Orice jertfă rodește în Cuvânt
Autor: Laura Daniela Marinau  |  Album: Profeții  |  Tematica: Misiune
Resursa adaugata de loredanam in 13/06/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi
Orice jertfă rodește în Cuvânt

M-au impresionat biografiile oamenilor lui Dumnezeu, cum ar fi David Livingstone: misionar și geograf, care a convertit un singur african, după o viață de slujire și jertfă, departe de familie. Și m-a mișcat viața creștinului german, care credea că a convertit (Isus prin el) doar un evreu, dar acela era R. Wumbrand, prin care s-au întors mii de oameni. 

Iar martirul J.Elliot n-a apucat să vadă nici un indian auca botezat, căci l-au ucis. Dar, prin soția lui, unii au crezut. Jim Elliot a lăsat în urmă un singur copil: o fetița blondă, care-a devenit soție de pastor și care a născut și a crescut pentru Isus opt copii. Cât de roditoare a fost familia Elliot!

Am mai citit și despre doi tineri misionari suedezi: ea era frumoasă și îi cânta Domnului ca o privighetoare, totuși a murit de o boală tropicală în Africa.. și nu apucase să-i vorbească despre Isus decât unui băiețel negru, de la care cumpărau pui. Fetița, pe care o născuse înainte de a muri, a fost părăsită în junglă de tatăl ei, căzut de la credință. Și totuși, jertfa martirei a rodit: fetița, crescută într-un trib african, a devenit creștină. Și-a căutat tatăl în Europa: a găsit un alcoolic pe care a reușit, prin Duhul Sfânt, să-L înapoieze lui Isus! Iar băiatul vânzător de pui a crescut ca un bărbat al credinței, ca un apostol prin care s-a întors un sat întreg, iar memoria martirei era venerată, mormântul împodobit cu flori..

Iată că această realitate a fost scrisă mai întâi în Biblie: citim despre Ilie, în 1 Împărați, cap. 19, că Domnul i-a poruncit, când i S-a revelat pe munte, trei lucruri: să-l ungă pe Iehu ca rege în Israel, pe Hazael ca împărat al Siriei, și pe Elisei ca profet în locul lui. Dar, cu uimire, constatăm că Ilie a îndeplinit doar ultima misiune. Cum, n-a ascultat de Domnul și totuși a fost răpit la cer într-un car de foc, fără să vadă moartea? Dar Elisei i-a spus lui Hazael (în 2.Împ cap. 8)că va fi rege în Damasc, și așa a fost. Cât despre ungerea lui Iehu, acesta i-a fost făcută de un fiu al prorocilor, trimis de Elisei!..Ce înțelegem de aici e că, uneori, Domnul permite ca urmașii spirituali să facă sau să continue o lucrare sfântă, prin Duhul, dar va fi socotită de El ca fiind realizată de omul pe care l-a împuternicit. Chiar dacă acesta n-a mai avut posibilitatea să o facă și a predat ștafeta la fiii spirituali, la ucenici. Și, posibil, să fie răsplătit doar pentru intenția, pentru râvna de a o împlini.

Apostolii n-au realizat evanghelizarea întregului pământ, căci n-au avut timp, ca oameni limitați în timp și-n spațiu. Dar au transmis solia la ucenicii lor, așa cum Isus a însărcinat  cu „marea trimitere”pe discipoli. Iar creștinii, din veac în veac, din generație în generație. au transmis „marea trimitere” la ucenici, până la noi!

Așa că, să nu disperăm dacă avem un singur rod (sau doar câteva suflete) în snopul nostru pentru Domnul! De Anania ni se spune doar că l-a vindecat prin puterea Domnului, pe Pavel și a fost un vas prin care viitorul apostol a primit ungerea. Apoi, nu se mai aude nimic de Anania, căruia Domnul i-a vorbit personal și amănunțit..Sa nu ne pierdem nadejdea! Poate că singurul nostru rod e un Pavel. Și vom primi răsplata unui Pavel!..

Amin! Vino, Doamne Isuse!

Am invatat sa ma bucur de fiecare rod! Cit ar fi de mic sau mare!.Fiecare fapta in numele lui Isus este o ''saminta''mai mica decit a bobului de mustar dar care rodeste cind Domnul ii porunceste! Este un text intaritor, incuarjator si disciplinar.fF binecvintata Daniela cu multe roade pentru Stapinul Cel Bun!
Adăugat în 13/06/2013 de sanda_tulics
Supunându-ne "marii trimiteri", trebuie să semănăm şi, la nevoie, să udăm. De această activitate (sau de lipsa ei) vom da socoteală. Cât despre creştere, de aceasta se îngrijeşte Domnul (1Cor 3:6)
Să ne dovedim, deci, zeloşi în lucrarea Domnului. Felicitări pentru eseu şi mule binecuvântări!
Adăugat în 13/06/2013 de Felix
Va multumesc pentru comentarii si notarea generoasa!
Adăugat în 16/06/2013 de loredanam
un singur suflet mântuit prețuiește mai mult decât toată lumea creată și Domnul Și-ar fi dat viața la fel chiar și pt. un singur suflet. Așa că câștigând un suflet pt. cer ai rodit și vei fi răsplătit cu cununa vieții care nu cunoaște putrezirea.
Adăugat în 24/06/2013 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 1796
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 4
  • Gramatical 1
  • loredanam  Nu are greseli

    Gramatical 1 0
  • Diacritice 1
  • loredanam  Are diacritice

    Diacritice 1 0
  • Conținut 1
  • loredanam  Are album

    Conținut 1 0
Opțiuni