A fi adolescent şi a trăi cu El
Autor: maria-cristina  |  Album: fara album  |  Tematica: Dragoste - prietenie
Resursa adaugata de maritza in 29/09/2007
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
A fi adolescent şi a trăi cu El

"Trăieşte-ţi viaţa cu un scop. Viaţa este prea scurtă, mult prea scurtă, pentru a te mulţumi cu mediocritatea.

Oamenii îşi poartă ranchiună unii altora şi nu uită faptele rele. Dumnezeu, însă, deschide o pagină nouă şi curată în viaţa noastră. Dumnezeu te iubeşte necondiţionat. Eşti iubit, nu pentru ceea ce faci, ci pentru ceea ce eşti. Pentru a fi eliberat, trebuie să crezi că Dumnezeu te iubeşte aşa cum eşti, şi nu aşa cum ar trebui să fii.

A fi tu însuţi înseamnă mult pentru tot ce e în jurul tău, a fi tu însuţi înseamnă mult pentru tine, înseamnă mult, poate cel mai mult, pentru EL!

E greu să fii TU în fiecare clipă, a fi adolescent e complicat, dar şi frumos, dacă înveţi să fii tu. Majoritatea adolescenţilor nu sunt multumiţi de ceea ce sunt ei cu adevărat; îşi maschează adevărata valoare cu una mai "bună", în faţa celorlalţi.

Dar... te-ai gândit vreodată... oare celor din jur nu le-ar plăcea să îţi cunoască adevărata valoare?!? Poate că te vor aprecia mai mult pentru ceea ce eşti cu adevărat, decât masca din faţa ta... iar dacă nu apreciază adevărata ta valoare, înseamnă că nu-ţi sunt prieteni adevăraţi. Un prieten adevărat e atent şi disponibil, răbdător, înţelegător, loial, sincer şi gata să se sacrifice.

Gândeşte-te că noi toţi, ca oameni, avem complexe, dar încercăm să le "mascăm" cu calităţile noastre, unii încearcă să schimbe defectele în calităţi, alţii pun în evidenţă calităţile, acoperind defectele... E decizia TA!"

Mai sus am enumerat cum ar trebui să fie un prieten adevărat... Dumnezeu e un adevărat prieten, dragostea Lui se sacrifică, El uita păcatele mărturisite, te-a creat după chipul Său, Dumnezeu te iubeşte cu adevărat!

Dacă vrei prieteni adevăraţi, atunci trebuie să devii un prieten adevărat. Prietenii creştini te vor încuraja să te apropii mai mult de Dumnezeu. Nu subestima influenţa prietenilor tăi. Alege-i cu înţelepciune. S-ar putea ca ei să te influenţeze pentru totdeauna; de aceea, caută prieteni care sunt influenţaţi de Dumnezeu, şi aşa vei ajunge şi tu sub influenţa Lui. Ca un prieten adevărat, Dumnezeu îţi este lumină în cele mai întunecate momente.

"Prietenul adevărat iubeşte oricând, iar în nevoie ajunge ca un frate." (Proverbe 17:17)

Fii binecuvântat!!!

a fi adolescent si a trai cu el
foarte bine spus,e greu sa gasesti un prieten adevarat si mai ales calitatile spuse,cel mai bun prieten e Dumnezeu
:) foarte bine zis..e complicat dar si posibil:) nu suntem perfecti si tocmai de aceea trb sa invatam sa ne acceptam asa cum suntem:) fara barfa,minciuna si astea....at knd tuh stii sa apreciezi ce ai langa tine at vei fi si tuh apreciat si daca nu de oameni at de EL:X care e tot ce conteaza:) gbu girl si felicitari pt ganduri:)
Pentru un adolescent
Fa un comentariu,dupa ce vei citi!!!
Paaaaaaaaaaaa???????
Adăugat în 28/01/2008
Pentru Daria-Nicolaevna
Fa un comentariu!!!!!!!!!!
Adăugat în 28/01/2008
Pentru tine
Fa un comentariu!!!!!!!!!
Adăugat în 28/01/2008
scuze,dar sa fii adolascent este foarte greu!!!!!!!!!
Adăugat în 28/01/2008
este o viata foarte complicata
Adăugat în 28/01/2008
cine stie
Eu apreciez acest text frumos,citind-ul
eu mi-am dat seama ce de greu e sa fii
adolescent
Adăugat în 31/01/2008
A scris pentru un prieten adevarat!!!
M-a frapat foarte tare acest comentariu
pentru ca sunt deacord cu cele spuse mai sus.
Adăugat în 05/02/2008
Pentru un prieten adevarat
Nu mi-am expus parerea adevarata mai sus,dar tot sint deacord cu cele spuse.
"EL",nu e neaparat ca sa fie un baiat,ci un prieten adevarat.Eu am un prieten adevarat si se numeste:Focsa Doinita!Si imi place de ea asa cum este!Un indemn:Respectativa prietenii,caci intr-o buna zi puteti sa-i pierdeti!Pa,pa!Pe curind!
Adăugat în 05/02/2008
ai dreptate,e greu e foarte greeeeu,dar aceasta o spun eu.Dar DUMNEZEU cu vorba blinda-EU TE I-AU IN BRATE,TE PORT CU GRIJA SI INPREUNA INVINGEM.
Adăugat în 22/03/2008
pentru cel mai iubit prieten
de fiecare dată când am citit ceva, am fost convinsă că am citit exact ce trebuia.
cine nu e prieten adevărat, eu cred că este un doar un om rău. nu cred că mai trebuie numit prieten. şi prieten adevărat, nu cred că poate fi decât un om adevărat. adică un sfânt.
nu cred că e uşor să fim sfinţi, dar cât de adevărat este că EU NE IA IN BRATE, NE POARTĂ CU GRIJĂ SI IMPREUNĂ INVINGEM. uitasem sau nu am ştiut niciodată?
Adăugat în 07/04/2008
a fi adolescent si a trai cu dumnezeu
a-ti dedica adolescenta lui Dumnezeu inseamna a fi cu adevarat un adolescent fericit si binecuvintat.Asa cum a fost Samuel din pruncie l-a cunoscut pe Dumnezeu.
Adăugat în 30/06/2008
da este greu
este foarte greu sa fii un adolescent..cateodata este greu sa fii tu insuti pt ca vrei sa fii ceva mai bun decat altii,vrei sa apari in fatza prietenilor tai..altul...iti maschezi adevarata valoare..asa am facut si eu..imi mascam adevarata mea valoare..ce sunt in adevarat..plangeam numai ca prietenii mei sa ma bage in seama....dar DUumnezeu mi'a deschis ochii si am vazut ca mai bine e sa fii TU insuti..haideti sa aruncam la gunoi mastile noastre si sa fim cu adevarat Noi..
Adăugat în 12/08/2008
a fi adolescent si a traii cu El
Este adevarat, in ziua de azi a fi un adolescent crestin este foarte greu si stiu din proprie experienta,dar Dumnezeu a spus ca vom fi ca niste oi in mijlocul lupilor ceea ce ma face sa cred caEl ma insoteste la fiecare pas si ma intareste cand ispitele stau la rand....Viata merita traita cu Isus pentru ca nimeni nu stie ce este mai bine pentru mine inafara de El...iar fie ca ne place sau nu viata noastra nu este anoasrta, ci a Lui.( daca tinem cont de asta cred ca rasplata noastra va fi mare.)
Adăugat în 09/10/2009
Ce cuvinte minunate...
Adăugat în 04/01/2010
Statistici
  • Vizualizări: 7695
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 3
  • Comentarii: 16
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni
De același autor
Din același album
Ioan 20:15 „Femeie”, i-a zis Isus, „de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul şi I-a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau.”