"Umblăm prin credinţă, nu prin vedere" (2 Corinteni 5:7)
Autor: Posted by: Daniel Ioan Notar  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de danielnotar in 23/12/2012
    12345678910 0/10 X
"Umblăm prin credinţă, nu prin vedere" (2 Corinteni 5:7)

 

 MERGI PRIN CREDINŢĂ SI TRECI LA FAPTE !
"Umblăm prin credinţă, nu prin vedere" (2 Corinteni 5:7)
Nu că nu ştii, dar uiţi mereu şi trebuie să ţi se aducă aminte: Dumnezeu te poate folosi! Da, acelaşi Dumnezeu care a lucrat prin Moise şi Estera, Debora şi Pavel lucrează astăzi prin oameni imperfecţi cum eşti tu. El îţi poate aduce victoria în locul înfrângerii şi poate transforma umilirea din ultimul an în sărbătoarea de anul acesta. Toţi marii oameni din Biblie care au realizat ceva, au avut un lucru în comun: erau oameni obişnuiţi care şi-au asumat riscuri ascultându-L pe Dumnezeu, care au crezut în El şi care au ajuns să facă lucruri uimitoare.
Îti poti imagina cum e să fii în locul lui Moise? Dumnezeu l-a folosit ca să sece Marea Roşie, să măture armata egipteană, să primească Cele zece porunci pe Muntele Sinai şi să hrănească milioane de evrei în fiecare zi în pustie. Ţi-ar plăcea să urmezi un astfel de om? Poate numai gândul acesta l-a zguduit pe losua până în străfundul inimii. Dar Dumnezeu l-a liniştit: "Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise" (losua 1:5). Odată ce a auzit aceste cuvinte, el a avut încrederea necesară să preia lucrurile de unde le-a lăsat Moise. Biblia spune: "Umblăm prin credinţă, nu prin vedere". Pe diavol nu-l deranjează că rosteşti cuvinte legate de credinţă atâta vreme cât nu mergi prin credinţă. Aşa că încrede-te în Dumnezeu. Când El îţi spune ceva, o face cu un motiv bun. Când îţi spune să faci ceva, El îţi va da puterea şi resursele să duci la îndeplinire. Ce îţi cere Dumnezeu să faci? Mergi prin credinţă şi treci la fapte!

“Faceţi… tot felul de rugăciuni şi cereri” (Efeseni 6:18) - Andrew Murray a scris: “Mulţi creştini o privesc ca pe o povară, o datorie şi o dificultate să fie singuri cu Dumnezeu! Acest lucru este un mare obstacol în calea vieţii noastre de creştini”. Dumnezeu spune: “Cheamă-Mă, şi-ti voi răspunde; şi îti voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse pe care nu le cunoşti” (Ieremia 33:3). 

Răspunsurile pe care le cauţi le poţi găsi pe genunchi. Domnul Isus a spus: “Dacă rămâneţi în Mine, şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veti vrea, şi vi se va da” (loan 15:7). Rugăciunea îti dă acces la înţelepciunea lui Dumnezeu şi la resursele Lui. Pavel scrie: “Stăruiţi în rugăciune”‘(Romani 12:12). 
Se spune că un soldat din al Doilea Război Mondial a fost găsit strecurându-se înapoi la cazarmă dintr-o pădure din apropiere. Adus înaintea comandantului şef şi acuzat că a comunicat cu inamicul, a spus că s-a dus numai să se roage. Şeful lui l-a întrebat: “Ai obiceiul să petreci ore în şir singur în rugăciune?” “Da, domnule”, a răspuns el. “Atunci pune-te în genunchi şi roagă-te acum”, a tunat ofiţerul, “căci niciodată nu ai avut mai multă nevoie de rugăciune!” Soldatul a îngenuncheat şi s-a rugat atât de fierbinte că ofiţerul a strigat: “Destul, poti pleca, te cred! Dacă nu ai fi fost atât de des la pregătire, nu te-ai fi descurcat atât de bine la test”. Rugăciunea nu este ca o roată de rezervă. Nu o poti lăsa pur si simplu în portbagaj şi să te aştepţi să fie eficientă când ai nevoie de ea. Trebuie să “stăruieşti în rugăciune”. Cu alte cuvinte, stai în permanentă legătură cu Dumnezeu.
Am intrat la magazin să iau o cafea. Vănzătorul e penticostal convins. Nu am vorbit tare multe cu el că e cam batjocoros, şi zilele trecute cînd îi vorbeam despre dragostea lui Dumnezeu, penticostalul vorbea nimicuri.
Am ieşit afară din magazin şi văzînd un om care venea spre magazin îi zic: Am o veste bună pentru tine, Dumnezeu te iubeşte! ,la care el mă întreabă:Ce?
-Dumnezeu te iubeşte!
- Şi pe tine.
Trebuie restabilită onoarea Tatălui Domnului nostru Isus Hristos pe Pământ. Dumnezeu este dragoste...dece să-L înjure pe nedrept oamenii? Măcar pe strada mea şi în cartierul meu oamenii să se simtă relaxaţi la auzul cuvîntului ,,Dumnezeu“ şi să-şi pună întrebări pozitive la adresa Aceluia ce ne-a răscumpărat de sub jugul robiei păcatului şi ne-a dat o speranţă vie prin harul Domnului nostru Hristos Isus, Mîntuitorul întregii creaţiuni.Amin.

“SCOALA-TE”, I-A ZIS ISUS, “RIDICA-TI PATUL SI UMBLA.” (Ioan 5:8).

“Aceasta este lucrarea harului, lucrarea Domnului Isus, Izvorul harului : porunceste si se implineste indata.
Legea poruncea, dar nu se vedea nimic in urma ei, nici o lucrare de viata.
Harul porunceste si totul se schimba : in locul bolii vine vindecarea, in locul intunericului vine lumina, in locul mortii vine viata.
Sub povara pacatului, a bolii si a mortii, omul zacea neputincios si zdrobit. Astepta un ajutor de la vreun semen, dar nimeni nu i-l putea da. Legea ii arata limpede starea nenorocita in care se afla, dar nu-l putea ridica. Oglinda iti arata murdaria de pe fata, dar niciodata nu ti-o poate spala. De aceea a fost nevoie sa vina Domnul Isus, ca sa implineasca El insusi totul in folosul omului neputincios.
Bolnavul de la scaldatoarea Betesda astepta o minune, un semn din cer, care sa-i aduca vindecare. Asteptarea i-a fost zadarnica 38 de ani.
S-a apropiat insa de el cineva si i-a adus mult dorita vindecare numai cu un singur cuvant. acesta a fost ISUS.
Multi asteapta aratari miraculoase si semne ceresti, care sa le aduca vindecarea. Dar semnele se produc rareori si vindecarea nu vine prin ele pentru oricine. Ce greseala este asteptarea vindecarii de la astfel de aratari si semmne !
Domnul Isus este necurmat aproape de orice om bonlav cu trupul sau, cu duhul si vine cu ajutorul Sau la cel care priveste spre El si-l cheama cu credinta. Oare nu e mai normal sa strigam spre El, decat sa asteptam ani de zile semene si aratari miraculoase ?
Drumul cel mai sigur spre biruinta, spre vindecare si spre viata noua este spre ISUS. Cine trece pe la crucea Lui gaseste acolo vindecare si mantuire din belsug.
“Scoala-te”, i-a zis Isus, ridica-ti patul si umbla.”
Iata trei porunci ale puterii harului, rostite de gura Mintuitorului Isus Hristos. Asa lucreaza El. Vindecarea pe care o da este deplina.
Orice mantuit al Domnului Isus este ridicat din vechea lui stare si umbla pe caile vietii celei noi in adevar si in dragoste. Cine nu umbla asa inca nu este mantuit.
Bolnavul de la lacul Betesda nu s-a mai intors niciodata acolo unde a zacut 38 de ani.
Cel mantuit prin harul lui Dumnezeu, nu se mai intoarce la vechea lui stare, ci umbla pe calea cea noua si vie, slavind si inaltand pe Dumnezeul harului.” (N.Moldoveanu).
Slavit sa fie Domnul !
Ce Nume minunat: Isus Salvatorul! Îngerul i-a spus Mariei: „Vei naşte un fiu, căruia îi vei pune Numele Isus.“ În afara acestui Nume nu există mântuire, salvare. Dumnezeu a dat acest Nume, în care putem fi mântuiţi. Pentru a putea salva oameni păcătoşi, pierduţi, Dumnezeu L-a trimis pe acest Salvator, pe Fiul Său. Ce mult S-a smerit El – „până la moarte şi încă moarte de cruce“! „De aceea şi Dumnezeu L-a înălţat nespus de mult şi i-a dat Numele, care este mai presus de orice nume.“ Ce înseamnă Numele Isus pentru tine? Eşti salvat prin El de pierzarea veşnică? Ai prin El iertarea păcatelor? Dacă da, atunci acest Nume îţi este, cu siguranţă, preţios. Persoana slăvită te va bucura mereu. Pentru preaiubiţii Săi, El este „nardul vărsat“, care răspândeşte un miros preţios. Dacă Maria nu ar fi desfăcut şi nu ar fi golit sticla cu nard preţios, picioarele Domnului Isus nu ar fi fost unse şi casa nu s-ar fi umplut de mirosul parfumului. Deschide zilnic Biblia şi savurează mirosul plăcut al Numelui Său slăvit! Aceasta va produce bucurie şi închinare!
* Isuse, Nume pe veci unic,
Mângâietor, plăcut nespus,
Toţi îngerii adoră veşnic
Şi-admiră slava Ta de sus!
Dumnezeirea cea de sus
Se află-n Tine, scump Isus! *
*Numele Tău este o mireasmă vărsată. Cântarea Cântărilor 1.3*

"Unde esti ?" - Gen.3:9.
"Cerceteaza-ma, Dumnezeule, si cunoaste-mi inima. Iacearca-ma, si cunoaste-mi gandurile. Veze daca sunt pe o cale rea, si du-ma pe calea vesniciei." - Ps.139:23-24).
El te va iubi, te va binecuvanta si te va inmulti; va binecuvanta rodul trupului tau si rodul pamantului tau, graul tau, mustul si untdelemnul tau, rodul cirezilor tale de vite si rodul turmelor tale de oi, in tara pe care a jurat parintilor tai ca ti-o va da. Deut.7:13
LUMINA NEAMURILOR …
Isaia 49:6
“El zice: ,Este prea puţin lucru să fii Robul Meu ca să ridici seminţiile lui Iacov şi să aduci înapoi rămăşiţele lui Israel. De aceea, te pun să fii Lumina neamurilor, ca să duci mântuirea până la marginile pământului.”
Isa 42.6; Isa 60.3; Luc 2.32; Fapt 13.47; Fapt 26.18;
deut 11:26. Iata, pun azi inaintea voastra binecuvantarea si blestemul:
27. binecuvantarea, daca veti asculta de poruncile Domnului Dumnezeului vostru pe care vi le dau in ziua aceasta;
28. blestemul, daca nu veti asculta de poruncile Domnului Dumnezeului vostru si daca va veti abate de la calea pe care v-o dau in ziua aceasta si va veti duce dupa alti dumnezei pe care nu-i cunoasteti.

STAI ÎN PERMANENTĂ LEGĂTURĂ CU DUMNEZEU 
- “Faceţi… tot felul de rugăciuni şi cereri” (Efeseni 6:18) -

Andrew Murray a scris: “Mulţi creştini o privesc ca pe o povară, o datorie şi o dificultate să fie singuri cu Dumnezeu! Acest lucru este un mare obstacol în calea vieţii noastre de creştini”. Dumnezeu spune: “Cheamă-Mă, şi-ti voi răspunde; şi îti voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse pe care nu le cunoşti” (Ieremia 33:3). 
Cândva, mă plimbam împreună cu tatăl meu când, la o cotitură, el se opri deodată. După o clipă de tăcere, mă întrebă:

- În afară de ciripitul păsărelelor, mai auzi şi altceva?

Am ascultat puţin şi, după câteva clipe, i-am răspuns:

- Aud zgomotul unei căruţe...

- Aşa este, spuse tatăl meu. Este o căruţă goală.

- Cum de ştii că este o căruţă goală, dacă încă nu o putem vedea?

Iar el îmi răspunse:

- E foarte uşor să ştii când o căruţă este goală, după zgomotul pe care îl face. Cu cât este mai goală, cu atât mai mult zgomot face.

De atunci, când văd o persoană care vorbeşte prea mult, întrerupând conversaţia celorlalţi, dovedindu-se inoportună, lăudându-se cu ceea ce posedă, simţindu-se atotputernică, bârfind, criticând cu răutate şi dispreţuindu-i pe cei din jurul ei, stiu că acest comportament se datorează sufletului său gol.

Precum o căruţă goală, face mult zgomot


 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3449
Opțiuni