VIEŢI TRANSFORMATE
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
    12345678910 0/10 X
MARIA MORARIU
- fostă bibliotecară la Universitate


"De azi înainte, vom merge împreună. TU eşti proprietarul vieţii mele, eu sunt chiriaşul."

Maria Morariu era bibliotecară la Universitatea de Vest din Timişoara, în urmă cu câţiva ani. Era nepocăită, divorţată, deziluzionata, fără rost pe lume.

A încercat şi ştiinţe oculte - radiestezie, New Age, curente filozofice, training autogen. Doar ca să îşi găsească pacea sufletului şi sensul în viaţă. Dar n-a găsit nimic şi a fost tot mai goală şi pustie în suflet.

Chiar dacă şi la acele întâlniri oculte, totul începea cu rugăciunea Tatăl nostru, şi-a dat seama că ceea ce se petrecea acolo nu era în regulă. "Asta este una dintre strategiile Satanei - să-ţi prezinte o informaţie în care 20% este adevăr, DAR 80% este minciună" concluzionează Maria acum, după ce a cunoscut ADEVARUL 100%.

A căutat în biserici, în mănăstiri, un îndrumător, o cale... Până la urmă a găsit CALEA - pe Domnul Isus Cristos.

În biserică nu lipsea de la nici o liturghie, ţinea posturile, dar lipsea ceva... Acest ceva i-a fost oferit de Dumnezeu prin emisiunile de la Radio Vocea Evangheliei.

La un moment dat, a descoperit Radio Vocea Evangheliei. Asculta în fiecare seară, de câte ori era posibil, emisiunile de la Radio. "M-au ajutat enorm de mult. Aveam atât de acută şi adânca nevoie de a înţelege Biblia pe măsura minţii mele" spune Maria.

Mergea la catedrală, dar nu înţelegea Biblia şi se simţea tratată ca la "coada la carne": hai repede, următorul.

De la Radio a înţeles ce înseamnă NAŞTERE DIN NOU, care este de fapt esenţa Evangheliei. "Până nu am înţeles acest lucru, eram doar un "împlinitor de ritualuri" dar nu cunoşteam şi nu înţelegeam esenţa" îşi aminteşte ea.

"O emisiune care m-a marcat foarte mult, vorbea despre trăirea împreună cu Cristos. Se spunea: "După ce Cristos intră în viaţa ta, Îl inviţi în sufragerie, în primul rând. Apoi în bibliotecă, sa vadă ce cărţi citeşti şi cu ce îţi umpli mintea, apoi în atelier, să vadă ce lucrezi... DAR, în cămară... acolo unde sunt lucrurile pe care numai tu le ştii şi pe care nu vrei să le vadă alţii... nu-L laşi să intre. Doar tu ţii cheia de acolo.

Şi atunci provocarea era: ori Îl iei pe Isus cu tine şi la prieteni, să vadă ce prieteni ai tu, şi în serile de discotecă sau în baruri, să vadă unde mergi tu, ORI ÎL DUCI CU TINE PESTE TOT, ORI NU-L DUCI.

Isus spunea: "Pentru asta am venit, pentru păcătos. Dă-mi tu cheile de la cămarile ascunse ale sufletului şi ale vieţii tale şi EU voi face curăţenie."

"În acel moment, fiind singură acasă şi ascultând radio, m-am pus pe genunchi şi am spus: "Doamne, eu din aceasta clipă vreau să-mi dau toată viaţa în mâinile tale, şi de acum încolo oriunde voi merge, fie că este zi sau noapte, fie că este servici sau prieteni, oriunde aş locui, noi doi VOM MERGE ÎMPREUNă. TU EŞTI PROPRIETARUL VIEŢII MELE, EU SUNT CHIRIAŞUL" a hotărât Maria.

La început, prietenii au criticat-o: "Ce-ai păţit, te-ai prostit, ţi-ai pierdut minţile, devii obtuză, rigidă, bigotă? Cum se poate aşa ceva?" Atunci s-au rupt prietenii vechi de 20 de ani, deoarece prietenii şi prietenele nu i-au putut înţelege alegerea.

Aceasta a însemnat izolare de prieteni, în prima fază.

Într-o seară de vineri, a ascultat un interviu cu grupul Omega. Maria era singura acasă, confuză, fără speranţă. A auzit invitaţia din timpul interviului : "Veniţi mâine - sâmbătă - la concertul grupului OMEGA, la grădina de vară." Şi Maria a venit.

Sâmbăta, la concert, s-a spus în continuare: veniţi mâine, duminică, la biserică. Şi Maria a venit şi acolo. S-a predat Domnului, a urmat cursurile Seminarului Teologic, apoi Domnul a chemat-o în lucrare.

A lăsat imediat postul calduţ şi frumuşel de bibliotecară la Biblioteca Centrală a celei mai mari Universităţi din Vestul României, şi a plecat să urmeze chemarea Domnului.

Unde? În Israel. În Israel, DAR!!! în zona arabă. Era într-un spital arab din Bethleem când se dădeau luptele crâncene de la Biserica Naşterii Domnului. A fost evacuată, împreuna cu tot spitalul. Chemarea ei este pentru ARABII necreştini din Israel. Dacă vă puteţi închipui atâta curaj.

Domnul a hotărât ca Maria să fie chemată prin intermediul acestor emisiuni. Poate pentru că – aşa cum spune în Proverbe - cum răspunde în apă faţa omului feţei omului, aşa răspunde sufletul omului sufletului omului. Şi Duhul Sfânt a atins coarda care trebuia din sufletul şi mintea Mariei.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2151
  • Export PDF: 5
Opțiuni