Isus trebuie să crească: O rugăciune pentru Anul Nou
Autor: Jon Bloom  |  Album: Diverse  |  Tematica: An nou
Resursa adaugata de resursecrestine in 30/12/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

    "Trebuie ca El să crească, iar eu să mă micşorez." (Ioan 3:30)

    Dacă rugăciunea scrisă aici cuprinde în vreun fel dorințele adânci ale inimii tale, te invit să mă însoțești în a o face o rugăciune pentru anul 2016.

 

    O, Dumnezeul și Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, când Ioan Botezătorul a făcut această frumoasă declarație în textul de mai sus despre proeminența publică a Fiului Tău ca eclipsând-o pe a lui, această afirmație i-a împlinit bucuria! Bucuria lui era deplină! Și știm că acest lucru a fost posibil doar pentru că într-un loc secret, unde nimeni altcineva nu-l vedea, Duhul Tău l-a disciplinat până în momentul în care el nu s-a mai încrezut în el și nu a mai acționat din impulsuri ambițioase și egoiste, iar dorințele inimii lui s-au aliniat cu ale Tale. Asta dorim și noi. Trebuie ca Isus să crească și noi să ne micșorăm. Până vom ajunge acol, ne rugăm Ție la început de an:

    Mărește-ne dragostea pentru Tine ca cea mai minunată Comoară a inimii noastre și micșorează-ne orice dragoste pentru lucrurile idolatre și fără de valoare.
    Dacă nu se va întâmpla acest lucru, vom fi idolatri și toată viața noastră va fi guvernată de teama de a ne pierde dumnezeii. Dar nu vrem alți dumnezei înafară de Tine (Exodul 20:3)! Și dacă Te iubim pe tine cu toată ființa noastră (Luca 10:27) nu vom avea nimic de pierdut! Doar vom câștiga mereu! Ajută-ne să ne întoarcem la dragostea dintâi (Apocalipsa 2:4)! Fă tot ceea ce e nevoie în acest an pentru a ne mări dragostea pentru Fiul Tău, Isus Hristos, până când El este totul pentru noi (Coloseni 3:11).

    Mărește-ne încrederea în promisiunile Tale și micșorează-ne propria încredere în percepțiile noastre (Proverbe 3:5-6).
    Dacă nu se va întâmpla asta, noi vom lăsa ca circumstanțele să dicteze acțiunile noastre. Și acestea sunt ca niște tirani. Dar dacă noi vom crede cu adevărat în promisiunile tale, vom fi „cu adevărat slobozi” (Ioan 8:36)! Nu există nicio apologetică mai mare în această lume decât un creștin care crede cu adevărat (Evrei 11:6). Așa vrem să fim. Fă tot ceea ce e nevoie în acest an pentru a ne ajuta să umblăm prin credință și nu prin vedere (2 Corinteni 5:7).

    Mărește-ne pasiunea pentru reputația lui Isus și micșorează-ne pasiunea pentru reputația noastră.
    Dacă nu se va întâmpla acest lucru, mărturisirea noastră va fi ezitantă, timidă sau inexistentă. Ne va fi rușine de Evanghelie (Romani 1:16) și aceasta poate face ca Isus să se rușineze cu noi când Se va întoarce (Marcu 8:38). Nu, Tată! Dar dacă vom iubi gloria Fiului Tău mai mult decât a noastră, vom găsi libertatea în mărturisire și în lucrările care Te arată pe Tine – după care tânjim – și vom vedea cum oamenii vor veni la Hristos (2 Timotei 1:8) și ne vom strădui în așa fel încât să se bucure popoarele (Psalmul 67:4)! Fă tot ceea ce e nevoie în acest an pentru a ne crește iubirea pentru gloria lui Isus!

    Mărește-ne credința în puterea Ta și în bunăvoința Ta de a furniza toate nevoile materiale și micșorează-ne eforturile alimentate de frică cu privire la viitor și la siguranța financiară.
    Dacă acest lucru nu se va întâmpla, nu ne vom dărui la modul sacrificial în a împlini Marea Trimitere, în a vedea nevoile din biserica locală îndeplinite și nici nu ne vom deplasa spre locurile din orașul nostru unde e nevoie de Evanghelie. Și putem ajunge până la a demonstra că nu-L cunoaștem pe Isus deloc pentru că nu vrem să-L slujim slujindu-i pe cei mai neînsemnați frați ai Lui (Matei 25:40). Dar dacă vom crede cu adevărat ce scrie în Filipeni 4:19 și vom învăța secretul de a fi bucuroși cu tot ceea ce Tu ne dai în orice situație (Filipeni 4:12-13), nu doar că Împărăția Fiului Tău va primi nenumărate resurse, ci chiar credința manifestată în ei va birui lumea în mii de feluri (Ioan 5:4)! Fă tot ceea ce e nevoie în acest an pentru a ne elibera în mod minunat de orice lanț care ne înjugă la a sluji banilor și fă-ne să cunoaștem bucuria și libertatea generozității radicale (2 Corinteni 9:8)!

    Mărește realitatea învierii în viața noastră și micșorează-ne frica de moarte.
    Dacă acest lucru nu se va întâmpla, vom trăi într-o pletoră de frică și vom cheltui banii și vom petrece timpul într-un mod complet dezordonat pentru a ne păstra sănătatea. Dar Tu Ți-ai zdrobit Fiul (Isaia 53:10) și L-ai înviat în a treia zi (Fapte 10:40) pentru a înlătura boldul morții (1 Corinteni 15:55)! Moartea a murit prin moartea lui Isus (Ioan 11:25-26)! Astfel, Hristos este viața într-adevăr (Ioan 14:6) și a muri este un câștig (Filipeni 1:21). Și dacă vom crede acest lucru cu toată inima noastră, vom fi o forță de neoprit a Evangheliei în întreaga lume! Fă tot ceea ce e nevoie în acest an pentru a ne face să trăim în libertatea învierii!

    Da, Tată! Isus trebuie să crească! Isus trebuie să crească! Noi trebuie să ne micșorăm! Dacă Isus crește și noi ne micșorăm, bucuria noastră va fi deplină! Deci aceasta este rugăciunea noastră pentru 2016: mărește-ne dragostea pentru Tine, credința în promisiunile Tale, pasiunea pentru gloria Fiului Tău, credința în purtarea Ta de grijă și realitatea învierii! Ne rugăm în Numele lui Isus, cu adânca dorință ca El să fie glorificat în noi mai mult ca oricând până acum. Amin.

 

Amin! Implineasca-Si Domnul promisiunile, iar noi sa ne facem partea noastra!
Adăugat în 03/01/2016 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 2150
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni