il mai alint din cand(pentru ca avem o relatie destul de stransa in urma unor ncazuri,probleme),sotul meu devine ffff gelos si ajungem mereu sa ne certam.eu cred ca nu gresesc ca in loc sa-mi strig fratele pe nume il strig cu un "alint". am incercat sa ma schimb si eu ca sa nu-mi mai supar sotul...dar tot mai am scapari cateodata...iar el nu poate trece peste astea.el este si fff gelos.va rog ajutati-ma...gresesc eu?greseste el?cum sa actionez?daca nu sunt eu de vina,cum sa-l demonstrez asta?va rog sa-mi raspundeti.va multumesc frumos!
Adăugat în 02/07/2009
Despre ei
frumos ca ai pus poza Ancuta, ca mi-e dor de ei.Daca ar avea si ei net ce bine ar fi ca as putea vorbi mai mult si usor dar asa, dupa ce am citit, am dar frau amintirilor si cred ca nu sunt multi ca aceasta pereche pe care o cunosc si fratele Sony a fost un stalp de incredere si de urmat la noi in biserica.Domnul sa-i binecuvanteze si in continuare.Totdeauna a avut un glas bland si o intelepciune de sus.Mai rar, si Tusa o femeie cum o vedeti tot timpul avea bucuria pe fata si derea sa iti dea un sfat bun cu talcuire.
Adăugat în 01/09/2009
unii scriu una alţii alta,fiecare cu parerea lui şi lumina ce o are de la Domnul.Eu personal cred ca oricine trebuie sa caute voia Domnului pina a face promisiuni partenerului.Daca faci delcaraţii de dragoste şi promisiuni de tot felul şi apoi incepi sa intrebi de Domnul,Domnul niciodata nu va trece peste promisiunile tale sa te opreasca.Dar binecuvîntarea va putea sa lipseasaca.Orine ai fi eşti dator saţi ţii promisiunea chiar daca e in paguba ta.de fapt acei ce cauta sa afle voia Domnului dupa ce au pus lucrurile la cale se aşteapta ca Dumnezeu sa le raspunda cu un DA,ca mai apoi sa aiba in ce se opri...mia placut felul in care fratele şia cautat soţia.Şi in vremea noastra sunt tineri care la fel cauata calauzirea Domnului,şi sa le ajute Domnul sa ramina credincioşi...
Adăugat în 06/12/2009
me
foarte frumos si stiu ca domnul lucreaza in asa fel incat sa se poata ajunge si aici. Iar daca e sa ajunga vreo unul sa apeleze la metoda asta are siguranta deplina a fericirii in casnicie.Stiu si eu ce inseamna a iubi ...si stiu cat de greu ar fi sa renunt la el daca mi-ar cere domnul...dar el stie mult mai bine ce e bine pt noi. Domnul sa va binecuvinteze fratilor.
Adăugat în 10/12/2009
Statistici
  • Vizualizări: 9576
  • Export PDF: 9
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 20
Opțiuni