Isus este viaţa pe care o primim la naşterea din nou
Autor: John Piper  |  Album: În sfârşit viu  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 08/12/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Isus este viaţa pe care o primim la naşterea din nou

   În acest capitol, vreau să fac o legătură esenţială între a fi născut din nou de către Duhul şi a avea viaţă veşnică prin credinţa în Iisus. Până acum am văzut că ceea ce se întâmplă la naşterea din nou este lucrarea Duhului Sfânt de a crea viaţă acolo unde nu exista viaţă. În Ioan 6.63 Iisus spune din nou: "Duhul este acela care dă viaţă, carnea nu foloseşte la nimic."

   Dar Evanghelia după Ioan mai clarifică un lucru: Iisus însuşi este viaţa pe care o dă Duhul Sfânt. Sau am putea spune: viaţa spirituală pe care o oferă, doar în legătură cu Iisus. Unirea cu Iisus este modul în care experimentăm viaţa spirituală supranaturală. În Ioan 14.6 Iisus a spus: "Eu sunt calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl, decât prin Mine." În Ioan 6.35 El spune: "Eu sunt pâinea vieţii ." Iar în Ioan 20.13 apostolul spune: "Însă acestea au fost scrise pentru ca voi să ajungeţi să credeţi că Iisus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, şi crezând, să aveţi viaţă în Numele Lui."

   Prin urmare, nu există viaţă spirituală - viaţa veşnică - în afara legăturii cu Iisus. Vom avea mult mai multe de spus despre legătura dintre naşterea din nou şi credinţa în Iisus. Dar deocamdată putem spune aşa: la naşterea din nou, Duhul Sfânt ne uneşte cu Hristos într-o unire vie. Hristos este viaţa. Hristos este viţa prin care curge viaţa. Noi suntem mlădiţele. Ceea ce se întâmplă la naşterea din nou este crearea supranaturală a unei vieţi spirituale noi, viaţă care este creată prin unire cu Iisus Hristos. Duhul Sfânt ne aduce într-o legătură vitală cu Hristos care este calea, adevărul şi viaţa. Aceasta este realitatea obiectivă a ceea ce se întâmplă la naşterea din nou.

   Iar din perspectiva noastră, modul în care experimentăm lucrul acesta este trezirea credinţei în Iisus în inimile noastre. Viaţa spirituală şi credinţa în Iisus iau fiinţă împreună. Viaţa nouă face posibilă credinţa, iar pentru că viaţa spirituală trezeşte întotdeauna credinţa şi se exprimă prin credinţă, nu există viaţă fără credinţă în Iisus. Prin urmare, niciodată nu trebuie să despărţim naşterea din nou de credinţa în Iisus. Din perspectiva lui Dumnezeu, noi suntem uniţi cu Hristos în naşterea din nou. Aceasta este ceea ce face Duhul Sfânt. Din perspectiva noastră, noi experimentăm această unire prin credinţa în Iisus.

   Să nu desparţi niciodată naşterea din nou de credinţa în Iisus!

   Iată cum pune Ioan aceste lucruri împreună în prima sa epistolă: "Oricine este născut din Dumnezeu, biruieşte lumea; şi ceea ce câştigă biruinţă asupra lumii este credinţa noastră." (1 ioan 5.4). "Născut din Dumnezeu" reprezintă cheia biruinţei. "Credinţa" este cheia biruinţei." Ambele afirmaţii sunt adevărate pentru că noi experimentăm naşterea din Dumnezeu prin credinţă. Naşterea din Dumnezeu aduce întotdeauna cu sine credinţa. Viaţa oferită în naşterea din nou este viaţa de credinţă. Cele două nu sunt despărţite niciodată.

   Sau să luăm în considerare cum descrie Ioan lucrul acesta în 1 Ioan 5.11-12: "Şi mărturia este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viaţa veşnică, şi această viaţă este în Fiul Său. Cel care-L are pe Fiul are viaţă; cel care nu-L are pe Fiul lui Dumnezeu nu are viaţa." Prin urmare, atunci când Iisus spune. "Duhul este Cel ce dă viaţa" (Ioan 6.63), "Trebuie să vă naşteţi din Duhul" (Ioan 3.5, 8) şi, "Crezând să aveţi viaţa" (Ioan 20.13), El spune de fapt: în naşterea din nou Duhul Sfânt ne oferă în mod supranatural o viaţă spirituală nouă, legându-ne de Iisus Hristos prin credinţă. Pentru că Iisus este viaţa.

   Prin urmare, ca răspuns la întrebarea ce anume se întâmplă la naşterea din nou? să nu desparţi niciodată aceste două afirmaţii din Ioan 3 "dacă cineva nu este născut din nou nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu" (v.3) de "Cel ce crede în Fiul are viaţă veşnică" (v.36).

   La naşterea din nou are loc crearea vieţii în unire cu Hristos. Iar Dumnezeu face lucrul acesta în parte prin crearea credinţei, care este modul în care noi experimentăm unirea cu Hristos.

Mulţumesc în numele Domnului sora Dana, fii binecuvântată.
Adăugat în 08/12/2012 de floridinmaracineni
bun şi acest eseu. Domnul astăzi ţi-a dat hrană din abundenţă şi tu ca un bun credincios împarţi la toţi care doresc să se înfrupte cu aceste bucate alese. Pentru că alese sunt; n-au venit la întâmplare ci Domnul astăzi le-a ales şi ni le-a dat pentru îndestulare. Şi te-a ales pe tine ca să faci postarea pentru că eşti un bun şi destoinic slujitor. Domnul să-ţi răsplătească slujirea şi haru-ţi fie înmulţit. Fii binecuvântată.
Adăugat în 08/12/2012 de 1954adina.9mai
Fii binecuvântată sora Adinuţa, slăvit să fie Domnul!
Adăugat în 08/12/2012 de floridinmaracineni
Nasterea din nou, este singura operatie ,care se face sufletului de catre Dumnezeu, este ''geriatria'', innoirea vietii, care -i da posibilitatea celui innoit sa aibe o viata pe care n-a avut-o inainte de legmintul cu Domnul.Aceasta innoire , este asa de vizibila , incit atrage atentia celor din jur, ea, prin atitudinea ei, fiind ''chemare, evanghelizarea '', fara prea multe cuvinte. Este cel mai frumos dar facut sufletului de Domnul!
Adăugat în 10/12/2012 de sanda_tulics
Mulţumesc în Numele Domnului sora Sanda pentru explicaţiile venite ca o completare la această lucrare, fiţi binecuvântată.
Adăugat în 10/12/2012 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1999
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni