Călăuziți de Domnul, de la început la sfârșit
Autor: Andrada Popa  |  Album: Diverse  |  Tematica: Viață
Resursa adaugata de resursecrestine in 02/10/2017
    12345678910 8.25/10 X
Media 8.25 din 4 voturi

    Te afli în fața unui nou început, ceva diferit de tot ce ai trăit până acum: ești student/ă! Dumnezeu este Cel care te-a ajutat să ajungi în această etapă din viață și e foarte important să recunoști Suveranitatea Sa.Începuturile au o frumusețe aparte pentru fiecare, așa că, indiferent dacă acest an universitar e primul sau al șaselea, cu siguranță, entuziasm și emoții există. Și acestea sunt bune, în măsura în care te ajută să îți concentrezi atenția asupra provocărilor ce vor veni.

    Citind versete precum cel din Evrei 13:7 (“Aduceți-vă aminte de mai marii voștri, care v-au vestit Cuvântul lui Dumnezeu: uitați-vă cu băgare de seamă la sfîrșitul felului lor de viețuire și urmați-le credința.” , mă gândeam, la fel ca tine, de ce să mă uit la sfîrșitul umblării înaintașilor, când sunt la început de drum? Ei bine, adevărul e că la început, toți încep bine. Ca și credincioși, în dragostea dintâi, nimic nu era prea greu, dar pentru unii, urcușul anevoios, durerile, îngrijorările, prigonirile i-au făcut să dea înapoi. La fel e și la facultate: entuziasmul începutului va trece. După 3-4 săptămâni, vei intra în cotidian și te vei obișnui cu programul,  materiile și colegii. Vor exista ispite, provocările unui oraș nou, teste, sesiuni de examene și undeva, pe drum, există posibilitatea să te pierzi, să uiți de unde ai plecat sau încotro mergi și de ce ești acolo, de fapt. Vor veni îngrijorări și gânduri de genul: “Dacă am ales greșit?”, “Dacă nu e voia Domnului să fiu aici?” sau “Dacă locul meu nu e aici și îmi pierd timpul și resursele degeaba?”.

    Pot spune din proprie experiență, că am trecut pe aici și e greu, pentru că nu ai o garanție în ceea ce faci. Dar Dumnezeu are! Dacă vii sincer înaintea Lui, cu siguranță, El îți va descoperi, pas cu pas, ce ai de făcut. Îngrijorarea nu va face decât să-ți stoarcă pasiunea pusă de El în inima ta, când ai ales acel drum. În momentul în care nu te mai regăsești, du-te la Dumnezeu! El îți va aminti cine ești și îți va da înțelepciunea să descoperi voia Sa în toate!

    Adevărul e că doar când vei termina și te vei uita înapoi, vei putea vedea puzzle-ul final, și vei realiza că fiecare experiență a fost o piesă și toate, împreună, formază întregul. Chiar și experiențele mai puțin plăcute sau importante au un scop precis. Un lucru e cert: Dumnezeu nu îi lasă de rușine pe cei care urmează voia Sa! Asta e valabil în privința facultății, dar și a vieții noastre de credință: dacă ești călăuzit de El pe un drum mai greu, dar în voia Lui, atunci beneficiezi de harul Domnului, care în slăbiciune e făcut desăvârșit  (2 Corinteni 12:9).

    Biruința, în viața de student, o vei vedea la sfârșit, când vei trage linie și vei vedea că toate au avut un rost. Trăiește în prezent, ia zilele la rând, nu dispera în sesiuni, ci încredințează-ți soarta în mâna Domnului! Lasă-L pe Dumnezeu să Se îngrijoreze de viitorul tău, tu implică-te în lucrarea Sa: slujește, fii un creștin autentic și vei vedea cum lucrează în viața ta puterea Domnului. Un an plin de biruințe!!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2241
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni