Dorita posteritate
Autor: Vladimir Pustan  |  Album: fara album  |  Tematica: Ce alegi?
Resursa adaugata de resursecrestine in 09/09/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 17 voturi

   Am citit într-o revistă că un american încă de tânăr și-a propus să nu facă nimic. Și-a căpușat părinții cât a putut, a fumat două pachete de țigări pe zi, a tras pe gât o sticlă de gin tot zilnic. Îi era lene și să se spele. A murit la 39 ani iar părinții nu i-au scris numele pe cruce ci un mare zero. Un zero gravat pe crucea de piatră, ca semn că cel ce odihnește sub ea atâta matematică a adunat.
   Nimeni nu se mai îndoiește că cei mai mulți oameni trăiesc o viață de o exasperantă banalitate. Dar viața nu-i construită genetic să o trăim așa. Istoria se face cu oameni simpli ce și-au depășit condiția de mergători la restaurant și toaletă. Nu toți putem sta pe scenă, dar nici dormitul în bănci nu e o soluție…
   La televizor oamenii se luptă să iasă din banal făcând cele mai trăsnite și ciudate lucruri, dar când au luat potul cel mare, a doua zi sunt uitați.
   Există ceva ce durează și după moartea ta cu condiția ca acel ceva să fie un cui bătut în grinda veșniciei.
   Ne dorim să rămânem cât mai mult în memoria scurtă și egoistă a oamenilor dar pentru asta trebuie să urmărim sfatul lui Benjamin Franklin: ”Dacă nu vrei să fii dat uitării de cum ai murit, sau scrie lucruri care să merite să fie citite sau fă lucruri care să merite să fie scrise.”
   Iar sfințenia poate fi un lucru la îndemână…

Preluat de pe http://www.ciresarii.ro



Domnul Isus sa te binecuvanteze frate Pustan!
Adăugat în 14/09/2012 de Nisalin
Ma apuca frica de domnul.Vai ce om puternic, sa ne traiesti mult. Mai mult ca apostolul pavel.
Adăugat în 20/09/2012 de ANDRESI
Avem atata viata in Evanghelie si voi scrieti istorioare mestesugit alcatuite. Oare asta nu face cumva parte din procesul neamurilor intentat lui Dumnezeu de uitare?. Oare nu cumva vreti ca sa atrageti inimile oamenilor departe de Dumnezeu prin astfel de povestioare? Care este scopul acestei scrieri, ca nu este scris nici macar un cuvant despre Dumnezeu sau din Biblie?
Adăugat în 21/09/2012 de MihailCiprianMuresan
Mihaile, daca ar fi dupa tine ai scoate cartea Esterei din Biblie. Interesant ca numai tu nu te-ai regasit in Evanghelii citind "povestioara".
Adăugat în 22/09/2012 de Nisalin
Nisanlin, tu vorbesti de la inima ta si din gandurile tale, eu am scris din prisma realitati in teren vizibila in acest articol. Da este foarte interesant si pentru mine cum sunt manipulate si astazi masele de oameni flamanzi dupa neprihanire, iar daca este ceva scris mai sus din Evanghelie atunci arata-mi si mie, ori o fi acest Benjamin Franklin mai mare decat Isus?. Cu aceste povestioare de adormit copilasi nu se poate zidi biserica, dar inadevar cand cineva cu renume iti da sa manaci nu te mai uiti la ce iti da sa mananci, tu tot manaci fie bun, fie rau, fie otravitor, fie uscaturi, fie orice, de mancare sa fie. Nu au cum sa curga din acelasi izvor atat Cuvantul Evangheliei cit si povestioare mestesugit alcatuite, ceva nu ii bun la mijloc,,,,,,, se pare ca nu se mai pot gestiona caracterele interioare, cand a oamului duhovnicesc, cand a omului filosof, cand a omului intelept in felul lumii. Din cate am vazut si in alte comentari pt tine este bun si dansul, acuma vad ca sunt bune si povestioarele, nu cumva vreti sa transformati crestinismul in ambitiile voastre personale?.
Adăugat în 23/09/2012 de MihailCiprianMuresan
andresi
sper sa te fi luat gura(sau mai bine zis degetele) pe dinainte daca nu e grav...
Adăugat în 24/09/2012 de Danipo
Mihail, ma mai repet o data. Tu ai citit intamplarea si ai ramas cu o povestioara de adormit copii. Ceilalti, printre care ma numar si eu, am citit Evanghelia din povestioara asta, regasindu-ne in ea. Ce zici, se vorbeste despre lene in Biblie? Dar despre credinta fara fapte, ca sa nu zic de sfintenie? Observi cat e de plina povestioara de Biblie? Nu inteleg inversunarea ta impotriva intamplarilor(mai ales ca sunt adevarate) din moment ce si Isus apela la pilde. Daca nu apare numele lui Dumnezeu tot la 2 propozitii pt tine sunt istorisiri mestesugite? Cartea Esterei in ce categorie o punem atunci? Din ce am observat eu si la alte editoriale, postarile de genul asta le-ai facut doar fratelui Pustan. Sa inteleg ca esti partinitor?
Referitor la eseul despre dans, am cautat sa o provoc pe sora sa priveasca aceeasi problema si din alt unghi, nicidecum sa fiu de acord cu acest aspect. Problema e ca noua ne place sa privim doar din punctul nostru de vedere(ca si cum acesta trebuie sa fie valabil pt toti), fara sa privim in ansamblu, poate manati si de o prejudecata. Asta am cautat, sa mai cerceteze subiectul respectiv, si sa nu faca din el o lege. Nu inteleg de unde scoti tu ideea ca as socoti de bun dansul in biserica, desi sunt curios si eu la ce te gandesti tu cand spui acest cuvant.
Adăugat în 25/09/2012 de Nisalin
Nu vad nimic rau in aceasta povestioara , daca esti atent citesti si ultima fraza Mihail
Adăugat în 25/09/2012 de CamaraBeniamin88
Nisalin, esti in afara regulilor de bun simt!Te adresezi lui mihail la modul jennat, ca si cind ai fi pe strada si n-ai avea nici un fel de educatie crestina!
Adăugat în 25/09/2012 de sanda_tulics
Cercetati tot si luati ce e bun ,ironiile nu dovedesc existenta dragostei poruncite de Domnul Isus Hristos.
Adăugat în 26/09/2012 de parintele
Sora Sanda, va primesc mustrarea ca pe-o rana facuta de un prieten. O prefer mai mult decat linguseala. Poate asa intelegeti mai bine scrierea mea de mai sus. Cer iertare pentru tonalitate. Fiti binecuvantata.
Adăugat în 28/09/2012 de Nisalin
Nisalin, apreciez mult faptul caci ai raspuns crestineste!As vrea sa te indrum, [ca o mama] in ceea ce priveste fr Ciprian Mihail Muresan.Te rog, sa citesti ,daca poti si din anii trecuti sau din alte resurse , si vei vedea seriozitatea maxima pe care o are , fata de Domnul si trairea lui in Christos , Domnul nostru.A scris si scrie , lucreaza mult cu responsabilitatea celui care trebuie sa transmita Cuvintul.Nu mi-a placut niciodata ,sa iau din ceea ce un apropiat in Domnul, are , e daruit mai mult ca mine. Este un frate f serios in lucrarea Domnului,cu multa teama de Dumnezeu.El, a vrut sa atraga atentia asupre situatiei de a nu crede mai mult in povestioare decit in Biblie. Acest cuvint, l-am gasit si eu si tu in Biblie[sa nu ne luam mai mult dupa basme lumesti], sa nu cadem in pacatul venerarii unui om[ indiferent cine ar fi]Sper caci m-am facut inteleasa, nu-mi place sa fac observatii dar, tu sti caci nu este prima data cind intervii fara sa cunosti nimic despre persoanele implicate si spui lucruri care deranjeaza. Daca , vei invata sa respecti, vei si tu respectat si te org , sa ma crezi caci vei avea mare nevoie de acest sentiment.
Adăugat în 29/09/2012 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 6659
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 12
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
De același autor
Ieremia 29:11 Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi’, zice Domnul, ‘gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.