Creierul unora, calculatorul altora şi eternitatea?
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
    12345678910 0/10 X

Să fie scenariu SF sau realitate? Viaţa eternă ar putea deveni realitate peste numai câteva zeci de ani. Suportul nu va mai fi actualul corp, ci un hard-disk de computer, este ideea facută de un cercetător. Soluţia prevăzută de acesta este simplă, în principiu: conţinutul creierului va putea fi descărcat într-un computer şi vom putea trăi mai departe.

"Este destul de realist să ne aşteptăm ca în jurul anului 2050 să existe posibilitatea încărcării conţinutului unui creier într-un computer şi astfel moartea nu va mai fi o problemă", a prezis Ian Pearson, şeful unităţii de futurologie de la British Telecom, citat de "The Observer".

"Această tehnică va costa însă foarte mult şi va rămâne rezervată celor bogaţi cel puţin încă 20 de ani după apariţia ei. Daca sunteţi săraci, va trebui în mod sigur să aşteptaţi până în 2075 sau 2080, pentru ca ea să devină ceva mai accesibilă", a adaugat el. Aceste maşini cu emoţii ar putea avea aplicaţii în aviaţie, unde, de exemplu, calculatoarele de bord nu vor fi atât de "speriate" de perspectiva unei prăbuşiri şi le va determina să facă tot posibilul să ducă avionul cu bine la destinaţie.

Putem presupune că visele cercetătorului se vor împlini. Limitat. De un singur lucru a uitat britanicul sau l-a omis: viaţa veşnică nu depinde nici de creierul nostru, nici de computer. Motivele? Eternitatea umană, în altă formă, desigur, va intra "în funcţiune" după Judecata Domnului, potrivit Sfintei Cărţi, Biblia, eveniment unde nu creierul conteaza, ci inima.

În al 2-lea rând, e puţin probabil să credem că aceste maşinării, calculatoarele, vor ţine o veşnicie. Trebuie doar un virus "serios" şi eternitatea înseamnă viaţă la lada de gunoi!

Cătălin Dupu

www.catalindupu.4t.com

Ian Pearson nu are habar nici de complexitatea creierului uman, nici de ce este, in fapt, un computer Daca ar avea, nu ar face astfel de declaratii penibile pentru un cercetator! Astfel de declaratii are dreptul sa faca doar un vraci analfabet dintr-un trib african!
Adăugat în 29/01/2008
Statistici
  • Vizualizări: 1818
  • Export PDF: 5
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
Opțiuni