De ce ne inchinam lui Dumnezeu?
Autor: Sorin Bojin  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 18/11/2006
    12345678910 0/10 X
De ce ne inchinam lui Dumnezeu?

Aceasta este una din intrebarile intalnite destul de des in zilele noastre. Sunt multi oameni care chiar vor sa stie de ce sa se inchine lui Dumnezeu. Sunt de asemenea multi care neavand o motivatie puternica, nu gasesc nici o placere in a se inchina Lui. Exista unii care chiar se numesc crestini si care totusi nu pot sa-ti dea un raspuns suficient de clar si relevant la aceasta intrebare. Dumnezeu doreste ca noi sa ne inchinam lui. Aceasta este o certitudine. In Ioan 4.23 citim: "Vine vremea si acum a si venit, cand adevaratii inchinatori se vor inchina Tatalui in duh si in adevar. Fiindca astfel de inchinatori doreste Tatal."

Motivul pentru care am fost creati este sa ne inchinam lui Dumnezeu. Dumnezeu asteapta de la noi sa ii aducem lui glorie prin tot ceea ce facem. Si cand spun tot, chiar ma refer la tot.

Noi ne inchinam lui Dumnezeu in primul rand pentru ca El este Creatorul nostru..El ne-a conceput, a fost ideea lui ca noi sa avem viata. Apoi, un alt motiv pentru care noi Il cinstim prin inchinarea noastra, este ca El este Cel care, in dragostea lui a trimis pe Fiul lui sa plateasca pretul pentru pacatele noastre. Fara aceasta jertfa a lui Christos noi nu am avea nici o trecere inaintea Lui. Harul Sau pentru noi este atat de mare, incat in ciuda tuturor imperfectiunilor si a carentelor noastre El alege sa ne priveasca prin jertfa pretioasa a Fiului Sau si astfel ne vede ca facand parte din sfintii Sai. In Efeseni 2.19 citim: „Asadar, voi nu mai sunteti nici straini, nici oaspeti ai casei, ci sunteti impreuna cetateni cu sfintii, oameni din casa lui Dumnezeu."

Ce har mai mare putem avea decat sa fim inaltati la rangul de copii ai lui Dumnezeu? Nu este acesta un motiv pentru care noi sa ii inchinam intreaga noastra fiinta, iubindu-L din toata inima si urmand principiile Sale? Este dragostea cea care ne face sa ne inchinam lui Dumnezeu. Nu putem sa traim altfel decat intr-o continua atitudine de inchinare...

Un alt lucru care ne da o motivatie puternica pentru inchinare este ca noi avem nevoie de Dumnezeu zi de zi. Numai printr-o inchinare adevarata, sincera si continua ne putem apropia de El. Mentionez aici ca prin inchinare nu se intelege timpul acela de 30-40 de minute petrecut inainte de predica, nu! Inchinarea inseamna mult mai mult decat atat. Timpul acela reprezinta doar o parte din ceea ce Dumnezeu intelege prin inchinare.

Asa cum Ioan spunea, condus de Duhul Sfant, Tatal doreste ca noi sa ne inchinam in duh si in adevar. Noi crestinii secolului XXI trebuie sa intelegem ca numai printr-o inchinare reala ne putem apropia de Dumnezeu. Nu exista alta modalitate!
Dumnezeu este un Dumnezeu drept si credincios in toate promisiunile pe care le face. Acest lucru trebuie sa ne motiveze sa-l adoram tot mai mult. Avem un Dumnezeu care are in vedere intreg viitorul nostru din toate punctele de vedere. El stie care sunt nevoile noastre si El este singurul care poate si ne va purta de grija. Acesta este un alt motiv important pentru care noi crestinii ne inchinam lui Dumnezeu. Ce poate sa te linisteasca mai mult si ce poate sa-ti aduca mai multa pace inlauntrul tau decat sa ai siguranta ca Cel care a creat Pamantul cu tot ce este pe el si intregul univers are in mana Lui toata viata ta?


© 2005 Sorin C. Bojin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3838
  • Export PDF: 1
Opțiuni