Cea mai bogată familie din biserică
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de mariaz in 25/01/2009
    12345678910 0/10 X
Cea mai bogată familie din biserică

Nu o să uit niciodată Crăciunul anului 2005. Aveam paisprezece ani, Maria sora-mea avea 16 ani iar Jeni cealaltă soră nu împlinise înca 18 ani. Eram noi trei şi mama. Tata murise de 5 ani în accident la mină.

Cu o lună înainte de Crăciun pastorul nostru a anunţat o colectă specială pentru cea mai saracă familie din Biserică. A cerut ca fiecare să economisească timp de o lună ceva bani ca să dea acelei familii pe care fraţii din comitet o vor considera cea mai săracă. Ne-am gândit ce am putea face noi patru.

Planul mamei a fost să mâncăm timp de o lună de zile numai cartofi. Astfel puteam economisi 300.000 lei. De asemenea daca vom sta cu becul stins seară de seară mai puteam economisi 100.000 lei. Eu cu Maria am facut curăţenie la câţiva bogaţi iar Jeni a vândut ceva felicitări făcute de ea. Seara pe întuneric, vorbeam şi ne imaginam cum familia aceea se va bucura.

Eram în Biserică noi si încă 80 de membri iar mama a calculat că se va strânge încă de douăzeci de ori atât cât avem noi, mai ales că pastorul ne aducea aminte în fiecare duminică de colectă.

Cu o zi înainte de Craciun am plecat cu Maria la magazin să schimbăm banii în bancnote nou-nouţe. Aşa învăţaserăm noi că trebuie să dăm lui Dumnezeu. Am venit acasă cu 800.000 lei. O bancnotă de 500.000 lei si trei bancnote de 100.000 lei. Niciodată nu avusesem atâţia bani. Nu ne păsa că n-aveam haine de Crăciun. Noi eram fericite. N-am putut dormi toată noaptea de nerăbdare.

A doua zi, în ziua de Crăciun, ploua cu găleata, iar noi n-aveam umbrelă. Biserica era la 2 kilometri de casă dar nouă nu ne păsa cât de ude vom fi. Jeni avea găuri în pantofi şi a pus nişte hârtie. Pe drum hârtia s-a udat iar ea era leoarcă la picioare. Am stat bucuroase în Biserică deşi am auzit câteva fete de la cor râzând de rochiile noastre cele vechi. Dar mai auziserăm asta şi nu ne-a durut. Cu banii în mână eram bogate. Când s-a facut colecta mama a pus bancnota de 500.000 lei iar noi fiecare câte una de 100.000 lei.

Pe drum spre casa cântam de bucurie. La amiază mama ne-a făcut o surpriză. Cumpărase 10 ouă pe care le fiersese şi le-am mâncat cu cartofi prăjiti. Era ziua de Crăciun şi noi ne simţeam aşa de bine.

Dar pe la ora 15 a venit la noi pastorul. A chemat-o pe mama la uşă. Când a intrat mama în casă era albă ca varul şi ţinea un plic în mână. Am întrebat-o ce este în plic şi abia după jumătate de oră mama l-a deschis. În plic era o bancnotă de 500.000 lei, trei bancnote de 100.000 lei si 40 de bancnote de 10.000 lei. În total 1.200.000 lei. Nimeni n-a spus nimic, doar ne uitam la podea. Cu câteva minute mai înainte ne simţeam ca nişte milionare. Acum cu plicul în mână ne simţeam ca nişte copii teribil de săraci. Nouă ca şi copii ne părea bine că suntem bogaţi fată de alţii că aveam cartofi. Apoi ştiam că suntem bogaţi că aveam o mama grozavă şi mulţi copii nu aveau mame defel. Ne bucuram că eram trei surori în casă şi atâtea familii nu aveau copii. Ştiam că nu avem multe lucruri pe care alţii le aveau dar niciodată nu ne-am gândit că eram săraci, dar în acea zi de Crăciun am aflat că eram.

N-am mai fost niciodată ca înainte. Săptămâna care a trecut apoi, n-a vorbit nimeni în casa noastră.N-am mai vrut să mergem la Biserică de ruşine dar mama nu ne-a dat voie.

Mama ne-a întrebat ce să facem cu cei 1.200.000 lei, dar noi nu ştiam ce fac săracii cu banii.

80 de oameni au strâns 1.200.000 lei din care 800.000 i-au dat cei mai săraci oameni din Biserică.

Prelucrare după un ziar vechi.

P.S.: Data si sumele au fost modificate (initial sumele fiind in $), pastrandu-se insa procentele amintite, pentru ca povestirea sa se raporteze mai bine la vremea in care traim.

Sa stim cand sa oferim
Din acest eseu am tras concluzia ca trebuie sa stim cum si cand sa oferim, ca sa nu jignim...
Buna colecta!
"Cine face lui isi face", spune o veche zicala romaneasca. Cu o mama vaduva dar credinciosa Domnului, fetele orfane de tata, nu stiau ca ele reprezinta cea mai saraca familie din biserica...Mai rusinos, si acest exemplu trebuie sa fie un semnal de alarma pentru noi toti, e ca ceilalalti 79 de membri a-i Bisericii nu au strans decat in jumatate fata de cat au strans ele.
Dureros
E urat ca se intampla asa ceva.
Daca 77 de oameni au adunat 400 mii si 3 persoane au adunat restul de 800 mii... se vede clar dragostea fata de aproapele. Din pacate nu e o situatie izolata, probabil de multe ori se intampla acelasi lucru.
Oricum un lucru e clar: cine da cu bucurie, face o lucrare mare pentru cei din jur si Dumnezeu ii va rasplati. Prima rasplata e bucuria celor ce primesc banii. De asemenea admir perspectiva optimista din care priveau fetele viata: nu se plangeau ca n-au aia si cealalta. Se multumeau cu ce aveau. Domnul sa ne ajute tuturor sa facem la fel.
fainnnnnnnn
Din intamplarea aceasta se pot invata multe ............ oare cine va avea o atitudine schimbata ?? Dumnezeu sa ne binecuvinteze cu intelepciune . Am gasit cel putin doua blesteme in N.T care se aplica doar credinciosilor : 1 " Blestemat este omul care se increde in om "
2 "Daca cineva nu iubeste pe Isus sa fie anatema "
3. " Se cade sa insele un om pe Dumnezeu , cum ma inselati voi ?? ............. Sunteti blestemati cata vreme incercati sa ma inselati.......... Aduceti zeciuielile ............si darurile de mancare ""
Sa avem grija fratilor cum dam Domnului .... dar si celor care ne inconjoara .

Adăugat în 30/12/2007
f a r a cuvinte
aceasta povestire ne arata cat de mult santem noi aproape de glasul lui dzeu, si cum intelegem noi soapta, sau chemarea la care el ne cheama,
de multe ori can santem printre cei care nu au asa de multe grijuri, ne e foarte usor sa bagam mana in buzunar si sa scoatem o bancnota obisnuita ca de fiecare data, uitand faptul ca nu mai santem afectuosi la glasul lui dzeu,
e tragic k vedem cu ochii nostrii cum il neglijam pe dzeu atunci cand vine timpul sa dam din ca am primit, socotind ca tot ce avem e meritul nostru,....
Adăugat în 30/12/2007
Ce bogate sunt in ochii lui Dumnezeu vaduva si aceste orfane! Cat as vrea sa le cunosc!
Adăugat în 03/02/2008
Coplesitor...
BOGAT-cel care IL are pe ISUS in inima...
Adăugat în 19/02/2008
minunat
e asa de minunat ca femeia aceasta vaduava si fiicele ei il aveau pe D-zeu in primul plan in viata lor. ei se simteau bogate avand pe Isus in viatal lor si nu le trebuia nimic mai mult. mi-am amintit intamplarea din biblie in care o alta vaduva da tot ce are pt D-zeu si-a dat ultimii banuti si era fericit pentru ca a putut face acest lucru. aceasta este fericirea deplina, sa poti sa dai tot fara sa astepti nimic in schimb, si poti fi fericit pe deplin dand viata ta lui Dzeu, lasand sa fie El pe primul loc...
Adăugat în 16/03/2008
...Cat dai pentru DOMNUL
Nu opri binecuvantarile care vin de sus,ele pot veni din ce in ce mai multe si mai clare precum un rau care curge printre stancile muntilor(i-si face loc),dar de multe ori noi suntem un baraj de binecuvantari (le strngem pt noi)in asa masura incat incepem sa devenim nemultumiti si cartitori pt ca nu avem asa de mult pe cat ne-am dori dar vai de noi atunci cand ne rodeste tarina si noi ne marim hambarele...
Adăugat în 24/12/2008
din pacate eu nu as putea sa fac intotdeauna un sacrificiu asa de mare precum cele trei surori si mama lor.este o binecuvintare acesti oameni pentru biserici dar in general nu sint bagati in seama . majoritatea ne am invatat cu binele,sa ne ajute bunul dumnezeu sa fim cu inima plina de daruire si dragoste.un sincer la multi ani in domnul si numai binecuvintari spirituale de la domnul
Adăugat în 25/12/2008
Slava Celui Atotputernic

IMI PLANGE SUFLETUL CAND MA GANDESC CA DE ATAT DE MULTE ORI AM FOST ZGARCITA LA COLECTA.CHIAR UNEORI, DESI AVEAM MULT MAI MULT SA DAU, AM GANDIT CA ESTE SUFICIENT...AM DAT...DAR DEPINDE SI CUM AM DAT...IMI AMINTESC(REFERITOR LA CERERILE MATERIALE): CA DE MULTE ORI AM PLANS LA PICIOARELE MANTUITORULUI MEU DRAG CERANDU-I BINECUVANTARI...BANI PENTRU...SAU SA-MI ACOPERE TAXELE PENTRU FACULTATEA FIICEI MELE,SAU SA-MI PREGATEASCA O MASINA...SI ASA CUM L-AM RUGAT...EL CARE ESTE PREA SCUMP SI ATAT DE BLAND SI INDELUNG RABDATOR, M-A RABDAT PE MINE SI MI-A UMPLUT CAMARILE SUFLETULUI SI ALE CASEI...SPERAND CA MA VOI SATURA SI CA VOI PRIVI LA HRISTOS NU LA NEAJUNSURILE IN RAPORT CU VECINII SAU CU NESATUL...CRESTINULUI,,MODERN,,
AM VAZUT IN ACEST ESEU,DESCRIEREA PURITATII CRESTINE SI M-AM SIMTIT ,,BOGATUL,,PLIN DE SARACIE SUFLETEASCA.
DA.IMI CER IERTARE INAINTEA DOMNULUI PENTRU NESATULCARE PARE DE BUN SIMT,DAR... RAPORTAT LA CERINTELE SCUMPULUI MEU ISUS.DOMNULUI SI MANTUITORULUI MEU CARUIA-I SPUN CAT DE MULT IL IUBESC...OARE SUNT EU PE O CALE BUNA>ACEASTA TREBUIE SA NE INTREBAM DRAGI FRATI...FITI BINECUVANTATI CU TOTII!AMIN
Adăugat în 25/12/2008
foarte miscator ceea ce au facut ele......trebuie luat aminte......au fost un exemplu deosebit pt cei din biserik si pt multi altii!
Adăugat în 04/01/2009
bunatate
Majoritatea oamenilao saraci sunt mai darnici decat cei avuti,dar rasplata celor drnici este mare in ceruri.Dumnezeu sa va dea intelepciune sa pasiti drept pe calea cea buna.
Adăugat în 07/06/2009
Statistici
  • Vizualizări: 5515
  • Export PDF: 5
  • Recomandări email: 2
  • Favorită: 7
  • Comentarii: 14
Opțiuni