Chemarea lui Dumnezeu la misiune
Autor: Contra Curentului  |  Album: Contra Curentului  |  Tematica: Homosexualitate
Resursa adaugata de victor_802006 in 05/12/2007
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Sursa originală: www.contracurentului.com
Chemarea lui Dumnezeu la misiune

de Peter Lane

Ştiu ce este conflictul de identitate. M-am născut într-o familie de descendenţă indiano-irlandeză şi am trăit într-o zonă pentru emigranţi, cu o dezvoltare socio-economică scăzută. Eram nelegitim, tatăl meu indian a părăsit-o pe mama mea când eram mic şi s-a întors în India. Deci nu aveam fraţi sau surori. Şi nicio figură masculină a tatălui, ci numai o relaţie de facto (ca în cazul multor prieteni de-ai mei din copilărie). Şi am experimentat abuzul sexual. Aşa că nevoia de acceptare, de afirmare, figura tatălui şi problemele de identitate, pe care mulţi dintre consiliaţii noştri le prezintă, erau pentru mine un domeniu întru totul familiar. Totuşi, eram sigur de sexualitatea mea, iar mama nu era prea autoritară sau dominatoare.

Dar în ciuda tuturor acestora, eram deplin conştient de Dumnezeu, fapt care m-a făcut să mă implic în biserică între 11 şi 15 ani. Pe vremea aceea mă gândeam serios la preoţie. Dar m-am hotărât să nu urmez acea cale. De fapt, am părăsit deziluzionat biserica. Din nefericire, în tot acel timp, nu am auzit niciodată Evanghelia.

Am studiat educaţia fizică la Colegiul Profesorilor. După ce o relaţie de optsprezece luni cu o fată a luat sfârşit, în colegiu, am început o căutare spirituală care a condus la naşterea mea din nou.

Reflectând la trecut, au existat numeroşi homosexuali care au apărut în viaţa mea la şcoală, la colegiu şi când eram căsătorit. Dar la şcoală eram total concentrat asupra vieţii mele. Eram complet heterosexual. Homosexualii nu prea mă deranjau. De fapt îi ignoram. Nu aveam probleme cu băutura sau drogurile. Problema mea majoră era mânia şi amărăciunea faţă de mediul meu.

După ce am absolvit colegiul, nu am putut obţine o slujbă. Aşa că m-am dus în India, să-l văd pe tatăl meu şi să caut o slujbă. Întâlnirea cu tatăl meu şi cu familia lui a fost îngrozitoare. Am primit o slujbă în şcoala unei misiuni. Dar eram mai interesat în a depune mărturie pentru hippie şi oamenii care călcau pe urmele religiei orientale, deci mi-am petrecut concediul făcând aceasta. La şcoala misiunii, am întâlnit-o pe Dot. Ne-am căsătorit doi ani mai târziu. După ce ne-am căsătorit, am petrecut optsprezece luni depunând mărturie pentru hippie. Apoi ne-am întors în Regatul Unit, unde am condus un cămin pentru bărbaţi care erau foşti condamnaţi sau fără locuinţă. Un an mai târziu am mers în Australia şi am lucrat cu Teen Challenge, conducând Programul de Reabilitare a Consumatorilor de Droguri. Am descoperit că unii dintre tipii care au venit în program se luptau cu homosexualitatea. Am început să citesc despre homosexualitate şi am devenit vorbitorul principal despre homosexualitate la o întâlnire. Atunci am simţit că Domnul mă conducea să lucrez în acest domeniu.

Am început o misiune numită Liberty Ministry. În acea perioadă mi s-a dat o carte intitulată Al treilea sex? Era o carte scrisă de Frank Worthen, cu mărturiile unor oameni care părăsiseră homosexualitatea. I-am scris lui Frank Worthen. Mai târziu, l-am întâlnit la o conferinţă Exodus Europe. În cele din urmă, am călătorit pentru a vizita misiunea lui din SUA, numită pe atunci Love In Action. L-am întâlnit, de asemenea, pe Bob Davies, pe atunci Director la Exodus North America. M-am întors ca să petrec mai mult timp pentru a ajuta dezvoltarea unor misiuni pentru foştii homosexuali în Australia şi Noua Zeelandă. Frank şi Bob mi-au oferit o îndrumare folositoare, în timp ne implicam tot mai mult în misiunea pentru foştii homosexuali.

O altă persoană care ne-a fost de mare ajutor a fost Sy Rogers. Existau un număr de misiuni pentru homosexuali în Australia. Ne-am adunat şi am hotărât să formăm o coaliţie numită Misiunea Restoration. Sy Rogers a vorbit la prima noastră conferinţă. În anul următor, ne-am schimbat numele în Exodus South Pacific şi ne-am alăturat mişcării internaţionale a misiunilor Exodus. Mai târziu Exodus South Pacific a devenit Exodus Asia Pacific.

Toată viaţa am trăit şi am lucrat cu oameni marginalizaţi. Deci implicarea în depunerea mărturiei în baruri homosexuale şi în peisajul străzii îmi sunt familiare.

Soţia mea, Dot vine dintr-o familie cinstită, foarte conservatoare şi este total implicată în Exodus. Din 1999 am făcut călătorii misionare Exodus în Asia şi Pacific.

[Peter Lane, God’s Call into Ministry. Copyright © Peter Lane. Tradus şi publicat cu permisiune. Peter Lane locuieşte în Australia. Pentru ajutorul care nu mai este disponibil la Exodus International, contactează Exodus Global Alliance. ]

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2110
  • Export PDF: 2
Opțiuni