Răspunsul meu la întrebări despre homosexualitate
Autor: Contra Curentului  |  Album: Contra Curentului  |  Tematica: Homosexualitate
Resursa adaugata de victor_802006 in 05/12/2007
    12345678910 0/10 X
Sursa originală: www.contracurentului.com
Răspunsul meu la întrebări despre homosexualitate

Cum convingi pe cineva că este greşit să fii homosexual?

Treaba unui creştin este să-i convingă pe bărbaţii şi pe femeile homosexuale că Dumnezeu îi iubeşte în continuare şi vrea să aibă o relaţie personală cu ei.

Mai întâi, o mulţime de oameni cu care lucrăm sunt deja convinşi că homosexualitatea este greşită. Le este foarte greu să accepte ideea că a fi homosexual este în ordine.

În al doilea rând, încercăm să convingem oamenii că Dumnezeu, care S-a descoperit pe Sine în Biblie, are dreptate şi că Dumnezeu, care are dreptate, spune că toţi greşim în multe feluri. Nu individualizăm homosexualitatea când spunem că a fi astfel este greşit; spunem că tot Cuvântul lui Dumnezeu este adevărat şi bun şi că aceasta înseamnă că ceea ce spune despre homosexualitate este, de asemenea, adevărat şi bun, spre deosebire de orice ar crede sau ar spune lumea. Dacă poţi accepta că Biblia este adevărul lui Dumnezeu, atunci este relativ uşor să tragi concluzia că acele dorinţe şi comportamente pe care le condamnă sunt cu adevărat greşite. Cu toate acestea, dacă nu crezi că Biblia este adevărată, nu există prea mult temei pentru a convinge pe cineva că orice, inclusiv homosexualitatea, este greşit.

În al treilea rând, nu urmărim să convingem sau să convertim oamenii prin înţelepciunea sau priceperea noastră. Nu încercăm să recrutăm oameni pentru a ne susţine ideologia. Încercăm să rostim şi să aplicăm adevărul lui Dumnezeu, ca parte a convingerii oamenilor de către Dumnezeu, prin puterea Duhului Sfânt, că El este Cine spune că este în Cuvântul Lui şi, de asemenea, că noi suntem cine spune El că suntem.

Deci nu este treaba noastră să convingem oamenii că este greşit să fii homosexual. Treaba noastră este să convingem oamenii că Dumnezeu îi iubeşte în continuare pe bărbaţii şi pe femeile homosexuale. Şi că ei pot să aibă o speranţă reală pentru că Dumnezeu nu numai că îi iubeşte, El are un plan realist şi un angajament ferm de a aduce transformare şi schimbare în vieţile lor.

[How do you convince someone that being homosexual is wrong? Copyright © Exodus Global Alliance. Tradus şi publicat cu permisiune. ]

Cum pot să determin o persoană homosexuală să se schimbe?

Bineînţeles, nu poţi face pe nimeni să se schimbe. Fiecare trebuie să fie motivat el însuşi să vrea să se schimbe. Dar categoric, poţi avea un rol foarte important în asistarea creştinilor pentru a învinge homosexualitatea sau lesbianismul.

Mai întâi, te poţi ruga pentru o persoană homosexuală nemântuită şi îi poţi face cunoscută Evanghelia. Dacă ai legătură cu un creştin care se luptă cu această problemă, te poţi ruga şi pentru el. Roagă-te ca Dumnezeu să-i dea curaj şi perseverenţă ca să ajungă la abstinenţa sexuală. Activitatea sexuală ascunde de obicei răni adânci. Odată ce activitatea sexuală ia sfârşit, „calmantul” sexului se atenuează, iar durerea emoţională ascunsă iese la suprafaţă. Fii acolo ca să-l asculţi şi să-l sprijini în acest proces.

Roagă-te ca Dumnezeu să-l ajute să vadă şi să găsească fermitatea biblică pentru problemele de bază care conduc la orientarea homosexuală. Învaţă tot ce poţi despre aceste probleme şi găseşte pe cineva calificat care să-l consilieze pe prietenul tău. Roagă-te ca Domnul să-l ajute să fie din nou în armonie cu planul şi scopul Său original pentru el. Dacă eşti de acelaşi sex cu prietenul tău, poţi juca un rol extraordinar în vindecarea lui, fiind un model a ceea ce este un bărbat după voia lui Dumnezeu. Aceasta înseamnă să fii vulnerabil cu privire la slăbiciunile tale, urmărind energic maturitatea personală şi, mai presus de toate, căutând să creşti în relaţia cu Isus Cristos.

Nu nesocoti abilitatea ta de a ajuta pe cineva să părăsească homosexualitatea şi să intre în planul lui Dumnezeu pentru viaţa sa. Fii un prieten adevărat: încurajează, confruntă, ascultă, împărtăşeşte. Păşeşte alături de prietenul tău în aventura provocatoare care vă stă înainte.

[What can I do to make a gay person change? Copyright © Exodus Global Alliance. Tradus şi publicat cu permisiune. ]

Dacă am de-a face cu o persoană homosexuală din punct de vedere social, nu-i scuz stilul de viaţă?

Ciudat, puţini oameni sau chiar nimeni nu pune această întrebare cu privire la legăturile sociale cu bârfitorii, mincinoşii, oamenii din medii religioase necreştine etc. Biblia ne spune în mod repetat că Dumnezeu nu arată favoritism, nici prejudecăţi faţă de nimeni. Isus Se considera „un prieten al păcătoşilor” şi a fost numit astfel de alţii, fiindcă avea legături sociale cu colectorii de impozite, cu prostituatele şi cu alţii. Totuşi, Scriptura nu spune niciodată că făcând aceasta, a scuzat modul lor de viaţă. În schimb, Scriptura spune că ei au devenit urmaşii şi ucenicii Lui, în mare parte fiindcă El le-a oferit mai degrabă dragoste şi har dumnezeiesc, decât condamnare şi respingere. Nu ar fi mai bine dacă noi, creştinii, am privi o persoană homosexuală doar ca pe oricare alt păcătos, care are nevoie de aceleaşi lucruri de care avem toţi nevoie – de vestea bună a răscumpărării din păcatele noastre, prin lucrarea lui Isus Cristos pe cruce? Dacă ştii adevărul şi nu arăţi favoritism sau prejudecată, interacţiunea cu cineva homosexual nu ar trebui să te clatine pe tine sau credinţa ta, în mediul social sau la lucru. Nici nu va scuza modul său de viaţă.

[If I have anything to do with a gay person socially, aren’t I condoning his or her lifestyle? Copyright © Exodus Global Alliance. Tradus şi publicat cu permisiune. ]

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1619
  • Export PDF: 2
Opțiuni