Prin credință, nu prin vedere
Autor: Andrada Popa  |  Album: fara album  |  Tematica: Paște
Resursa adaugata de Softy in 09/05/2021
    12345678910 5/10 X
Media 5 din 1 vot

    Cu toții știm că după Paște, următoarea duminică este numită și "Duminica Tomei". Am auzit multe mesaje în care creștinii îl acuzau pe Toma de necredință și... tupeu. Dar oare de câte ori n-am fost și noi ca Toma? Poate credem că Isus a înviat și ne e Mântuitor, dar oare cât de mult ne încredem în El? Îl acuzăm pe Toma, dar de fapt, și noi avem momente în care suntem "necredincioși". Și noi cerem semne și descoperiri, uneori, poate chiar când Dumnezeu deja ne-a prezentat voia Sa, mai căutăm "variante" și mergem pe drumul nostru, prin vedere, nu prin credință.

    E trist că uităm că înaintarea e doar prin credință, nu prin vedere. Asemenea lui Toma, și nouă ne mai dă Domnul semne, dar nu fiindcă ne-ar fi dator, ci pentru a ne întări credința. Totuși, în umblarea zilnică alături de Domnul, credința e esențială - credința în El și în promisiunile Lui din Cuvânt. Deci nu atât de mult vederea, ci credința autentică trebuie să ne conducă.

    Definiția credinței din Evrei 11:1 este: "Credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd." Nimeni nu neagă dificultatea încrederii în "lucrurile nădăjduite", dar astfel stă scris, așa dorește Domnul să fie și poți face asta, doar mergând la pas cu Isus. Ba mai mult, în Evrei 11:6, apostolul Pavel mai scrie: "Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută." Credința ne oferă această încredere în Dumnezeu, astfel încât, învățăm să privim circumstanțele și situațiile cu care ne confruntăm, din perspectiva Lui.

    Nu-i greșit să cerem semne ca să ni se reveleze mai vizibil voia Lui, pentru că avem nevoie, ca Toma altădată, de dovezi concrete ale lucrării Lui. Dar pentru momentele de aparentă tăcere, pentru situațiile când semnele nu vin imediat și răspunsurile la rugăciuni par că întârzie, nu uita mesajul lui Isus: "Ferice de cei ce n-au văzut, şi au crezut." (Ioan 20:29b)

    Doamne, dă-ne mai multă credință în purtarea Ta de grijă și ajută-ne să mergem înainte, prin credință!

Dumnezeu să te binecuvinteze!
Adăugat în 12/06/2021 de Daniel7084
Statistici
  • Vizualizări: 2907
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
Opțiuni