Foarte bine lustruit
Autor: Friedhelm König  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
    12345678910 0/10 X
La cunoscutul cabinet de figurine de ceară a doamnei Tussaud, pe treptele de la intrare, se putea vedea un poliţist englez stînd în picioare. Unii chiar au vrut să vorbească cu el şi să-l întrebe pe unde poate să meargă mai departe, însă abia atunci observară că el este făcut din ceară. Atît de natural, uimitor de natural părea, de parcă ar fi fost într-adevăr un Bobby englez. Era doar asemănare exterioară.

M-am dus prin toate camerele acelei expoziţii curioase. Pretutindeni acelaşi tablou: personalităţi renumite de toate nuanţele, regi şi conducători de oşti, politicieni, oameni de artă şi de ştiinţă. Neverosimilă această asemănare! De asemenea, incredibil de tăcuţi deveneau mulţi vizitatori

Îndată ce intrau în această expoziţie. Ţi-ar fi venit să crezi că unii se vor amuza. Dar nu. Majoritatea devin foarte tăcuţi. Rămîn muţi. Aceste figurine au un efect apăsător, paralizant chiar. Ele sunt fără viaţă. Numai măsurile exterioare corespund.

Cît de mulţi oameni din zilele noastre se ostenesc pentru a avea o măsură exterioară, o haină creştină, o formă creştină pe din afară! Este de speriat cîtă aparenţă ne înconjoară astăzi!

Johannes Busch a spus odată: „Cine nu este roşu, este roşiatic, iar cine nu este creştin, este creştinesc". Cîtă dreptate a avut cu aceasta! Tocmai aceasta este nevoia în bisericile noastre, este nevoia poporului nostru, chiar şi pentru întreaga noastră - aşa zisă - tară creştinească. La noi există un creştinism fără Cristos. Aici este religie, dar lipseşte viaţa. Există forme religioase, dar nu este putere. Sunt mulţi oameni creştini cu pregătire, însă aşa de puţini care mărturisesc cu curaj. Există aşa de multe concepţii spongioase, însă aşa puţini bărbaţi care să stea pe terenul stîncos al propovăduirii biblice. Da, aceasta este situaţia reală, ceea ce produce confuzie în zilele noastre, căci însuşi răul se învăluie în fasoane creştineşti. Cum se potrivesc de bine cuvintele Scripturii pentru timpul nostru: „Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrînaţi, neîmblînziţi, neiubitori de bine, vînzători, obraznici, îngîmfaţi; iubitori mai mult de plăceri decît iubitori de Dumnezeu; avînd doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceştia" (2 Timotei 3:1-5).

De aceea ţine minte că numai acela este creştin care a primit de la Domnul Isus o viaţă nouă. Şi tu trebuie să-l recunoşti pe Isus ca Domn al vieţii tale. Doar numele de creştin, asemănarea şi forma, nu au nici o valoare.

Este precum automobilul care este lustruit la perfecţie. Motorul este nou, ca scos din cutie. Cauciucurile, f rinele sunt în perfectă regulă. Chiar şi cheia este în contact, dar îi lipseşte benzina în rezervor, lipseşte carburantul. Cu acest automobil poţi să cobori cel mult la vale, dar va veni în mod sigur momentul cînd nu mai poţi face nimic cu el şi vei trăi o surpriză neplăcută. O, cît sunt de mulţi aceia -vorbind în pilda aceasta - care nu au carburant! Ei călătoresc comod, dar pe drumul larg care duce la pierzare. Direcţia însă este falsă. Toţi vor ajunge la o ţintă pe care n-au aşteptat-o.

Cine numără oştirea creştinilor cu certificat de botez care gîndesc că pot prezenta Dumnezeului Sfînt un astfel de document creştinesc? Şi cine poate număra mulţimea creştinilor de ocazie? La botez, la confirmaţie, la căsătorie, atunci da, le poţi vedea maşinile parcate în faţa bisericii. De asemenea, forţaţi de împrejurări, îi poţi vedea şi la capela de la cimitir. Cu cîtă aparenţă creştină se înconjoară astăzi lumea! Calea largă care duce la pierzare veşnică are în realitate un trotuar lat cu faţadă creştină. Are un nume, îşi păstrează simbolul, dar lipseşte viaţa. Despre un astfel de creştin, Biblia spune: „... Îţi merge numele că trăieşti, dar eşti mort" (Apocalipsa 3:1), şi „avînd doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea..." (2 Timotei 3:5).

Cercetează-te dacă ai viaţă din Dumnezeu, sau doar o formă de evlavie, o formă moartă, şi gîndeşte-te că doar cu torentul apei sunt duşi şi peştii morţi. De ceea ce ai tu nevoie, este viaţa din Dumnezeu.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1538
  • Export PDF: 1
Opțiuni