Intre real si imaginar
Autor: Florin Ciochina  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 31/10/2006
    12345678910 0/10 X


PROPRIETATI SPIRITUALE SI PROPRIETATI MATERIALE
Proprietati ipotetice si proprietati reale
Sau : Intre real si imaginar

" Al DOMNULUI este pamantul
cu tot ce este pe el ,lumea si ceice
o locuiesc ." Ps .24:1

In 1Imparati 20:4 ,la cuvantul spus de catre Ben-Hadad :"Argintul si aurul tau sunt ale mele ,nevestele si cei mai frumosi copii ai tai sunt tot ai mei ...",Ahab raspunde cu aceste cuvinte : "...fie cum zici ! Sunt al tau ,cu tot ce am ...".Declaratii! Vorbe goale! Unul, isi imagina deja, ca are tot ce- i mai bun! Altul, declara ca tot ce are, ii apartine celuilalt! Dar, nici unul ,nici celalalt ,nu au avut drept de proprietate ,nici macar asupra vietii lor !
Dar ,la fel II spunem si noi DOMNULUI : "Sunt al TAU...",insa nu adaugam si :"...cu tot ce am " ! Dar ,este o simpla declaratie. Daca EL vine sa-si ia proprietatea in stapanire, afla ceea ce stia demult! Nu suntem ai LUI, decat teoretic.
Este o mare diferenta, intre oameni ca si Elisei ,(care a renuntat la tot ce avea pentru EL ), si Ahab, sau Ben-Hadad, care tot au luptat, pentru aduna cat mai mult...Sfarsitul vietii, a fost diferit, desi, fiecare din ei, a avut o viata de lupta. Elisei, a luptat pentru EL, iar Ahab si Ben-Hadad au luptat pentru ei! Si azi este la fel .Unii, se lupta pentru a acapara, altii, pentru a se debarasa, de tot ce este inutil! Si, de fapt ,de cate lucruri au avut nevoie Adam si Eva? Cate lucruri, pe care le avem noi, ei nu le-au avut? .Dar din punct de vedere spiritual, este invers. Omul facut de EL, avea parte de prezenta LUI, de fapt ,singurul lucru de care avem nevoie ,cu adevarat . Dintre celelalte, multe pot fi mofturi ,sau pretentii!
Pentru a-L cunoaste, trebuie renuntarea la alte lucruri. Cunoasterea cere timp. Si Elisei, era prins tare cu lucrul :"Inaintea lui erau douasprezece perechi de boi si el era cu a douasprezecea ." (1Imparati 19:19). Ara pamantul .Facea ceva ce era, pentru vremea respectiva ,foarte urgent .Si renunta la tot, atunci cand este chemat . Iar, peste ani, ii spune lui Ghehazi : "Este oare acum vremea de luat argint ...boi...robi si roabe? "(2Imparati 5:26). El a renuntat la o viata de om, prins de activitati,in favoarea unei vieti ,care ,sa fie traita pentru DOMNUL .Probabil, ca, din cauza saraciei, Ghehazi , ar fi vrut sa-si cumpere ,printre altele ,si boi pentru a se ocupa de agricultura .(2 Imparati 4:38 ,43). Ghehazi ,cel de atunci ,era la nivelul la care Elisei fusesese cu ani in urma !
Si in slujirea DOMNULUI, de azi, sunt contemporani ,credinciosi ,care, IL cunosc, unii, mai profund ,iar altii, mai superficial. Depinde de nivelul de renuntare fata de ei insisi. La fel a fost si pe vremea DOMNULUI ISUS. "Iti voi da cheile Imparatiei...si orice vei lega ...va fi legat...si orice vei dezlega pe pamant, va fi dezlegat in ceruri ",(Matei 16:19). Era o promisiune facuta lui Petru. Doar lui Petru. Nu si celorlalti. Dar, in capitolul 18:18, DOMNUL spune : "...orice veti lega...va fi legat...orice veti dezlega ...va fi dezlegat...". Totul la plural. Ce lectie invatam de aici?


Cunoasterea LUI, ce vine prin descoperirea spirituala, iti da autoritate pe care o au numai cei care au ajuns la acelasi nivel spiritual. Altfel spus. Exista copii si, in acelasi timp ,exista si oameni maturi, din punct de vedere spiritual .(1 Corinteni 3:1 ). Cand DOMNUL ii intreaba pe ucenici :"...cine ziceti ca sunt? "...,doar Petru stia raspunsul real :"TU esti CHRISTOSUL ,FIUL DUMNEZEULUI CELUI VIU!" Iar DOMNUL ii spune , ca aceasta cunoastere a LUI ,este prin descoperirea primita de la TATAL . (Matei 16:15-17). Sau, cum avea sa spuna apostolul Pavel: "Prin descoperire dumnezeiasca am luat cunostinta de taina aceasta ..." Efeseni 3:3. " Exista descoperiri de la :
TATAL, (cum a avut Petru ), de la DOMNUL, ("...am primit de la DOMNUL ce v-am invatat .."(1 Corinteni 11:23). Si exista descoperiri de la DUHUL SFANT conform 1 Corinteni 14:26...
Initial, doar Petru L-a cunoscut asa pe DOMNUL, ("...nu carnea si sangele ti-a descoperit lucrul acesta ..."Matei 16:17 ), dar, mai tarziu, toti au ajuns la acest nivel.(Cat conteaza sa fi intr-un grup, in care exista cel putin un om spiritual! ).Aceasta cunoastere, aduce autoritatea spirituala .Dar aceasta cunoastere, si, implicit autoritatea spirituala care-i urmeaza, nu sunt date oricui. " Atunci a poruncit ucenicilor SAI sa nu spuna nimanui ca EL este CHRISTOSUL ", (Matei 16:20).
Erau destul de multi care doreau sa-L cunoasca ...dar n-au vrut sa plateasca pretul renuntarilor ,cerute de EL. Lipsa de autoritate spirituala ,este consecinta cunoasterii LUI superficiale, iar aceasta, este urmarea unei vieti lipsite de renuntare...Petru, avea sa spuna ceva mai tarziu: "Iata ca noi am lasat tot si TE-am urmat..." (Matei 19:27). Ei traiau acest fel de viata ,deaceea aveau atata autoritate spirituala...
Exista un proverb: "Avem atat cer, cat pamant avem ".Se refera la granitele unei tari, si la spatiul aerian care este deasupra de teritoriul respectiv . Dar, spiritual, cei mai mari proprietari de pamant, sigur nu sunt si cei mari proprietari de cer. Proprietarii mor, dar PROPRIETARUL ramane. Se va dovedi astfel ca, de fapt ei erau simpli administratori ai bunurilor LUI! Cerul, si valorile lui se obtin prin renuntare, nu prin acaparare.
ISUS este atat de rar, la ora actuala intre oameni ! In putini, mai poate fi intalnit, asa cum este in realitate! Putini, au atata cer in ei cat II trebuie LUI pentru a trai in voie! In mod obisnuit ,EL este ingradit de micimile noastre spirituale.
Tindem sa ne extindem, nu sa ne inaltam. Sa cuprindem mai mult pamant, nu mai mult cer ...
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1646
Opțiuni