Ce vreţi să spuneţi când afirmaţi că homosexualii se pot schimba?
Autor: Contra Curentului  |  Album: Contra Curentului  |  Tematica: Homosexualitate
Resursa adaugata de victor_802006 in 05/12/2007
    12345678910 0/10 X
Sursa originală: www.contracurentului.com
Ce vreţi să spuneţi când afirmaţi că homosexualii se pot schimba?

Creştinii care oferă un concept simplist al schimbării au făcut mult rău. Mulţi avertizează că homosexualitatea este un păcat şi că oamenii trebuie doar să înceteze să păcătuiască. Acestei abordări îi lipseşte înţelegerea, probabil şi compasiunea. În timp ce comportamentul este cu siguranţă un aspect al homosexualităţii, există şi alte aspecte ale homosexualităţii care pot fi schimbate. A ne adresa numai comportamentului este ca şi cum ne-am uita la vârful unui iceberg, în timp ce ignorăm masa de gheaţă de sub apă.

Cristos a venit ca să avem viaţă şi să o avem din belşug (Ioan 10: 10) – nu ca să trăim în robia dorinţelor pe care nu le vrem. Putem acţiona conform dorinţelor sau nu şi tot să fim în robia lor. Când lupta de a ceda dorinţelor pe care nu le vrem consumă mult din timpul şi energia noastră în fiecare zi, unde sunt libertatea şi viaţa din belşug?

Prin „schimbare” vrem să spunem că cei cu orientare homosexuală pot să-şi schimbe comportamentul – adică să pună capăt implicării în stilul de viaţă homosexual; să reducă, să ţină sub control, iar în unele cazuri, să elimine practic sentimentele şi atracţiile homosexuale; şi în multe cazuri (deşi nu în toate), să experimenteze relaţii heterosexuale satisfăcătoare.

Avem mai multe articole care explorează mai în amănunt răspunsul la această întrebare.

[What do you mean when you say homosexuals can change? Copyright © Exodus Global Alliance. Tradus şi publicat cu permisiune. ]

De ce ar vrea un homosexual să se schimbe?

Unii oameni găsesc că atracţia faţă de persoane de acelaşi sex este în conflict cu convingerile lor morale şi religioase. Nedorind să abandoneze sau să revizuiască convingerile lor morale sau religioase, ei vor să privească atracţia lor în lumina Scripturilor, pe care se bazează convingerile lor morale şi religioase. Din păcate, pe unii aceasta i-a condus la decizia tristă de a încerca să nege şi/sau să-şi reprime dorinţele. Vestea bună este că după ani de zile de izolare, ruşine şi respingere, mesajul schimbării reale este un suflu de viaţă!

Altora, atracţia homosexuală le controlează viaţa. Căutarea persoanei care va satisface dorurile interioare adânci, pare să nu se termine niciodată. Pentru unii, căutarea a devenit foarte sexuală. Persoana căutată ajunge să fie doar un trup cald, care poate să aline durerea şi dorul o noapte sau pentru puţin timp – dar dorurile interioare tot tânjesc să fie împlinite. Poate că următorul va fi acela… şi astfel căutarea continuă. Pentru ei, mesajul schimbării aduce speranţa unui sfârşit al ciclului nesatisfăcător al sexului.

Altora, viaţa le-a fost plină de o serie de relaţii, fiecare începând cu speranţă şi încântare. Fiecare totuşi ajungând să fie stăpânită de gelozie, dependenţă emoţională şi infidelitate. Relaţiile se termină în durere sufletească şi deziluzie. Mesajul schimbării durabile oferă împlinire adevărată în relaţii.

Iar alţii, care au de-a face cu atracţia faţă de persoane de acelaşi sex, s-au gândit la impactul pe care adoptarea unui stil de viaţă homosexual l-ar avea asupra celor dragi ai lor. Mesajul schimbării reale oferă speranţă căsniciilor şi familiilor lor.

Un ultim gând. Societatea oferă speranţă pentru schimbare oricui altcuiva. Dacă există ceva nesatisfăcător în viaţa ta, nu trebuie să rămâi prins acolo. Problema ar putea fi orice, de la pierderea greutăţii, la găsirea unei slujbe, educaţie, sărăcie, ţigări, alcool, droguri. Oricare este problema – societatea spune că schimbarea este posibilă. Cu excepţia unui grup de oameni – cei afectaţi de homosexualitate. Acestui grup mulţi îi spun că schimbarea nu este posibilă. Cât de nedrept, dureros şi intolerant este ca unii să spună că în timp ce schimbarea este posibilă pentru oricine altcineva, nu este posibilă pentru homosexuali – pentru acest grup anumit de oameni nu există speranţă pentru schimbare. Cei mulţi care sunt implicaţi în Exodus, gândesc diferit. Ei cred şi ştiu că schimbarea este posibilă şi că cei care vor să se schimbe ar trebui să poată primi sprijin, pentru a avea succes în schimbarea pe care o caută.

[Why would a homosexual want to change? Copyright © Exodus Global Alliance. Tradus şi publicat cu permisiune. ]

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1406
  • Export PDF: 2
Opțiuni