De tine este vorba
Autor: Friedhelm König  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
    12345678910 0/10 X

Ştiai că numele tău este scris în Biblie? Ţi se pare neverosimil? Totuşi el stă scris. Numele tău stă scris în Biblie în mod sigur, incontestabil.

Mai întîi doresc să-ţi spun ce anume nu stă scris în Biblie. Numele tău civil cu care eşti trecut în cartea de telefoane sau la fişierul biroului de evidenţă a populaţiei. Nu, acesta nu stă scris acolo. Aici tu ai dreptate. Dar aceasta nici nu-i aşa de grav. Pe drept cuvînt ai privi cu îndoială, că în 2.000 de ani n-au mai fost şi alţii care s-au numit ca şi tine. Poate că au fost o sută sau cinci sute, sau poate mai mulţi care au purtat acelaşi nume. Care dintre atîţia se referă la tine? Întreaga bucurie că numele tău se află scris în Biblie s-ar spulbera într-o clipă.

Numele tău civil ca Horia Popescu, sau Irina Mihăiescu, nu este amintit nici măcar o singură dată în Biblie. Şi totuşi, numele tău stă scris acolo! Da, nu poate fi nici o îndoială asupra acestui fapt. Şi acest nume, fie că-ţi place sau nu, fie că-ţi pare demodat sau nu, acest nume sună: „Păcătos". Dar acum, atenţie! Biblia spune despre Isus Cristos ceva minunat: „Omul acesta primeşte pe păcătoşi" (Ev. Luca 15:2).

Acesta este un nume cum nici nu poate fi un altul mai clar şi mai potrivit. Niciunul nu poate spune că „acest nume nu mi se potriveşte!" Ba da, şi cum se mai potriveşte! Şi cît de uşor este de înţeles! Nu poţi să-ţi închipui nimic altceva prin aceasta, decît un suflet care trebuie să meargă la pier/are, pentru că stă sub mînia lui Dumnezeu.

Chiar acesta este şi cazul tău! În felul acesta stă scris numele tău în Biblie. Acest fapt este clar şi neîndoielnic.

Ce faci tu cînd vrei să intri într-o casă? Suni sau baţi la uşă. Uşa se deschide iar tu intri. Aici nu-i nimic greu sau neclar. Orice copil poate face acest lucru. Exact aşa poţi să faci şi tu acum. Du-te şi bate la uşa Mîntuitorului tău! El îţi deschide. El te primeşte şi eşti primit ca un copil al lui Dumnezeu. Aceasta este totul. Împotriva acestui lucru nici Satana nu poate spune nimic. Şi chiar dacă Satana îţi şopteşte că eşti prea rău pentru a merge la Isus şi că întîi trebuie să te faci mai bun, căci eşti doar un păcătos, atunci el îţi face un serviciu fără să vrea, căci tu ai voie să te aşezi sub Sfîntul Cuvînt al lui Dumnezeu, care spune despre Isus Cristos: „Omul acesta primeşte pe păcătoşi...". El nu te alungă. Nu, de mii de ori nu! El te primeşte!

Desigur că ai auzit despre problemele rasiale din Africa sau din alte părţi. Acolo, unele restaurante, autobuze şi tramvaie sunt special numai pentru albi. Negrii n-au voie să păşească în ele. Pentru ei, sunt localuri anume. Hai să luăm odată lucrurile în ordine inversă. Să zicem că te afli într-o călătorie prin centrul Africii. Ai ajuns într-unul din multele oraşe noi de acolo. După o călătorie obositoare, cauţi un adăpost pentru înnoptare. Rătăceşti prin oraş. Picioarele îţi sunt grele ca plumbul. Peste tot la hoteluri vezi anunţul: „Numai pentru negri!" Afară se laşa întuneric. Eşti frînt de oboseală, iar setea te chinuieşte. După ore în şir de căutare, te mai tîrăşti cum poţi pînă la hotelul următor, şi dintr-o dată vezi o placă indicatoare scrisă cu litere mari: „Aici se primesc albi". Ce ai de făcut? Stupidă întrebare! Nu-i aşa că intri imediat înăuntru? Îţi vei zice: „Casa este pentru mine!" Cît de fatal ar fi, dacă la placa indicatoare ar fi însemnate o serie de nume, iar numele tău nu s-ar găsi scris printre ele! Ce bine că acolo stă scris simplu „albi", şi acest cuvînt este pe deplin îndeajuns. Tu cauţi un adăpost, şi aici este unul pentru albi. De tine este vorba! Fără îndoială! S-ar fi potrivit pentru tine o altă placă indicatoare deasupra uşii?

Tot aşa de simplă este şi Evanghelia. „Păcătos" - de tine este vorba! Tu poţi intra prin uşa acestei invitaţii: „Omul acesta, primeşte pe păcătoşi!"

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2799
  • Export PDF: 2
  • Recomandări email: 2
Opțiuni