Tu cu ce fel de oameni te înconjori?
Autor: Alina Ilioi  |  Album: Pentru tineri  |  Tematica: Ce alegi?
Resursa adaugata de resursecrestine in 28/06/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi

    Este foarte important pe cine avem în viaţa noastră, cu cine relaţionăm şi cu cine ne împărtăşim secretele şi părerile noastre. De ce spun aceasta? Pentru că de multe ori, cu ajutorul oamenilor ne apropiem sau ne îndepărtăm de Dumnezeu. Da, exact asta am vrut să spun. Un om poate să mă facă pe mine conştientă de bunătatea Lui, sau, de ce nu, un om poate să mă îndepărteze de El printr-o atitudine şi o relaţionare greşită. În rândurile de mai jos am să vă împărtăşesc o experienţă pe care nu am împărtăşit-o în mod public niciodată.

     Într-o perioadă am ieşit în oraş cu un lider la tineret. Mă fascina modul lui de a gândi, devotamentul pe care îl arăta faţă de Dumnezeu şi de biserică, şi pocăinţa sinceră de care dădea dovadă. Pe mine lucrurile acestea m-au atras ca un magnet. Mi-am imaginat că rar mai exista astfel de oameni şi că este un exemplu pentru mine. Încetul cu încetul am comunicat tot mai mult şi am descoperit părţi ale temperamentului lui, ascunse. Eram geloasă pe relaţia lui personală cu Dumnezeu, sau pe ceea ce lăsa să se vadă că are. Practic ascultam cu sufletul la gură cuvintele şi învăţăturile pe care le spunea. Am ajuns să mă raportez la viaţă şi la oameni prin prisma lui. Prin prisma a ceea ce spunea. Asta până într-o zi. Până când am realizat şi am descoperit că ceea ce spunea el la tineret, nu prea regăseam în viaţa lui personală. Ceea ce ne sfătuia pe noi să facem, nu prea făcea el. Dincolo de faţada pe care o arăta fiecărui tânăr, am descoperit o altă faţă. Egoism, mândrie şi judecată faţă de toţi oamenii. Aproape de fiecare creştin îmi spunea câte ceva rău, critica multă lume, şi doar ceea ce spunea el era bine şi corect în faţa Lui. Am fost şocată. Mai mult decât şocată. Cum era posibil ca acest om, această persoană pe care eu am luat-o drept exemplu în relaţia mea personală cu Dumnezeu, să fie aşa? Dacă e aşa, atunci… ce rost mai aveau toate lucrurile? Dacă doar aparenţa contează şi atitudinea aceea de smerenie prefăcută, atunci unde este adevărata relaţie cu El, unde se ascunde adevărata pocăinţă? Multe săptămâni după, nu am mai mers la acea biserică pentru că eram prea confuză, prea derutată. Mai mult, de câte ori îl auzeam vorbind la microfon, în faţă, despre câte un lucru pe care ştiam că nu îl practică, deveneam consternată şi parcă nu mai puteam asculta.

  A trecut ceva vreme până când am realizat că oamenii mereu ne vor dezamăgi şi că noi nu trebuie să lăsăm ca acest lucru să afecteze relaţia personală cu Dumnezeu. Haideţi să fim reali, să învăţăm ca ceea ce spunem, să şi facem. Să nu arătăm oamenilor lui Dumnezeu o faţă, iar celorlalţi altă faţă. Poate că şi voi aţi întâlnit un lider de tineret care nu trăieşte aşa cum spune, sau cum ne îndeamnă pe noi să trăim. Poate că şi voi aţi întâlnit oameni care se cred sfinţi, iar pe ceilalţi din jurul lor, nişte păcătoşi. Sunt astfel de oameni. Dar ştiţi ce fel de persoane încep să fie tot mai puţine? Persoanele cu adevărat devotate Lui, persoanele care pun pe primul loc relaţia lor cu Dumnezeu. Persoanele care îndrăznesc să spună: “Da, am păcătuit, dar mi-am cerut iertare. El are putere să mă restaureze“. Dacă tu nu eşti adevărat faţă de tine, cum ai putea fi adevărat faţă de ceilalţi?

 Ai grijă pe cine laşi să influenţeze relaţia ta cu El… ai grijă pentru că în trecut nu ne putem întoarce, iar ce avem noi mai scump nu putem pierde: pe Isus!"

te-ai indragostit si tu de acel baiat, apoi ti-a trecut febra si ai inceput sa-i vezi si defectele... Se pare ca nu prea citesti prin scriptura prin acele locuri pe unde scrie ca nu e bine sa te increzi in oameni, ca inima omului e nespus de rea si deznadajduit de inselatoare, ca nu e niciunul macar sa-l caute pe Domnul din toata inima... Pe laga asta te-ai transformat si tu in judecatoarea lui, deci nu esti mai buna cu nimic, fi ingaduitoare cu cei mai slabi si ia seama sa nu cazi daca zici ca esti in lumina !
Adăugat în 28/06/2012 de lucs.ro
Foarte frumos ai povestit, mi-a placut mult. Eu sincer nu vad ca Alina sa il fi judecat pe acel lider, chiar de loc. Mi s-a parut cam rautacios primul comentariu dar na...asta e. Domnul sa te binecuvinteze Alina si mai asteptam si alte intamplari de la tine!:) Costel
Adăugat în 29/06/2012 de GCostel
Imi pare rau ca trebuie sa fiu de acord cu primul post, sincer. Sa nu mai iei niciodata pe un om ca exemplu in relatia ta cu Dumnezeu. In plus, eu nu inteleg faza cu "iesitul in oras, o vreme".
Adăugat în 03/07/2012 de Librarian
O relație umană care nu se poate baza pe încredere reciprocă nu este o relație ci o luptă fără sens și irațională. „Blestemat să fie omul care se încrede în om” se referă la încrederea acordată unui om deasupra expresiei, poruncii și încrederii făcute lui Dumnezeu. Adică; totdeauna să te încrezi în ceia ce-ți poruncește, cere și promite Dumnezeu indiferent de ceia ce-ți spun, cer, promit, etc. oamenii. Articolul acesta este la locul lui, bine exprimat și de folos tuturor celor care au ochi pt. a vedea și inimă pt. a înțelege.
Domnul Dumnezeu să văbinecuvânteze.
Adăugat în 06/07/2012 de Ioanhapca
Multumesc Alina pt. ca ai postat acest text.
Ca si femeie/fata, mi se pare normal sa-ti placa un baiat care "se pare ca are calitati" mai deosebite si sa-ti deschizi inima fata de el. Cand o persoana are o inima curata are tendinta sa creada ca si ceilalti tot aceeasi inima o au. Nu mi se pare nimic gresit in a invata de la altii, sau in stil ortodox : "faceti ce zice popa, nu ce face el", :) atat timp cat nu-l pui inaintea Domnului Isus si nu faci un idol din el in inima ta.
Pentru a izbuti in viata avem nevoie de un discernamant bun, iar acesta nu-l primim asa doar peste noapte, ci il invatam din Biblie( iti recomand cartea lui Ruth, imi place acolo tare mult cum Boaz o respecta, apreciaza, protejeaza etc.) si trecand prin diferite incercari, ca de exemplu si acesta ca nu tot ce "pare" a fi bun este bun, sau poate ca este un "bun",dar nu pt. tine. Cred ca multi dintre tineri trec prin aceasta lectie si nu e nimic gresit in asta, daca invatam din ea si daca nu o repetam. Te incurajez sa nu deznadajduiesti si sa astepti cu credinta acel "bun" special pe care ti-L va aduce Domnul care sa fie o ungere, dragoste si bucurie pt. inima ta.
Acum discernamantul din punctul acesta de vedere il ai, chiar daca te-a costat putina durere si iritatie. Orice lucru bun are un pret. Daca vei avea atacuri la nivelul gandurilor cauta consiliere la oamenii maturi spiritual, iar despre "iesiri"...., mai gandeste-te.
Fi binecuvantata, stai aproape de Dumenzeu si totul va fi bine.
Adăugat în 09/07/2012 de simona-cornelia
Statistici
  • Vizualizări: 4635
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni