Titluri acordate oamenilor muritori
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
    12345678910 0/10 X
"Sfintii parinti", "Prea Sfintitul", "Inalt Prea Sfintitul", "Prea Fericitul", "Sanctitatea Sa", "Urmasul lui Petru", "Infailibilul", "Dumnezeu pe pamant", "Imparatul imparatilor".
Cardinalul Bellarmin zice: "Orice nume pe care Sfanta Scriptura il da lui Hristos, apartine cu tot dreptul si lui Papa." Papa Leo XII-lea, s-a lasat sa fie numit "Domnul Dumnezeul nostru." Din publicatia "Catholic National din luna iulie 1895: "Papa este nu numai singurul reprezentant al lui Isus Hristos, ci el este Insusi Isus Hristos, ascuns sub valul carnii."
In privinta iertarii, catehismul catolic al lui Joseph Devarbe zice la pagina 279: "Preotul iarta pacatele in realitate si intr-adevar in virtutea puterii date lui de catre Hristos. Exemple sunt multe pentru cine cauta: Matei 7:7. Satana a fost alungat din cer pentru ca: "... Zicea in inima sa:... "Ma voi sui pe varful norilor, voi fi ca cel Prea Inalt." Isaia 14:12-14. Exista o asemanare orbitoare intre declaratiile preotilor in general si ale lui Satana. Microbul este comun si se numeste: "Mandria, gelozia si poftirea." Biblia spune despre asemenea muritori de rand, urmatoarele: "... Avea(u) o gura care vorbea cu trufie" si... El va rosti vorbe de hula impotriva Celui Prea Inalt..." Daniel 7:8 u.p. si vers. 25. p.p. Definita biblica a hulei sau blasfemiei, este comusa din doua lucruri:
a) Un om pretinzand a fi Dumnezeu
b) Un om pretinzand a avea puterea de a ierta
In declaratiile de mai sus, se vede implinirea literala a profetiei. Cei ce isi aroga asemenea prerogative ce apartine numai lui Isus Hristos, (1 Tim. 2:5; Evrei 10:19-22; 2 Tes. 2:4) ar trebui sa dea inapoi si sa se pocaiasca in sac si cenusa. Declaratiile belicoase si bombastice (agresive si indraznete) ale clerului (preotilor) sunt taxate de Biblie ca: "O profanare a CORTULUI CERESC, o profanare a Legii Divine sau a eficacitatii jertfei de rascumparare a lui Isus Hristos. 1 Ioan 2:2.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1525
  • Export PDF: 6
Opțiuni