Este SIDA judecata lui Dumnezeu asupra homosexualilor?
Autor: Contra Curentului  |  Album: Contra Curentului  |  Tematica: Homosexualitate
Resursa adaugata de victor_802006 in 05/12/2007
    12345678910 0/10 X
Sursa originală: www.contracurentului.com
Este SIDA judecata lui Dumnezeu asupra homosexualilor?
Dacă SIDA este judecata lui Dumnezeu asupra homosexualilor, a fi un adevărat prieten pentru ei nu înseamnă a interfera cu voia Lui?

Sunt de fapt două întrebări. Mai întâi, este SIDA judecata lui Dumnezeu împotriva homosexualilor? Această întrebare importantă are nevoie de un răspuns lung pentru a primi un răspuns satisfăcător. Astfel, o carte excelentă, provocatoare, care se adresează acestei întrebări este AIDS Epidemic: Balancing Compassion and Justice [Epidemia SIDA: Punând în echilibru compasiunea şi dreptatea] de Dr. Glenn Wood şi Dr. John Dietrich (Multnomah Press, 1990).

Pe scurt, SIDA este văzută mai degrabă ca un rezultat al consecinţelor, decât ca mânia lui Dumnezeu asupra unui grup specific. În final, orice moarte este un rezultat al păcatului, fie al păcatului moştenit de la Adam, fie al păcatului personal. Anumite comportamente (precum contactul sexual şi folosirea în comun a acelor pentru droguri intravenoase) comportă riscul infectării cu HIV. Unii dintre cei care se implică în astfel de activităţii nu contractează HIV. Iar alţii care nu se implică în asemenea activităţi – precum hemofilii şi copiii născuţi din mame cu HIV – contractează uneori HIV. Pur şi simplu, nu putem găsi vreun verset care să sprijine faptul că HIV/SIDA ar fi judecata specifică a lui Dumnezeu asupra homosexualilor.

În al doilea rând, ce înseamnă a interfera? Chiar dacă Dumnezeu începe o judecată specifică, ca atunci când a hotărât să distrugă Ninive, se pare că Domnul Se asigură că cineva (ca Iona) va duce mesajul speranţei prin pocăinţă. Sau ca Noe, pentru toţi cei care trăiau în vremea sa. În primul caz, oamenii din cetate au fost salvaţi; în al doilea, nimeni nu a fost salvat, în afară de familia lui Noe.

Orice decizi cu privire la întrebarea dacă SIDA este judecata lui Dumnezeu, nu ai putea fi tu mesagerul veştii bune? Unii poate că o vor respinge, dar alţii nu o vor face. Mulţi bărbaţi şi femei cu SIDA s-au întors la Isus Cristos ca Mântuitor al lor în ultimii ani, în ultimele luni sau în ultimele ore din viaţa lor. După cum spune Scriptura: „Mustraţi-i pe cei care se despart de voi; căutaţi să mântuiţi pe unii, smulgându-i din foc; de alţii iarăşi fie-vă milă, urând până şi cămaşa mânjită cu carne. ” (Iuda 22-23)

[Is AIDS God’s judgment against homosexuals? Tradus şi publicat cu permisiune. ]

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1629
  • Export PDF: 1
Opțiuni