Cum ar trebui să răspundă biserica?
Autor: Contra Curentului  |  Album: Contra Curentului  |  Tematica: Homosexualitate
Resursa adaugata de victor_802006 in 05/12/2007
    12345678910 0/10 X
Sursa originală: www.contracurentului.com
Cum ar trebui să răspundă biserica?

Următoarele două alternative reprezintă răspunsul vizibil al multor biserici locale cu privire la problema homosexuală.

1. Excluderea

Steve stătea duminică de duminică în biserică având grijă de „secretul” său. Vina şi ruşinea erau uneori copleşitoare şi vroia cu disperare să spună cuiva. Dar nu îndrăznea. Comentariile de la amvon şi atitudinile reflectate de unii din biserică transmiteau un mesaj clar că nu era lipsit de pericole să discute asemenea lucruri acolo. Steve şi-a făcut, în cele din urmă, curaj să spună unui bătrân din biserică. Nu după mult timp a devenit evident că toţi ştiau. Oameni pe care îi cunoscuse de ani de zile se purtau dintr-odată distant. Când pastorul i-a cerut să se întâlnească, l-a cuprins teama. Secretul lui se aflase: Steve este homosexual. Dar nu părea să conteze pentru nimeni că vroia cu adevărat să se schimbe.

2. Includerea

Lisa găsise în sfârşit acceptarea şi părtăşia la care cândva doar visase. Ea şi un mic grup de alţi homosexuali erau bine-veniţi în acea biserică atotcuprinzătoare şi erau acceptaţi cu „homosexualitatea” lor. Modul în care biserica lor interpreta Scriptura cu privire la sexualitate era diferit de modul în care fusese ea învăţată să creadă. Pentru a fi membră, nu i se cerea vreo schimbare a stilului ei de viaţă. Cei din micul lor grup erau încurajaţi să-şi celebreze homosexualitatea. În prima ei duminică acolo, pastorul a anunţat ceremonia apropiată de „unire” a unui cuplu lesbian. Toate acestea îi păreau minunate Lisei, dar funcţionau numai când îşi încălca conştiinţa şi renunţa la valorile ei tradiţionale.

Este vreuna dintre aceste atitudini corectă?

Atitudinile temătoare din trecut faţă de homosexuali au făcut ca multe biserici să-i respingă direct sau indirect, de dragul menţinerii standardului de dreptate al lui Dumnezeu. Ca în biserica lui Steve, ei nu sunt bine-veniţi şi ajutaţi. Totuşi, unele biserici – ca cea a Lisei – susţin o înţelegere „luminată” a homosexualităţii şi, renunţând la învăţătura tradiţională, au deschis biserica pentru homosexualii care nu se pocăiesc. Considerând că s-au „născut gay”, le întind mâna cu compasiune, dar în cursul acest proces sacrifică dreptatea.

Ce vrea Dumnezeu să facem? Sunt aceste tipuri de „sfinţenie” şi „compasiune” singurele alegeri?

Există un al treilea răspuns!

După cum relatează 1 Corinteni 6: 9-11, Dumnezeu eliberează oamenii din capcana homosexualităţii prin ispăşirea făcută de Cristos şi prin lucrarea de sfinţire a Duhului Sfânt. Această lucrare specială a Domnului nostru este accentuată în mod unic, zi de zi, de ascensiunea mişcării celor care înving homosexualitatea. Organizaţii ca Transforming Congregations (o reţea de biserici eliberatoare) prezintă mesajul biblic al transformării homosexualilor.

Ce este Mişcarea Congregaţii Transformatoare?

Programul Congregaţii Transformatoare ajută bisericile să adopte un răspuns eliberator şi proactiv la problema homosexualităţii din zilele noastre. Pentru o biserică locală, este un mod atât de a sta împotriva curentului de acceptare a homosexualităţii ca fiind normală, cât şi de a fi disponibilă pentru a acorda direct asistenţă celor care se află în procesul de vindecare şi schimbare.

Ce crede?

Congregaţii Transformatoare susţine mărturia biblică a faptului că (1) practicarea homosexualităţii este păcat: Levitic 18: 22, 20: 13, Romani 1: 26-27, 1 Corinteni 6: 9-11, 1 Timotei 1: 9-10; (2) puterea Duhului Sfânt este disponibilă pentru a transforma viaţa tuturor, inclusiv viaţa homosexualului: 1 Corinteni 6: 9-11, Romani 12: 2, Galateni 5: 16-25, 1 Petru 2: 24.

Încercăm să vindecăm homosexualii, familiile lor şi Biserica. Slujim nevoilor tuturor celor afectaţi de homosexualitate, utilizând resursele atât dinăuntrul, cât şi din afara Bisericii, pentru a le facilita vindecarea şi ajungerea la plinătate. (Romani 15: 1-2, Galateni 6: 1-2) Îi integrăm pe toţi cei care se pocăiesc, pe toţi cei răscumpăraţi, inclusiv pe homosexuali, ca membri activi şi în participarea la viaţa Bisericii.

Cum pot afla mai multe?

Biserica locală şi misiunile care lucrează împreună reprezintă o combinaţie care schimbă vieţi! Dar avem nevoie de implicarea Bisericii. Pentru mai multe informaţii despre cum puteţi să deveniţi o biserică transformatoare şi să puneţi în acţiune un plan de misiune, contactaţi Congregaţii Transformatoare.

[How Should the Church Respond? Copyright © Transforming Congregations. Tradus şi publicat cu permisiune. Organizaţia poate fi contactată la adresa: Transforming Congregations, A Division of Good News, P. O. Box 278, Maine, New York 13802, USA, telefon: (01)607. 752. 0765, e-mail: gingraham@goodnewsmag. org sau gingraham@loveandtruthnetwork. com, site: www. transcong. org. ]

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1456
  • Export PDF: 3
Opțiuni