Nimeni nu mă iubeşte!
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
    12345678910 0/10 X
Mulţi oameni gândesc în acest mod. Şi aceasta deşi se vorbeşte mult şi există destule manifestări de dragoste în jurul lor. Dacă eşti tu unul dintre acei care cred că nimeni nu îi iubeşte, este poate consecinţa faptului că ai crezut prea uşor vorbele aruncate în vânt, ieftine şi fără nici o acoperire şi te-ai "ars" deseori, încât acum eşti gata să strigi "nimeni nu mă iubeşte!"

Probabil că ai avut un prieten sau o prietenă în care te-ai încrezut dar care nu au avut nici maturitatea şi nici caracterul să stea alături de tine când prima licărire romantică s-a stins. Sau poate ai avut nevoie de cineva care să te asculte , dar prietenul, vecinul ori consilierul la care ai apelat nu au dovedit că merită încrederea ta.

Unii strigă ,,nimeni nu mă iubeşte" după ce propile lor familii i-au brutalizat şi i-au alungat.

Din păcate, chipul zâmbitor de pe afişul sub care este scris ,,Dumnezeu te iubeşte" îţi aminteşte prea mult de superficialitatea în relaţiile care te-au rănit altădată. Este şi Dumnezeu la fel? Mă iubeşte cu adevărat cineva? Este cineva în anturajul tău care să ştie să iubească cu o dragoste adevărată? Dar, cum ar trebui să arate dragostea, de fapt?

Dragostea Lui Dumnezeu-de care avem nevoie este aceea dragoste pe care dacă o a, eşti obligatoriu să o împărtăşeşti cu alţii-ea este descrisă în 1 Corinteni 13:4-8 şi este definită în felul următor: ,,Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă; dragostea nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte le rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată".

Biblia ne spune în 1 Ioan 4:8 că "Dumnezeu este dragoste", aşa că putem citi pasajul citat mai sus în felul următor:

"Dumnezeu este îndelung răbdător, Dumnezeu este plin de bunătate, Dumnezeu nu pizmuieşte...".

Uită acel zâmbet de pe afiş şi învaţă cum iubeşte Dumnezeu cu adevărat!

Pasul următor, încearcă să înlocuieşti cuvântul ,,dragoste" cu propriul tău nume. Se poate spune despre tine că eşti răbdător, că eşti plin de bunătate, că nu te umfli niciodată de mândrie, că nu te gândeşti la rău şi că în toate acestea nu vei falimenta! Un proverb, plin de adevăr, spune: "Omul care are prieteni trebuie să fie prietenos el însuşi..." S-ar putea ca acesta să fie motivul pentru care nimeni nu te iubeşte ? Probabil că tu însuţi nu ştii cum să fii prieten, cum să iubeşti.

În 1 Corinteni 13:4-8 este scrisă definiţia pe care Dumnezeu o dă dragostei. Este singurul fel de dragoste pe care El îl oferă; conţine tot ce este necesar; spune totul.

Doar o mică remarcă trebuie făcută după o privire de ansamblu a definiţiei dragostei, şi anume că, dragostea nu se bucură de nelegiuire ci se bucură de adevăr. Adevărul înseamnă a sta drept, chiar dacă uneori supără.

Dragostea nu poate fi în opoziţie cu adevărul lui Dumnezeu. Mai degrabă îl completează.

D.W.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2216
  • Export PDF: 4
Opțiuni