Înlocuitorul de bună voie
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
    12345678910 0/10 X
„Cristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi.”
Galateni 3:13


Un vizitator, care se plimba într-o zi într-un cimitir, observă pe un om, care era ocupat cu sădirea unor flori pe un mormânt. Săditorul de flori fu întrebat:

"Este fiul dumitale care e îngropat aici?"
"Nu." Răspunse omul.
"Este poate fratele dumitale sau vreo rudă a dumitale?"
"Nu! Nu!"

După ce lăsase o scândurică pe care o ţinuse în mâna, omul răspunse: "Ei bine, iţi voi istorisi povestea acestui mormânt:

Când izbucni războiul, am fost chemat şi eu la mobilizare. Eram sărac, aveam o soţie bolnavă şi şapte copii. Cu toate acestea m-am văzut silit să-i părăsesc, deoarece nu aveam bani să plătesc un înlocuitor, aşa cum mi-ar fi îngăduit pe atunci legea. Mă pregăteam deci de plecare, părăsind familia pentru a merge la război contra inamicului. În preziua plecării, veni la mine un tânăr, pe care-l cunoşteam şi îmi zise: “Dumneata ai o familie numeroasă, eu sunt singur. Voi pleca în locul dumitale". Şi plecă în adevăr în locul meu. Într-o luptă crâncenă fu rănit şi fu adus la spital. După lungi suferinţe muri şi fu îngropat aici. De atunci doream arzător să văd mormântul său .În vederea acestui scop am economisit atâţia bani cât am putut şi ieri am sosit. Abia astăzi am reuşit să descopăr locul unde se odihneşte."

În timp ce omul istorisea aceste lucruri ochii i se umplură de lacrimi. Lua scândurica pe care o lăsase jos şi o înfipse în pământ, la căpătâiul mormântului. Sub numele soldatului fură scrise şi următoarele cuvinte: A murit pentru mine.

Este UNUL, despre care, ca şi despre soldatul de mai sus, putem spune: "A murit pentru mine!" Este vorba de Acela care şi-a dat viaţa Sa pentru lumea întreagă, pentru noi, nu pe un câmp de bătaie, ci pe o cruce pe care a fost răstignit ca un răufăcător.

Nu pentru a ne scăpa de vreo înrolare la oaste ci pentru a ne scăpa de blestemul păcatului, de osânda veşnică.

Este Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, despre care Scriptura zice ca a fost " străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El, şi prin rănile Lui Suntem tămăduiţi" (Isaia 53:5).

Isus s-a dat de bunăvoie să moară ca înlocuitor pentru noi şi aceasta înainte ca noi să ne fi exprimat dorinţa. Isus a oferit şi Dumnezeu a primit această înlocuire, şi El, nevinovatul, Isus, a murit pentru păcătoşi.

Ioan 3:16 „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică”.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1479
  • Export PDF: 3
Opțiuni