Nu îţi vinde clipele
Autor: Vasile Malinas  |  Album: fara album  |  Tematica: Meditatii
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Nu îţi vinde clipele

Cu siguranţă că ai fost într-o piaţă, cel puţin o dată. Acolo se vinde şi se cumpără. Cel ce vrea să vândă şi cel care vrea să cumpere se întâlnesc acolo cel mai des.

Viaţa noastră este, de cele mai multe ori, un produs de piaţa: un produs care se poate vinde şi se poate cumpăra. Devenim ceea ce noi alegem. De fapt, acolo, în piaţă, poţi testa valoarea unui produs, ceea ce vrem să vindem şi ceea ce cumpărăm pentru noi.

De cele mai multe ori, cei care fac piaţa pot şi ştiu cel mai bine care este produsul săptămânii, care se vinde cel mai bine şi, bineînţeles, la ce preţ. Lucrurile scumpe sunt rare; piaţa de zi cu zi ne rezervă doar cele trebuincioase, valorile nu sunt atât de vizibile.

Şi, totuşi, viaţa noastra este, de cele mai multe ori, un produs de piaţă. Atunci când sufletul este gol de singurătate, de lipsa unei înţelegeri de cei de lângă tine, sătul de promisiuni neîmplinite… Atunci, parcă ai dori să cumperi, cu ultimii bani din buzunar, produsul ideal, pentru a satisface lipsa, golul din magazia sufletului.

Există oameni cărora valorile materiale nu le pot completa lipsurile sufletesti şi spirituale. Ar fi dispuşi să dea totul, pentru a cumpăra ceva pentru suflet, ceva care să le aline singuratatea şi să le menţină speranţa în ziua de mâine. În care piaţă, din care oraş şi la cine există marfa ACEASTA?

Nu totdeauna valorile care se văd pe mesele din piaţă pot să ne ajute să rezolvăm orice lipsă; exista lucruri care nu sunt compatibile cu materia.

Am observat oameni care sunt dispuşi să vândă orice, au mereu gândul îndreptat spre a fi în continuă mişcare, să cumpere şi să vândă. Unii chiar trăiesc din acest proces. De fapt, piaţa este pentru aşa ceva: să cumperi cât mai ieftin şi să vinzi cel mai scump. Aşa cred cei mai mulţi că se vor realiza şi, momentan, aşa se vede. Există chiar o vorbă, pe care poate ai auzit-o şi tu, cititorule: “acolo, în piaţa, se înşeală oamenii"! Să fie oare adevărat? Ca şi în piaţa de zi cu zi, există şi în "piaţa sufletului" un anume produs care este căutat cel mai mult şi are pretul cel mai mare? Este cineva interesat de a ridica preţul zilnic al acestui produs. Oamenii îşi vând clipele pentru orice. Nu contează cui, ci doar să câştige cât mai mult.

Sunt oare şi eu un produs de piaţă? Am şi eu aceeaşi concepţie despre produsele spirituale, ca şi cei din piaţa de zi cu zi? Poate ar fi bine să se deschidă o piaţă şi pentru lipsurile sufetului, pentru lipsurile de caracter, pentru lipsurile din aşa-zisele ”familii moderne“, pentru lipsurile bunului gust, ale bunului simţ, pentru lipsurile copiilor către parinţi şi lipsurile părinţilor pentru copiii lor.

Cred că preţul pieţei ar fi enorm!!! Comerciantul care ar deschide acesta piaţă ar deveni miliardar. Dar, ce zici, prietene, dacă, în piaţa sufletului, ai găsi PACEA de care ai nevoie… Ce zici, cât ar valora o clipă de ÎNŢELEGERE? Oare care ar fi valoarea unei clipe de BUCURIE adevărată? La ce cotă ar ajuge oare VIAŢA - valoarea vieţii?… Nu mai pot să vorbesc despre VEŞNICIE… Ce coadă ar fi acolo! Câte kilograme ar cere fiecare cumpărător!!!

Am trecut prin piaţă astăzi… piaţa unde se poate cumpăra tot ce ai nevoie pentru suflet. Acolo nu există cântare, nu este inventar, încă; produsele sunt la liber. Poţi găsi ceea ce te interesează cel mai mult. Nu îţi vinde clipele din viaţa acesta pe nimicuri!!!

Fiecare clipă păstrată şi nevândută se va schimba mâine în stele de diamant, care vor străluci o veşnicie!!! Fiecare clipă câştigată pentru veşnicie astăzi, va deveni mâine o parte din coroana ta. Viaţa ta şi viaţa mea nu trebuie să devina un produs de piaţă ieftină. NU! Vieţile noastre au fost cumpărate de urmările neascultării şi răscumparate prin cel mai scump preţ care s-a plătit vreodata pe acest pământ, şi nu numai pe pământ. Cel mai mare preţ plătit în univers: ISUS şi GOLGOTA!!!

Cineva a plătit valoarea mea şi valoarea întregii omeniri. Suntem, fiecare dintre noi, un produs al Marelui Negustor, care ştie să câştige totdeauna. Nu din ceea ce noi suntem, ci din ceea ce noi vom alege. Cum poţi să te vinzi pe tine mai departe, când tu deja aparţii cuiva? Cum poţi să spui şi să faci ceea ce toată lumea face, pretinzând că tu eşti stăpânul tău personal?

Astăzi există încă o şansă pentru sufletul tău şi pentru sufletul meu, o şansă în care trebuie să credem.

"Şi Duhul şi Mireasa zic: "Vino!" si cine aude, sa zica: "Vino!" si celui ce îi este sete, sa vina; cine vrea, sa ia apa vietii fara plata!"

Se pot procura încă multe lucruri pentru magazia sufletului, piaţa este deschisă. Nu risipi nimic din ceea ce eşti, din ceea ce ai primit sau din ceea ce ţi s-a dăruit!

Eşti o valoare în univers, eşti unicat!!!

Cum ai putea să te vinzi???

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2321
  • Export PDF: 3
  • Recomandări email: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni