O săgeată de foc
Autor: Friedhelm König  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
    12345678910 0/10 X
Episcopul englez John Taylor Smith, care era şi duhovnic militar al armatei britanice, a vorbit odată într-o biserică mare asupra textului din Ev. Ioan 3:7: „Trebuie să vă naşteţi din nou". La sfîrşitul predicii sale a rezumat încă o dată totul şi a spus: „Dragul meu prieten, naşterea din nou n-o poţi înlocui cu nimic, dar chiar cu nimic! Tu poţi fi membru al unei biserici, chiar al unei biserici mari, ca aceea din care fac şi eu parte, venerabila fracţiune catolici-zantă a bisericii anglicane, însă calitatea de membru a unei biserici nu înseamnă că eşti născut din nou! Isus spune clar: »Dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea împărăţia lui Dumnezeu.«" (Ev. Ioan 3:3) în timp ce ţinea braţul sting întins arătînd spre preot, el continuă: „Poţi fi chiar şi preot ca prietenul meu de aici de lîngă mine, şi totuşi să nu fii născut din nou. Căci Isus spune: »Dacă un om nu se naşte din nou, NU poate vedea împărăţia lui Dumnezeu.«" La dreapta episcopului stătea preşedintele prezbiteriului pe înaltul său scaun. Vorbitorul întinse mîna direct spre el şi zise: „Tu poţi să fii chiar aici, ca prietenul meu, preşedintele prezbiteriului, şi totuşi să nu fii născut din nou! Isus însă spune: »Dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea împărăţia lui Dumnezeu!*" Şi cu aceasta predica sa despre naşterea din nou luă sfîrşit.

La scurt timp după aceasta, primi o scrisoare de la preşedintele prezbiteriului, în care acesta îi scrie: „Mult stimate episcop! Mesajul lui Dumnezeu prin dumneavoastră mi-a pătruns inima. De peste treizeci de ani îndeplinesc funcţii bisericeşti, dar niciodată n-am trăit bucuria naşterii din nou. Niciodată n-am ştiut nimic despre aceasta. Partea mea a fost, să-mi îndeplinesc cu stricteţe serviciul conform cerinţelor regulamentului bisericesc. Eu însă nu ştiam care este realitatea cu mine. Cînd însă dumneavoastră aţi arătat cu mîna direct spre mine şi aţi spus: »Tu poţi să fii chiar şi preşedintele prezbiteriului şi să nu fii născut din nou...«, atunci am înţeles clar unde se găsea răul fundamental. Eu n-am trăit niciodată naşterea din nou". Din seara aceea, relatase el în continuare, se simţea nefericit şi ticălos. Şi predica îi produsese o nelinişte atît de mare în starea lui sufletească, încît îi tulburase pînă şi somnul, îi spuse în scrisoare episcopului că doreşte să aibă cu el o discuţie între patru ochi.

La această propunere, episcopul John Taylor Smith a fost dispus să aibă o asemenea convorbire. Au citit împreună Cuvîntul lui Dumnezeu şi în scurt timp amîndoi au căzut în genunchi în rugăciune. Cel întîlnit de „săgeata de foc" a Cuvîntului lui Dumnezeu şi-a luat locul înaintea lui Dumnezeu ca un biet păcătos pierdut şi şi-a pus încrederea numai în Isus, care devenise Domnul şi Mîntuitorul său. Ca unul care era născut din nou, se ridică din îngenunchere mulţumind şi lăudînd din toată inima pe Dumnezeu.

Din nefericire, sunt mulţi oameni care se numesc creştini, dar în realitate sunt creştini numai pe hîrtie. Ei îşi bazează speranţa mîntuirii lor pe hîrtiile şi documentele lor creştine, de parcă în faţa unui D-- .inezeu Preasfînt certificatul de botez sau ceva asemănător ar fi de ajuns, însă nici botezul, nici apartenenţa la vreo biserică sau confesiune nu mîntuieşte pe oameni! Isus spune: „Dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea împărăţia lui Dumnezeu". Da, este vorba despre o întoarcere hotărîtoare şi o naştere din nou. Atît profesorul D. Karl Heim cît şi mulţi alţi vestitori ai Evangheliei au avut o dorinţă serioasă de a trezi suflete din somnul siguranţei aparente.

Să dea Domnul ca tot mai multe „săgeţi de foc" de felul acesta să fie aruncate în scopul amintit. Citeşte Cuvîntul lui Dumnezeu! El vrea să verifice pe fiecare om şi să-l apere de siguranţa de sine ce duce la moarte. „Nu este Cuvîntul Meu ca un foc, zice Domnul, şi ca un ciocan care sfărîmă stînca?" (Ieremia 23:29).
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2363
  • Export PDF: 1
Opțiuni