Cum îi pot ajuta pe cei care slujesc homosexualilor?
Autor: Contra Curentului  |  Album: Contra Curentului  |  Tematica: Homosexualitate
Resursa adaugata de victor_802006 in 05/12/2007
    12345678910 0/10 X
Sursa originală: www.contracurentului.com
Cum îi pot ajuta pe cei care slujesc homosexualilor?

de Bob Stith

Vreau să iau parte la ceea ce face Dumnezeu!

Primul pas ar fi să localizezi persoane sau grupuri implicate în acest domeniu al slujirii. Este un lucru care ar trebui să fie evident, dar ca pastor cu mai bine de zece ani de implicare într-o astfel de misiune, încă descopăr că numeroase biserici fie nu cunosc astfel de misiuni, fie nu au făcut nimic pentru a le face cunoscute membrilor lor. Prin urmare, cei care au nevoie de o astfel de misiune şi cei cărora le-ar plăcea să ajute, nu au idee la cine să apeleze.

Odată ce ai localizat persoana sau misiunea, caută să clădeşti o relaţie. Află ce nevoi sunt. De-a lungul anilor, s-au donat multe orgi electrice bisericii noastre. Deoarece nu am mai folosit o orgă electrică de peste douăzeci de ani, a trebuit să găsim o cale să scăpăm de ele. Nu presupune, pur şi simplu, că este nevoie de ceea ce ai de oferit.

Fii dornic să te oferi ca voluntar. În timp ce pentru a lucra în misiunea efectivă este nevoie de timp, eu încă sunt în căutarea unei misiuni care nu are nevoie de sarcini obişnuite ca punerea corespondenţei în plicuri, preluarea apelurilor telefonice, support tehnic pentru computer şi tehnologie sau ajutor pentru planificarea evenimentelor de părtăşie. Biserica locală poate să ajute misiunea, să găsească oportunităţi pentru a vorbi sau să introducă articole pe tema respectivă în newsletter-urile bisericii.

Fii dornic să-i ajuţi să îi găsească pe cei care au nevoie de ajutor, găseşte oportunităţi pentru a vorbi sau să introducă articole pe tema respectivă în newsletter-urile bisericii.

Roagă-te! Întreabă misiunea pentru ce nevoi specifice vrea să te rogi, şi implică şi pe alţii în rugăciune. Roagă-te pentru protecţia şi purtarea de grijă a lui Dumnezeu pentru acea misiune.

Fii prietenul lor! Din numeroase motive, această misiune poate fi una dintre cele mai solicitante pentru Biserică. Liderii se simt deseori izolaţi. Prea adesea Biserica nu le-a fost alături, iar cultura are resentimente pentru însăşi existenţa lor. Solicitările permanente ale unei astfel de misiuni pot crea o presiune şi o singurătate extraordinare. Un apel telefonic, un e-mail sau o invitaţie la prânz la timpul potrivit, pot face o diferenţă uriaşă.

[Bob Stith, How can I support those who are ministering to homosexuals? Copyright © Bob Stith. Tradus şi publicat cu permisiune. ]

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1319
  • Export PDF: 2
Opțiuni