Sotia intre cununa si putregai (Proverbe 12:4)
Autor: Andrei T  |  Album: fara album  |  Tematica: Familie
Resursa adaugata de carmelimltd in 22/05/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Sotia intre cununa si putregai (Proverbe 12:4)

 

12:4 „O femeie cinstită este cununa bărbatului ei, dar cea care-i face ruşine este ca putregaiul în oasele lui.”

O soţie poate să-i facă mai puţină sau mai multă ruşine soţului ei. Atunci când casa este toată numai dezordine şi ei nu-i pasă, îi face ruşine. Atunci când el toată ziua a fost la muncă iar ea acasă, şi seara când vine nu găseşte nimic pregătit de mâncare că ea „nu s-a simţit prea bine” să poată pregăti, atunci ea îi face ruşine. Atunci când ea nu-şi îndeplineşte datoria de soţie în relaţiile conjugale, atunci ea îi face ruşine. Atunci când soţul nu poate câştiga destui bani şi ajung în lipsă, ea în loc să-l ajute şi să lucreze şi ea, îl părăseşte pentru unul mai bogat, ea îi face ruşine. Atunci când el duce trei bagaje grele şi ea o poşetă pe umăr, desi ar putea si ea sa duca unul (sanatoasa fiind), atunci îi face ruşine. Când îl înşală cu altul îi face ruşine şi e ca putregaiul în oase. Atunci când ei îi place să fie îmbrăcată bine şi de el nu-i pasă, ba mai şi râde de el, sau atunci când ea mănâncă numai delicatesuri şi lui îi dă orice, atunci îi face ruşine. O soţie cinstită însă pune pietre preţioase în cununa soţului ei. Atunci când el este obosit duce şi ea sarcina, se roagă pentru el când este în probleme. Îl binecuvântează cu voce tare dar şi în rugăciunile ei. Când ajung în lipsă îl încurajează şi nu doar îl critică. Când greşeşte într-o acţiune nu-l defăimează. Veghează cu înţelepciune la cele din casa ei. 

Cele scrise aici se aplica in egala masura si sotului.

Ai deschis un subiect delicat si te poti astepta ca si o sotie sa scrie despre reversul acestui subiect.Sunt multe de scris despre cele doua personaje ce formeaza familia.
Adăugat în 22/05/2013 de sanda_tulics
Totul e adevarat, biblic, dar nu inteleg fraza: "Atunci când el duce trei bagaje grele şi ea o poşetă pe umăr şi eventual ceva uşor într-o mână, atunci îi face ruşine." Inteleg ca sotia dvs, ca sa fie cinstita, cara bagaje ca dvs. Atunci, care e dferenta intre muncile de barbat si de femeie? Daca Dumnezeu a dat muschi mai puternici si oase mai bune, mai rezistente barbatului, el va face muncile ce necesita mai mult efort fizic. Dupa logica dvs, impecabila, masculina, ce mai..., ar trebui sa spun ca sotul n-o iubeste pe sotie pentru ca nu cara....impreuna cu ea sarcina ei de noua luni, care e copilul! Nu e clar ca Domnul a dat sarcini diferite barbatului si femeii? Eu am trei operatii cezariene (si o apendicectomie) si car plase de la piata. Dar, ce bine ma simt cand sotul meu vine cu mine si le cara el! Macar jumatate de drum. Si eu lucrez de 21 de ani. El a lucrat doar 11, acum e la pensie medicala, de 12 ani. Asa a voit Domnul. Si el....
Adăugat în 22/05/2013 de loredanam
Sper, sora loredanam, ca acum se intelege mai bine ce doream sa spun...fii binecuvantata!

Orice sotie, sora sanda_tulics, ce scrie sau spune lucruri adevarate aici este binevenita, cred eu. Daca cineva are o inspiratie buna, care ajuta la cunoasterea adevarului si eliminarea raului dintre cei 2, este binevenita. Si D-zeu il va rasplati pt aceasta.
Adăugat în 23/05/2013 de carmelimltd
Sotiile nu mai fac liste cu corectiile necesare a fi aduse de barbati in ceea ce priveste comportamentul in cadrul familiei. Ele stiu ca in cel mai bun caz , sotii sunt cu cca cinci ani in urma(adica fac acum ceea ce trebuiau sa faca acum cinci ani). Cel mai trist este atunci cand vezi femei care aseaza sarcini mari si grele pe umerii altor femei...fixand standarde pe care nu le-a cerut Dumnezeu ci sunt pure inventii omenesti menite sa abata atentia de la lucrurile cu adevarat importante spre unele de o importanta contrafacuta.
Adăugat în 29/11/2013 de Teodorax36
Statistici
  • Vizualizări: 1785
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
Opțiuni