Marile treziri din Europa in secolul XVIII
Autor: Tudor Emanuel  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 29/09/2006
    12345678910 0/10 X

Marile treziri din Europa in secolul XVIII

Prof. Sorin Badragan Stud.

Intre aceste doua grupuri au existat tensiuni create mai ales de dispute teologice, in functie de atitudinea lor pro sau anti liberalism. Dupa sfarsitul celui de al doilea razboi mondial spectrul evanghelic s-a largit. Evanghelizarea profesionista in afara bisericilor era practicata din timpul lui Moody. Cariera lui Billy Graham a fost lansata cu cruciada sa tinuta in cort in 1949 la Los Angeles. In timpul cruciadei sale din 1957 la New York, aproape 57.000 din cele doua milioane de persoane participante la cruciada s-au hotarat pentru Christos. Billy Graham este considerat cel mai mare evanghelist al sec.XX.

Concluzii

De-alungul sec.XX au aparut schimbari ce au generat probleme nu numai in istoria seculara dar si in ceea a bisericii. Aparitia statelor totalitare fasciste si comuniste in prima parte a sec. Cresterea imoralitatii sexuale, a betiei, a divortului, a tonului moral scazut al multor programe de televiziune, toate acestea au dus la un declin moral al umanitatii. Schimbarile sociale cum ar fi urbanizarea au avut efecte si in bisericii. In acelasi timp lumea a avut parte in acest secol de treziri spirituale si miscari evanghelice unice in istoria bisericii. Teologia a suferit o schimbare in bine in urma aparitiei neo-ortodoxiei ce se vrea o critica adusa liberalismului sec.XIX. Aparitia ecumenismului si a dorintei tot mai puternice pentru misiune sunt efecte pozitive ale acestui secol.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2432
  • Export PDF: 1
Opțiuni
Ioan 20:15 „Femeie”, i-a zis Isus, „de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul şi I-a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau.”