Cum să faci faţă ispitei
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Cine ar fi crezut că directorii executivi vor fi conduşi la poliţie în cătuşe, că păstorii spirituali îşi vor molesta oile, că politicienii îşi vor urmări tot mai mult propriile interese? Cum s-a ajuns aici? 

În fiecare caz s-a întâmplat pentru că:

1) cei implicati şi-au pierdut "compasul" moral;

2) la un moment dat au şovăit, spunând: "Toţi o fac, eu de ce să fiu mai prejos?";

3) pe măsură ce apetitul lor creştea, conştiinţa lor se eroda;

4) s-au înconjurat de oameni cu acelaşi sistem de valori sau pur şi simplu şi-au întors privirea de la adevăr.

"Însa eu nu voi face niciodată aceste lucruri." Poate; însă ce lucruri ai face? Ai ajuns la momentul testării valorilor după care operezi?

Citeşte următoarele cuvinte: "Ci fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuşi şi momit." Fii serios! Cu toţii suntem expusi anumitor gânduri şi impulsuri care, dacă nu sunt controlate de un caracter integru, ne pot distruge! Ce poţi face? Când losafat a trebuit să înfrunte un inamic prea puternic, s-a rugat: "Dumnezeul nostru, nu-i vei judeca Tu pe ei? Căci noi suntem fără putere înaintea acestei mari mulţimi, care înainteaza împotriva noastră, şi nu ştim ce să facem, dar ochii noştri sunt îndreptaţi spre Tine!" (2 Cronici 20:12)

Iosafat a înţeles următoarele lucruri:

a) prin puterile noastre, nu ne putem măsura cu inamicul;

b) poate că suntem mai luminaţi decât alţii, însă nu avem înca toate răspunsurile;

c) unele lucruri trebuie înmânate lui Dumnezeu spre rezolvare.

Există aici o lecţie pentru noi. Doar atunci când ne întoarcem spre Dumnezeu în slabiciunea noastră, puterea Lui este dezlegată să acţioneze în noi şi prin noi!

iti dau dreptate anonime
Si eu m-am crezut mare si tare in lupta cu pacatul.Acum mult timp am scris un eseu referitor la costul pacatelor.Am avut multe vizualizari si chiar si doua comentarii,amandoua favorabile.Dar am simtit ca ceva nu era perfect.N-am scris tot ce putea fi scris despre subiectul in cauza.Eseul l-am scris folosiindu-l pe fratele meu si prietenii sai drept cobai(el nu stie cuvantul si e legat de tot de lume).Dar totusi m-am simtit atras ca un magnet de o dorinta de a intelege pacatul si de a gasii o cale de a-l distruge.Pentru asta mi-am zis ca poate nu mi-ar strica sa experimentez pacatul in doze mici pe cont propriu.Vezi tu,eu n-am baut toata viata,n-am fumat niciodata(chiar inainte sa-mi fac botezul) am fost baiat cuminte all the way ,asa ca am considerat ca pot sa ma stapanesc(ca doar 1 pacat pe zi nu strica).Ei bine nu a fost asa.Am facut experimentul 3 luni si pot sa spun ca m-am degradat cat se poate de mult.Idei pentru un eseu n-am primit,mi-am pierdut din intelepciune,inteligenta,cunastinta,vorbire,comportament etc totul pentru ca am experimentat ce nu trebuie.M-am simtit ca si Adam si Eva in gradina edenului.Intr-un final am decis sa intrerup "proiectul stintific".Daca voi mai scrie vre-un articol legat de costul pacatului, am sa folosesc cobai, chiar daca poate nu o sa inteleg unele aspecte ale problemei pacatului.De la arhanghel 1984, am devenit oarecare.Dar poate-i mai bine asa.
Adăugat în 13/05/2009
cine se biruie pe el este mai tare decat cel ce biruie cetati
Cu pacatul nu e de jucat. satana este si el puternic; Domnul il poate birui dar noi santem slabi si sa nu uitam ca santem tarana.Numai stand aproape de Domnul vom putea iesi biruitori. Odata in putina mea intelepciune mi-am pus puterea cu el. M-a izbit asa de tare de si acum mai am sechele, am primit o lectie usturatoare si de atunci am invatat ca nu-i bine sa cochetezi cu pacatul.Ai grija dragul meu, pacatul este ca si curentul electric: numai o data te poti juca cu el si s-ar putea sa fie letal.
Adăugat în 21/01/2010
exista o solutie impotriva pacatului
E adevarat ca prin puterile noastre nu putem birui ispita,dar exista o solutie!! .In urma cu ceva timp am avut un vis ,din care am invatat ceva, eram intr-o incapere si eram linistita in pat si auzeam gemete si strigate de femei care erau molestate,violate si eu stateam linistita ca eram a Domnului Isus Hristos si deodata a venit la patul meu diavolul,era mare, puternic si negru de tot si m-a smuls sa ma duca in camera de tortura si am strigat tare ,eu sunt a Domnului Isus Hristos,nu te atinge de mine ,era foarte furios si cand l-am chemat pe Domnul Isus ,m-a lasat jos si a disparut.L-am biruit pe diavol in Numele lui Isus Hristos,nu va temeti de diavol si chemati numele Domnului Isus ,nu va rusinati de numele Lui,NUMAI IN NUMELE LUI VOM BIRUI ISPITA ,diavolul e crud e rau si urat,cine isi pierde credinta si se lasa de Domnul v-a fi batjocorit de el,pacatul este biruit de Domnul Isus Hristos,credeti in El si marturisiti-l in orice imprejurare si incredeti-va in El.E adevarat trebuie sa vedem pacatul, uneori sa il experimentam ca sa ii putem invata pe alti sa se fereasca de el si sa il ignore,Isus Hristos a devenit pacat tocmai ca sa ne inteleaga si sa ne salveze de la moarte.Pacatul inseamna moarte si chin vesnic.
Domnul fie laudat ca ne-a salvat.
Adăugat în 21/01/2010
Statistici
  • Vizualizări: 2396
  • Export PDF: 6
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 3
Opțiuni