Strigăte de bucurie din Cer
Autor: Alina Ilioi  |  Album: fara album  |  Tematica: Ce alegi?
Resursa adaugata de resursecrestine in 08/01/2013
    12345678910 9.73/10 X
Media 9.73 din 11 voturi

   Ţi s-a întâmplat vreodată să te bucuri cu Dumnezeu? Să fii singur într-o încăpere, să ţi se întâmple un lucru vesel şi să fii conştient că El a făcut aceasta, ca mai apoi să începi să te desfătezi, simţind cum El se bucură cu tine? Dacă nu ţi s-a întâmplat asta niciodată, probabil crezi că am nevoie de consultul unui psiholog. Dacă ţi s-a întâmplat, ştii ce minunat este şi că ţi-ai dori ca zilnic să fie aşa. Ţi-ai dori zilnic să-L simţi aproape, să-L simţi cum zâmbeşte împreună cu tine şi cum te învăluie prezenţa Lui sfântă. Noi oamenii suntem atât de puţin conştienţi cât de multe lucruri minunate putem face cu El. Oh, cât de puţin conştienţi! Şi avem o credinţă atât de mică... nu putem să credem că se poate întâmpla ceva atât de minunat. Nu îți vine să crezi că El, Stăpânul Universului, şi-ar răpi puţin din timpul Lui ca să petreacă împreună cu tine. Sau poate că îl vezi ca pe un Dumnezeu sever, strict şi incapabil să se bucure. Tu cine crezi că a inventat veselia? Cine crezi că ne-a dat posibilitatea de a ne înfrumuseţa printr-un zâmbet? Ai observat ce minunată calitate? Oh, cum ţi se înseninează faţa, cum ochii tăi încep să strălucească şi ce atitudine pozitivă emani. Oooo da sunt convinsă că El a vrut asta. Ştiu mai mult decât sigur că şi El deseori este bucuros. Și probabil ce minunat este atunci când se veselește. Lasă-L să te surprindă. Nu-L închide pe Dumnezeu într-o cutie şi nu-L limita.

   Te-am făcut curios? Vrei să ştii cum este să te bucuri cu El? Cum este să zâmbeşti împreună cu El? Ha, asta a şi fost intenţia mea. Îmi doresc să fii gelos, să vrei să experimentezi şi tu un lucru atât de minunat. Dacă ai plâns împreună cu Isus, caută să şi te bucuri cu El. De ce nu? Fii minunat omule, că doar nu este interzis! Îndrăzneşte să păşeşti dincolo de ceea ce crezi că este El. Descoperă mai mult. Mai mult, şi mai mult... tot mai mult. Până când devii atât de îndrăgostit, încât nu te mai poţi opri din dorinţa de a descoperi cât mai mult din El. Hai, du-te şi caută şi această latură a Lui.

   El deja este bucuros pentru că vede cât de surprins eşti de faptul că un Dumnezeu Suveran s-ar veseli cu tine. Ha, fiecare lucru are un început!

Ma bucur sincer de bucuria ta,dar pui o intrebare;daca ne-am bucurat vreodata in prezenta LUi?Cum crezi caci s-ar putea merge prin credinta, daca n-am fi experimentat bucurii negindite cu Mintuitorul? Viata cu El, nu este o telnovela sau un stagiu de psihologie,este o realitate sfinta, pe care fiecare dintre noi o experimenteaza.Important in aceasta relatie, este sa nu copiem starile nimanui,nici a celor care fabrica astfel de stari... ci sa fim crdinciosi ca El sa ni se descopere ....personal.El are pentru fiecare pregatita fericire cereasca, aceea care te face sa fi deasupra problemelor si framintarilor vietii.Fi binecuvintata!
Adăugat în 08/01/2013 de sanda_tulics
pace!ma bucur cind vad crestini fericiti in DOMNUL,ca de crestini plafonati si acriti sunt cam satul!din pacate,nu toti (parerea mea,uitindu-ma obiectiv prin adunarile crestine moderne)o experimenteaza,lipsa de Viata reala cu DOMNUL ISUS in plinatatea Duhului Sfint, se vede in fizionomiile mohorite,apasate,triste,plictisite,etc de prin adunarile de inchinare publice! Nu vreau sa intru in polemici sterile cu nimeni .Repet,ma bucur cind vad crestini plini de bucurie in prezenta DOMNULUI! Fi binecuvintata,s Alina!
cu drag,un frate bucuros!(chiar daca momentan in romani 5:3-5)
Adăugat în 08/01/2013 de menonitu
este imposibil sa traiesti cu Dumnezeu si sa nu te bucuri cu El. fiecare rugaciune este insotita de bucurie, pentru ca stai de vorba cu Dumnezeul suveran si chiar daca ai cele mai mari incercari si probleme El iti da bucurie si in necaz. Si printre roadele Duhului Sfant este si bucuria.
Va doresc sa traiti plini de bucurie cu Domnul!
Adăugat în 09/01/2013 de bneli07
Da, mi s-a intamplat să mă bucur cu Dumnezeu. Și în ultima vreme râdem mult mai des împreună.

Culmea mirării e că o dată am început să dansez și să mă bucur cu Dumnezeu când am primit o provocare enormă la prima vedere dar prin Duhul Său Tatăl ceresc m-a făcut să știu că totul se rezolvă și pot să mă bucur.

Cum ziceam, în ultima vreme râd des împreună cu Dumnezeu de exemplu când aud oamenii care spun lucruri slabe despre Dumnezeu sau cum se chinuie ei să-L îmbuneze deși El DEJA îi iubește enorm. Nu râd de necazul oamenilor, ci Dumnezeu mă face să văd cât de copilăroși sunt. :)
Vedeți voi, Dumnezeu râde ca un părinte care-și vede copilul care se străduie încăpățânat să aplice metoda lui copilărească și are răbdare până copilul renunță și vine să ceară ajutorul.

De asemenea râd împreună cu Dumnezeu de oamenii care se cred înțelepți, bogați și puternici spiritual și defapt sunt goi. Dumnezeu râde de cei mândrii și îmbogățește pe cei smeriți.

Mulțumesc Alina pentru reamintire și provocare.
Adăugat în 09/01/2013 de petru
este ff frumos in prezenta LUI....sun intors de cate luni la Domnul si sunt ff bucuros sa-L cunosc pe EL tot mai mult este ff minunat....am avut clipe de partasie cu El cea ce este cel mai frumos lucru cand simti prezenta Lui cu adevara nu se compara cu nici o alta bucurie...si daca 5 minte sunt asa de minunate in prezenta Lui atunci ce va fi cand vom fi o vesnicie cu El? Domnul sa ne ajutte sa biruim para la capat si sa ajunge acolo unde este El.....Domnul sa va binecuvineteze....Amin!!!
Adăugat în 13/01/2013 de sorynel
Adevarata iubire si bucurie este cind il ai pe Hristos in viata ta zi de zi si clipa de clipa inplinind Cuvintul Lui. Cititi va rog Ioan 14.21. Acum eu nu cred ca- l putem pune pe Isus intro cutie si al limita asa cum se exprima autorul. Cei ce duc o viata fara prihana au partasie pe deplin in Hristos in bucuri si-n intristari si aceasta bucurie care izvoreste din launtrul inimi noastre adesea ori se manifesta prin lacrimi. Cine are pe Hristos are bucuria deplina cine nu-l are pe Hristos no are, deci nu exista intre. Dumnezeu se lasa gasit pe deplin de cei cel cauta din toata inima cititi Ier 29.13.
Adăugat în 13/01/2013 de Mihail34
Foarte frumos intitulat articolul.
Am trait si eu aceasta bucurie cu Dumnezeu.... Si simteam cum parca toate grijile mele s-au dus si ca nu-mi e frica de nimic. Eram linistita si fericita si dimineata cand ma trezeam eram fericita ca mai pot inca o zi sa ma bucur de creatia Lui. Dar la mine se duce atat de repede acest sentiment.
Intr-o zi Il simt atat de aproape iar in alta parca nici nu cred sa existe o forta superioara, daramite un tata care sa aiba grija de mine.
Adăugat în 16/01/2013 de hajimemasho
Am fost foarte placut surprins sa vad o bucata de text care ma refacut sa imi dea lacrimile, in urma cu cateva minute ma oprisem din plans...imi pregateam masa, si instantaneu ma apucat un fior care nu il pot explica insa multi il cunosc, am inceput sa meditez la cate lucruri groaznice fac zilnic, l;a cat de departe sunt de DOMNUL DUMNEZEU,la cat de mica imi e credinta, iar intre timp plangeam, insa eram cum "citez" - " Ţi s-a întâmplat vreodată să te bucuri cu Dumnezeu? Să fii singur într-o încăpere, să ţi se întâmple un lucru vesel şi să fii conştient că El a făcut aceasta, ca mai apoi să începi să te desfătezi, simţind cum El se bucură cu tine?" , eram nemaipomenit de bucuros ca EL se gandeste la mine si ma facut sa constientizez asta, cat de zdrobit as fi si cat de putini prieteni am, EL imi e intotdeauna aproape, MA BUCUR ca nu sunt SINGUR si ca DOMNUL MEU este inca cu mine, Domnul Dumnezeu sa fie cu noi toti pana la sfarsitul zilelor Noastre, insa si noi la randul nostru sa fim CU EL pana la sfarsitul zilelor noastre, sa nu ne lasam ghidati de un GPS fals spre calea larga, O SEARA PLACUTA TUTUROR !
Adăugat în 20/01/2013 de NMDaniel
Statistici
  • Vizualizări: 4412
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 8
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
De același autor
Ieremia 29:11 Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi’, zice Domnul, ‘gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.