Hai să...
Autor: Any Maierasiu  |  Album: fara album  |  Tematica: Dragoste - prietenie
Adaugata in 22/05/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Hai să...


   Hai sa ...



   Haideti sa fim un pic realisti; haideti sa gandim la modul cel mai concret: ce ne dorim cel mai mult sa ni se intample? Cine este foarte sincer va recunoaste ca isi doreste pe cineva alaturi in clipele grele sau frumoase... s-ai spuna ca arata bine, ca se descurca in orce situatie, ca e ce mai cel... ne place sa fim maguliti si sa ni se spuna cat mai multe lucruri frumoase sa ne simtim apreciati. Dar, cati dintre noi au facut lucrul acesta celor din jurul lor, cu siguranta am intalnit persoane care meritau cu adevarat acest lucru, dar, nu am facut-o, poate ca sa nu ne simtim inferiori sau poate sa nu se simta persoana repectiva bine.

   Hai sa reflectam un pic: colegul(a) tau care nu era foarte bun la materia la care tu cat de cat te pricepeai, tocmai a reusit sa ia cea mai mare nota la examenul pe care tu tocmai l-ai picat, cum te simti ? Frustrat? Putin spus. Manios? Poate mai mult. Invidios? Foarte tare. Ce îi spui acum colegului care poate din intamplare e si pritenul tau? E greu sa fii foarte incantat de reusita lui cand te gandesti ca tu te mai intalnesti cu profu’ si la toamna... aiurea.
   Si totusi, hai, sa ne gandim cum sa scapam de aceasta boala numita invidie. E greu sa o ocolesti, nu poti sa o opresti, ea persista si nu iti da pace. Daca incerci sa fii doar fatarnic, nici asa nu o sa mearga si la un moment dat isi vor da seama cei din jurul tau si vei constata ca nu o sa te mai "bage in seama" si asta doare foarte tare.
   Ce e de facut? Sa incerci pentru inceput sa te bucuri de primele raze ale soarelui, apoi sa te bucuri cand vezi un copilas care iti zambeste, cand cineva iti spune "Multumesc" ca ai ajuatat-o sa urce cu bagajul in autobuz, cand persoana pentru care iti bate inima te intreaba daca poti sa îi imprumuti cd-ul cu 321. Ce concluzie putem sa tragem? Ca va trebui sa ne bucuram de toate lucrurile marunte care ni se intampla ca apoi, sa ne putem bucura de lucrurile mari din viata noastra, iar apoi, sa ne bucuram de reusita celor din jurul nostru.

   In toate, trebuie sa o luam de jos ca sa ajungem sus, sa urcam scarile treapta cu treapta si vom reusi. Atunci cand nu te poti bucura ca prietenul tau, in anumite domenii, e mai bun decat tine, inseamna ca esti egoist, si asta stim amandoi ca nu e bine. Acum ca stim, ce avem de facut, mai ramane doar sa aplicam.
   Haideţi sa ne incercam pe noi insine si sa vedem daca reusim... avem nevoie de putin curaj, indrazneala, vointa, si foarte multa demnitate!
   Hai sa nu mai fim falsi si sa ne iubim unii pe altii exact asa cum ne iubim pe noi insine, pentru ca stim ca daca spunem ca Îl iubim pe Dumnezeu si pe aproapele nostru nu, Domnul, spune in Biblie ca suntem niste mincinosi... suna urat dar, asta suntem, niste falsi.


   Hai sa fim ca El!!!

     Any Măieraşiu






 

Amin. Fie ca DRAGOSTEA SA sa ne ajute sa fim ca EL !
salut
imi place cum gindesti in aces esee sh sunt deacord cu tot ce ai sp !! chear asa sunt omenii din lumea acesta chear si eu nu in toate !!>)
Adăugat în 27/09/2009
Statistici
  • Vizualizări: 2255
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni