Priveste situatia lumii la lumina Bibliei
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 15/12/2006
    12345678910 0/10 X
Priveste situatia lumii la lumina Bibliei

Stimate cititor!
O lume libera nu poate fi intemeiata decit prin mina Lui Dumnezeu Cel Atotputernic. Aceasta lume vine, ea este aici; si nici o putere, in cer sau pe pamint, nu poate sa impiedice pe Creator sa o daruiasca, impreuna cu intreaga ei slava, creaturilor vrednice!

Biblia, un izvor de luminã!
Niciodata in fluxul timpului, nu a fost mai actual si necesar a rasfoi paginile acestei carti vechi, pentru a afla ceva in legatura cu desfasurarea evenimentelor actuale, neobisnuite, chiar ingrozitoare, ce inunda amenintator ecranul (deja) neclar al lumii. Aceasta carte este Biblia sau Sfinta Scriptura, Cuvintul inspirat si infailibil al Lui Dumnezeu, singura carte in lume care vorbeste de trecut, prezent si viitor si care, in legatura cu prezicerea si desfasurarea evenimentelor, este adevarata si demna de incredere. Un izvor nesecat de dreptate si adevar, capabil sa dea speranta cercetatorului sincer, chiar si in mijlocul unei lumi deznadajduite, ale carei sperante sunt spulberate de situatia nefericita in care a ajuns omenirea acum, inainte de sfirsitul lumii. Despre aceasta ne asigura apostolul Pavel in citatul din Romani 15:4: " Si tot ce a fost scris mai inainte a fost scris pentru invatatura noastra, pentru ca, prin rabdarea si prin mingierea pe care o dau Scripturile, sa avem nadejde".
Asadar, mintuirea dumneavoastra, stimate cititor, nu poate veni prin atasarea la vre-o organizatie religioasa, sectara sau politica, ci numai prin luarea unei pozitii ferme, cu curaj si fara rezerve, linga Atotputernicul Dumnezeu si Fiul Sau, Isus Christos, dupa cum ne indeamna Isus in Ioan 17:3, unde citim: "Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, Singurul Dumnezeu Adevarat, si pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu".
Ca urmare, este necesar pentru fiecare om iubitor de dreptate, care doreste sa-si salveze viata peste catastrofa sfirsitului lumii, sa asculte numai de Suveranul Universului, care se adreseaza omenirii, dupa cum citim: "Tacere inaintea DOMNULUI, caci ziua DOMNULUI este aproape!". "Pe viata Mea, zice DOMNUL Dumnezeu, ca nu doresc moartea pacatosului, ci sa se intoarca de la calea lui cea rea si sa traiasca. Intoarceti-va, intoarceti-va de la calea voastra cea rea!" (vezi Tefania 1:7,12-18 si Ezechiel 33:11).

Ne apropiem de un sfirsit?
Astazi traim timpul cel mai critic al istoriei. Fiecare om ar vrea sa stie: ce ascunde viitorul? Oare cum va gasi omenirea o cale de iesire din aceste situatii ingrozitoare? Este evident faptul, ca in intreaga lume domneste haosul si nelinistea, iar natiunile sint in completa nestiinta despre soarta viitorului si mai ales rezolvarea lui, de aceea inimile oamenilor sunt cuprinse de amaraciune. Prezicerile diplomatilor politici si ai conducatorilor religiosi, in legatura cu ameliorarea si rezolvarea situatiei lumii, nu s-au implinit, iar pe promisiunile lor, nici macar putin sau chiar deloc nu putem construi. Raspunsul unic si demn de incredere despre "adevarul" cu privire la viitorul si soarta omenirii, undeva, in alta parte trebuie sa-l cautam!
Pe cind statea Isus cu ucenicii Lui pe Muntele Maslinilor, ei L-au intrebat: "Spune-ne, cind se vor intimpla aceste lucruri?Si care va fi semnul venirii Tale si al sfirsitului veacului (lumii) acesteia?". Isus a zis: "Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie... Un neam se va scula impotriva altui neam si o imparatie impotriva altei imparatii; si pe alocurea, vor fi cutremure de pamint, foamete si ciumi". (vezi Matei 24:3,6,7). Pentru a putea observa cit suntem de aproape de sfirsitul lumii, sa aruncam o privire asupra celor ce se petrec in lumea inteaga, in ultima perioada de timp, ca de exemplu: razboaie pentru acapararea de teritorii, razboaie interetnice, ura de rasa si nationalitate, neintelegerile politice, dezastru economic, criza financiara, foametea, subnutritia, inmultirea bolilor nevindecabile, mortalitatea vremelnica, dezlantuirea catastrofelor naturale tot mai numeroase (cutremure de pamint, taifune, cicloane, inundatii, etc.), cresterea rapida a violentei, a criminalitatii, imoralitatilor, nemultumirea sufleteasca, lipsa fricii si ascultarii de Dumnezeu si multe altele; vom constata ca toate acestea au la baza caracteristicile negative ale oamenilor, ce vor trai in "zilele din urma a vremurilor grele", prezise de apostolul Pavel. (vezi 2 Timotei 3:1-3).
Daca noi comparam toate aceste evenimente neobisnuite, cu semnele pe care Isus le prezice in citatul anterior,vom observa ca niciodata in istoria omenirii nu se oglindesc mai clar, ca si in perioada de la 1914 incoace, cind au inceput "zilele din urma", odata cu primul razboi mondial si se contureaza tot mai mult acum, la "sfirsitul zilelor din urma", parca neputind sa fie stavilite, in ciuda eforturilor ce le depun organizatiile politice, militare si religioase mondiale. Aceasta demonstreaza, ca ceea ce Dumnezeu a hotarit cu privire la rautatea de pe pamint, trebuie sa se implineasca, dupa cum este scris in Habacuc 2:13: " Iata, cind Domnul ostirilor a hotarit lucrul acesta, popoarele se ostenesc pentru foc si neamurile se trudesc degeaba".
Ca urmare tot degeaba si chiar condamnate de catre Biblie, sunt si prezicerile acelor "profeti falsi sau mincinosi", care contrar Cuvintului si vointei Lui Dumnezeu, incearca sa insele omenirea, prezicind dupa parerile lor personale: o lume mai buna, un viitor stralucit si o viata fericita! - desi orice om cu judecata sanatoasa vede clar ca pe zi ce trece, noi mergem din rau in mai rau! Dar nu e de mirare, pentru ca si aceasta a fost prezisa pentru aceste zile din urma, in Matei 24:11, unde citim: "Se vor scula multi prooroci mincinosi si vor insela pe multi."
Pentru a nu ne lasa inselati in aceasta privinta, singurul izvor de informare, sigur si demn de incredere cu privire la viitorul omenirii si al planetei, este Creatorul Universului - IEHOVA (vezi Exod 6:3; 15:3, trad. Nitulescu ; IAHVEH - in originalul ebraic al Bibliei) si El descopere secretele Sale numai celor ce Il adora, dupa cum citim la Deuteronom 29:29: "Lucrurile ascunse sunt ale Domnului Dumnezeului nostru, iar lucrurile descoperite sunt ale noastre... ca sa implinim toate cuvintele legii acesteia".

Adevarul vestit de Isus!
Cu 1900 de ani inainte, Isus Christos, Fiul si Reprezentantul Dumnezeului Vesnic Iehova, a zis in fata lui Pilat din Pont: "Eu de aceea am venit in lume, ca sa marturisesc despre adevar." (Ioan 18:37). El Si-a dedicat toata viata marturisirii acelui adevar, care deja atunci a inviorat inimile multor oameni sinceri si anume: ca Iehova, Creatorul Cerului si al Pamintului nu va permite pentru vecie stapinirea nelegiuita a lui Satan si a slujitorilor sai de pe pamint, ci conform planului Sau iubitor, El va aduce in existenta, la timpul hotarit, un guvern drept si o conducere teocratica nepartinitoare, restabilind astfel pe pamint starea placuta a Edenului pentru oamenii drepti si ascultatori.
Dar pentru ca toate acestea sa fie aduse in existenta, mai intii trebuie ca pamintul si locuitorii lui, sa fie descatusati de lanturile puternice, multimilenare ale lui Satan, ce au imobilizat omenirea in albia minciunii, erorii, inselaciunii, pacatului si a mortii! Fiind chiar El, Isus, imputernicitul Lui Dumnezeu pentru realizarea scopului (vointei) Sale, a fost in masura sa promita: "Daca ramineti in Cuvintul Meu, sunteti in adevar ucenicii Mei; Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face liberi!" Profetul inspirat, Isaia, intareste aceasta declaratie prin cuvintele profetice rostite despre Isus Christos, cind zice: ''Caci un Copil ni s-a nascut, un Fiu ni s-a dat, si domnia va fi pe umarul Lui; il vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Parintele vesniciilor, Print al pacii." "Duhul DOMNULUI se va odihni peste El... Placerea lui va fi frica de DOMNUL; nu va judeca dupa infatisare..., ci va judeca pe cei saraci cu dreptate..., va lovi pamintul cu toiagul Cuvintului Lui, si cu suflarea buzelor Lui va omori pe cel rau!" (Isaia 9:6,7 si 11:2-4).
Conform acestor citate biblice, aceasta lume corupta, dezbinata, inrautatita si neascultatoare, impreuna cu masinariile si tehnica ucigatoare pe care si-au pregatit-o unii impotriva altora, in curind se va izbi puternic de sceptrul Suveranului Universului si al Regelui Sau Glorios Isus Christos, in batalia Armaghedonului sau ziua razbunarii si desfasurarea miniei Lui Dumnezeu si va fi inlocuita cu "un cer nou si un pamint nou, in care va locui dreptatea (neprihanirea)"; vezi II Petru 3;13. Pentru ca supravietuitorii acestui sfirsit sa se bucure de o adevarata viata fericita, in pace si in libertate, impreuna cu familiile lor, El a promis ca tot armamentul ucigator il va preface in unelte agricole folositoare oamenilor pasnici, asa cum citim la Mica 4:3,4; "Din sabiile lor isi vor fauri fiare de plug si din sulitele lor cosoare; nici un neam nu va mai scoate sabia impotriva altuia si nu vor mai invata sa faca razboi..."
In fata planului infailibil al Suveranului Universului, nimic si nimeni nu poate sa-l impiedice in realizarea cu succes al acestuia, nici tratatele de pace semnate intre diferitele guverne sau organizatii politice, nici declararea "anilor sfinti ai pacii", de catre Papa din Vatican, nici rugaciunile in cor, organizate de preotii religiosi pentru pacea mondiala si prosperitatea lumii nu vor putea corupe pe "Inaltele Stapiniri" ale Universului (vezi Romani 13:1) sa anuleze planurile cu privire la viitorul pamintului si al omenirii,ci mai de graba sunt contrare Cuvintului Lui Dumnezeu asternut in Biblie si de acea ramin doar niste promisiuni desarte, eforturi zadarnice si planuri condamnate la nereusita, dupa cum citim: "Tot pamintul sa se teama de DOMNUL! Toti locuitorii sa tremure in fata Lui! Caci El zice si se face, porunceste si ce porunceste ia fiinta; DOMNUL rastoarna sfaturile Neamurilor, zadarniceste planurile popoarelor! Dar sfaturile DOMNULUI dainuiesc pe vecie..." (vezi Psalm 33:8-11 si Isaia 8:10).

Urmind exemplul ucenicilor Lui Isus
(Romani 10:10)
Aceasta veste de bucurie despre eliberarea si restatornicirea pamintului este vestea de mingiere, pe care Isus Christos a poruncit ucenicilor Sai sa o transmita in toata lumea, dupa cum este scris la Marcu 16:15,16 "Duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura. Cine va crede si se va boteza va fi mintuit; cine nu va crede, va fi osindit!". Fara deosebire de religie, nationalitate, limba sau rasa, Dumnezeu invita pe fiecare om sincer la aceasta ocazie de eliberare, prin martorii Sai insarcinati cu aceasta lucrare, pe care ei o indeplinesc cu placere, spre binele dumneavoastra, urmind astfel exemplul Lui Isus si al ucenicilor Sai.
Totodata, martorii Lui Iehova sunt observatorii treji ai evenimentelor ce se deruleaza pe arena mondiala a lumii, care in lumina Sfintelor Scripturi ne arata ca am ajuns la un timp decisiv in viata generatiei ce traieste acum. Aceasta generatie, impreuna cu acest sistem politic, comercial si religios, in curind vor fi martori oculari ai judecatilor drepte ale Suveranului Dumnezeu Iehova. Cei ce primesc acest mesaj iubitor al Lui, se vor lepada de religie ca de "o forma exterioara de inchinare" si vor urma modelul adevaratei credinte aratate de Isus si ucenicii Sai in Apocalips 1:5, Fapte 1:8 si Isaia 43:12, vor beneficia de salvare peste catastrofa sfirsitului lumii si vor avea minunatul privilegiu de a vedea stabilirea Lumii Noi, sub conducerea Lui Isus Christos, unde se vor bucura de adevarata libertate, pace vesnica si viata fercita, prin binecuvintarile Lui Dumnezeu, Cel ce a promis si va implini: "El va sterge orice lacrima din ochii lor si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tinguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintii au trecut... Iata, Eu fac toate lucrurile noi." Si a adaugat: "Scrie, fiindca aceste cuvinte sunt vrednice de crezut si adevarate." (Apocalips 21:4, 5).
Replica
Stimati participanti la acest site. Avand in vedere comentariile lipsite de argumente ma vad nevoit sa intervin. In primul rand as dori ca asa cum au facut crestinii din Berea, care dupa ce li se vorbea din Biblie mergeau acasa sa verifice daca asa scrie in Scripturi, sa faceti toti. Acei crestin au fost laudati pentru inima lor deosebita si modul lor de procedare.

Ei nu au stat orbeste intr-o religie ci au cercetat sa vada daca ce li se spune corespunde Bibliei sau nu.

Daca doriti sa aflati adevarul despre Martorii lui Iehova intrebatii pe ei sau intrebati pe cel mai mare Martor care a existat vreodata, pe Isus Cristos.---- "şi din partea lui Isus Hristos, MARTORUL CREDINCIOS, cel întâi născut din morţi, Domnul împăraţilor pământului! A Lui, care ne iubeşte, care ne-a spălat de păcatele noastre cu sângele Său, -Apoc 1:5, 3:14, evrei cap 11, 12:1




Ceea ce va rog este sa comparati ceea ce cititi saau auziti cu ceea ce scrie in Biblie.


Si v-as mai ruga sa faceti o analogie intre acuzatiile aduse de religie asupra lui Isus si a acuzatiilor care se aduc acum oricarui om care doreste sa urmeze pe cale deschisa de Cristos.

"Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine(Iehova) singurul Dumnezeu adevarat si pe Isus Cristos pe care l-ai trimis Tu"

Se vede de aici ca, crestinii adevarati trebuie sa cunoasca pe Creator care este Iehova si pe Isus Cristos . Ori cum il vor cunoaste daca in religia lor nu numai ca nu se pomeneste NUMELE Tatalui dar si ii acuza pe cei care cauta sa-L faca de cunoscut.

Si apoi mai au tupeu sa spuna " Sfinteascase Numele TAu.. " -care Nume si cum il sfintesc ei? Prin faptul ca aduc acuzatiile fariseilor si saducheilor adresatee lui Isus, asupra celor ce cauta sa fie martori pentru Iehova asemena lui Isus?
ATENTIE!
Stimati cititori,
Citind in graba acest articol, intitulat abuziv "...in lumina Bibliei", vei crede ca exprima unele din cele mai fundamentale adevaruri ale dumnezeirii, insa parcurgandu-l cu mai multa atentie, vei constata ca e un adevarat pericol pentru sufletul omenesc. Dar despre invataturile lor diabolice, cat si despre profetiilor false privind sfarsitul lumii si restaurarea Imparatiei de o mie de ani, sau a Regatului, cum le place lor sa zica, veti afla mai mult din Articolul "ADEVARURI CARE AR TREBUI STIUTE DESPRE MARTORII LUI DUMNEZEU", postat astazi la ESEURI, pe acest site.
Replica
Stimati participanti la acest site. Avand in vedere comentariile lipsite de argumente ma vad nevoit sa intervin. In primul rand as dori ca asa cum au facut crestinii din Berea, care dupa ce li se vorbea din Biblie mergeau acasa sa verifice daca asa scrie in Scripturi, sa faceti toti. Acei crestin au fost laudati pentru inima lor deosebita si modul lor de procedare.

Ei nu au stat orbeste intr-o religie ci au cercetat sa vada daca ce li se spune corespunde Bibliei sau nu.

Daca doriti sa aflati adevarul despre Martorii lui Iehova intrebatii pe ei sau intrebati pe cel mai mare Martor care a existat vreodata, pe Isus Cristos.---- "şi din partea lui Isus Hristos, MARTORUL CREDINCIOS, cel întâi născut din morţi, Domnul împăraţilor pământului! A Lui, care ne iubeşte, care ne-a spălat de păcatele noastre cu sângele Său, -Apoc 1:5, 3:14, evrei cap 11, 12:1




Ceea ce va rog este sa comparati ceea ce cititi saau auziti cu ceea ce scrie in Biblie.


Si v-as mai ruga sa faceti o analogie intre acuzatiile aduse de religie asupra lui Isus si a acuzatiilor care se aduc acum oricarui om care doreste sa urmeze pe cale deschisa de Cristos.

"Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine(Iehova) singurul Dumnezeu adevarat si pe Isus Cristos pe care l-ai trimis Tu"

Se vede de aici ca, crestinii adevarati trebuie sa cunoasca pe Creator care este Iehova si pe Isus Cristos . Ori cum il vor cunoaste daca in religia lor nu numai ca nu se pomeneste NUMELE Tatalui dar si ii acuza pe cei care cauta sa-L faca de cunoscut.

Si apoi mai au tupeu sa spuna " Sfinteascase Numele TAu.. " -care Nume si cum il sfintesc ei? Prin faptul ca aduc acuzatiile fariseilor si saducheilor adresatee lui Isus, asupra celor ce cauta sa fie martori pentru Iehova asemena lui Isus?
Statistici
  • Vizualizări: 1490
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 3
Opțiuni