Unsprezece dovezi ale naşterii din nou
Autor: John Piper  |  Album: În sfârşit viu  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 08/06/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 8 voturi
Unsprezece dovezi ale naşterii din nou

   Ioan oferă cel puţin 11 dovezi cu privire la faptul că o persoană este născută din nou. Am putea, probabil, să le reducem pe toate la credinţă şi dragoste. Dar deocamdată le vom lăsa aşa cum le formulează el. Nu toate versetele de mai jos folosesc limbajului naşterii din nou, dar va fi cît se poate de evident, dacă ne gîndim un moment, că şi dacă limbajul nu este prezent, realitatea este. Iată-le:

1. Cei care sunt născuţi din Dumnezeu păzesc poruncile Lui: "Şi prin aceasta ştim că Îl cunoaştem, dacă păzim poruncile Lui: Cine zice "Îl cunosc" şi nu păzeşte poruncile Lui, este un mincinos şi adevărul nu este în el." (1 Ioan 2.3-4); "Cel ce păzeşte poruncile Lui rămîne în El, iar El în aceasta". (1 Ioan 3.2-4)

2. Cei care sunt născuţi din Dumnezeu trăiesc cum a trăit Hristos: "Prin aceasta ştim că suntem în El. Cel ce zice că rămîne în El este dator să umble şi el aşa cum a umblat Iisus." (1 Ioan 2.5-6).

3. Cei care sunt din Dumnezeu nu îi urăsc pe alţii, ci îi iubesc: "Cel ce zice că este în lumină, dar îl urăşte pe fratele lui, este încă în întuneric!"(1 Ioan 2.9); "Noi ştim că am trecut de la moarte la viaţă pentru că îi iubim pe fraţi; cine nu iubeşte rămîne în moarte." (1 Ioan 3.14); "Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii, pentru că dragostea este din Dumnezeu şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi-L cunoaşte pe Dumnezeu! Cel ce nu iubeşte nu L-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este dragoste." (1 Ioan 4.7-8); "Dacă cineva spune: "Îl iubesc pe Dumnezeu", dar îşi urăşte fratele, este un mincinos."

4. Cei care sunt născuţi din Dumnezeu nu iubesc lumea: "Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume! Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în el." (1 Ioan 2.15)

5. Cei care sunt născuţi din Dumnezeu Îl mărturisesc pe Fiul şi Îl primesc (Îl au): "Oricine-L neagă pe Fiul nu-L are nici pe tatăl. Cel care-L mărturiseşte pe Fiul Îl are şi pe Tatăl" (1 Ioan 2.23); "Dacă cineva mărturiseşte că Iisus este Fiul lui Dumnezeu, atunci Dumnezeu rămîne în el, iar el în Dumnezeu" (1 Ioan 4.15); "Cel care-L are pe Fiul, are viaţa; cel care nu-L are pe Fiul lui Dumnezeu nu are viaţa" (1 IOna 5.12).

6. Cei care sunt născuţi din Dumnezeu practică neprihănirea: "Dacă ştiţi că El este drept, atunci ştiţi că oricine face ceea ce este drept este născut din El" (1 Ioan 2.29).

7. Cei care sunt născuţi din Dumnezeu nu fac din păcat o practică: "Oricine rămîne în El nu păcătuieşte; oricine păcătuieşte, nu L-a văzut, nici nu L-a cunoscut." (1 Ioan 3.6); Oricine este născut din Dumnezeu nu mai trăieşte în păcat, pentru că sămînţa lui Dumnezeu rămîne în el; şi el nu poate trăi în păcat, fiindcă este născut din Dumnezeu. Prin aceasta sunt scoşi la iveală copiii lui Dumnezeu şi copiii diavolului: oricine nu înfăptuieşte dreptatea nu este de la Dumnezeu, şi nici cel ce nu-l iubeşte pe fratele său." (1 Ioan 3. 9-10); "Ştim că oricine este născut din Dumnezeu nu trăieşte în păcat, ci pe cel născut din Dumnezeu Acesta îl apără, iar cel rău nu se atinge de el."(1 Ioan 5.18).

8. Cei născuţi din Dumnezeu au Duhul Sfînt: "Prin aceasta cunoaştem că El rămîne în noi: prin Duhul pe Care ni l-a dat." (1 Ioan 3.24); "Prin aceasta cunoaştem că rămînem în El, şi El în noi: pentru că ne-a dat Duhul Său." (1 Ioan 4.13).

9. Cei născuţi din Dumnezeu ascultă cu supunere de Cuvîntul apostolic: "Noi suntem din Dumnezeu; cel care Îl cunoaşte pe Dumnezeu ne ascultă, însă cel care nu este din Dumnezeu nu ne ascultă. Prin aceasta cunoaştem care este Duhul adevărului şi care este duhul rătăcirii." (1 Ioan 4.6)

10. Cei născuţi din Dumnezeu cred că Iisus este Hristosul: "Oricine crede că Iisus este Hristosul este născut din Dumnezeu". (1 Ioan 5.1).

11. Cei născuţi din Dumnezeu biruiesc lumea: "Oricine este născut din Dumnezeu învinge lumea. Şi ceea ce aduce victorie asupra lumii este credinţa noastră." (1 Ioan 5.4).

AMIN. Şi pe tine Domnul să te binecuvinteze sora Daniela.
Adăugat în 08/06/2013 de floridinmaracineni
Minunate''aduceri aminte'' sau ''fruntarii '',sa le legam de inima sa le traim.
Numai binecuvintari!
Adăugat în 08/06/2013 de sanda_tulics
Aşa este sora Sanda eu le recitesc deseori; fiţi binecuvîntată.
Adăugat în 08/06/2013 de floridinmaracineni
Atat de clara, de completa, de biblica, aceasta expunere! Si ziditoare! Slavit sa fie Domnul, ne putem testa singuri credinta!
Adăugat în 08/06/2013 de loredanam
Dumnezeu îl foloseşte pe fratele Piper asemenea lui Filip pentru famenul etiopian de aceea mulţi dintre noi apreciem lumina venită de la Domnul prin acest frate; fiţi binecuvîntată sora Daniela.
Adăugat în 09/06/2013 de floridinmaracineni
Adevărat și minunat exprimat acest adevăr capital despre dovezile clare ale nașterii din nou. Domnul să vă binecuvânteze.
Adăugat în 09/06/2013 de Ioanhapca
dovezi clare, puternice. Foarte bună postarea, explicativă, de un real folos.
Fii binecuvântată sora Florica.
Adăugat în 11/06/2013 de 1954adina.9mai
Mulţumesc sora Adinuţa, fii binecuvîntată.
Adăugat în 12/06/2013 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1722
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 8
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni